Vücut spreyi nedir ve nasıl kullanılır? Ev yapımı en güzel kokan vücut spreyi tarifi

Kozmetik dünyasının son yıllarda altını üstüne getiren vücut spreyleri hakkında detaylı bir inceleme yaptık. Deodorant, parfüm ve daha birbirinden farklı kokuları bir kenara bırakacak olan vücut spreyi nedir? Evde vücut spreyi yapılır mı? Vücut spreyi nasıl kullanılır? Merak ettiğiniz tüm sorularının yanıtına haberimizin detaylarından ulaşabilirsiniz.

Vücut spreyi, deodorant gibi vücudun terleyen bölgelerine kullanıp terlemeyi önlemek için kullanacağınız ürünler gibi değil daha çok parfüm gibi ürünlerdir. Vücut spreyleri de parfümler gibi özel esanslardan üretilmiştir ve bir çok parfüm markasının vücut spreyi ürünleri bulunduğu gibi, sadece vücut spreyi üreten firmalarda çok tercih edilen parfümlerin ana notalarını ve formüllerini kullanarak farklı vücut spreyi ürünleri üretmiştir. Vücut spreyi kullanmak vücuda abartmadan hafif bir koku sağlamanın en ideal yoludur. Bu spreyler parfüm ve kolonyadan daha hafiftir ve duştan çıkıldığında vücudun çeşitli yerlerine sıkılır. Vücut spreyi parfüm ve kolonyaya göre daha çok miktarda kullanılsa da, insanlara yoğun koku ile rahatsızlık vermemek ve bunaltmamak için doğru miktarda kullanılmalıdır. 

Ev yapımı vücut spreyi tarifleri

Ev yapımı vücut spreyi tarifleri

VÜCUT SPREYİ NASIL KULLANILIR?

  • Vücut spreyini duş aldıktan sonra kullanın. Spreyler hijyen eksikliğinden dolayı oluşan kokuyu gizlemek için kullanılmaz bu yüzden spreyi duş aldıktan ve bir terleme karşıtı ürün ya da deodorant kullandıktan sonra uygulayın.
  • Kokunun uzun sürmesi için spreyi nabız noktalarınıza uygulayın. Bu noktalar bilekler, dizler, dirsekler, boyun, göğüs ve kulakların arkasıdır. Abartmamak için bu noktalardan yalnızca bir tanesini seçin.
  • Haftanın değişik günlerinde değişik kokular kullanmayı deneyin. Erkekler ve bayanlar için değişik koku seçeneklerinin olduğu marketlere gidip birkaçını seçebilirsiniz. Asla yüzünüze sprey sıkmayın çünkü içerikler ciltte kurumaya neden olur.

Vücut spreyi nedir

Vücut spreyi nedir

EVDE VÜCUT SPREYİ YAPILIR MI?

MALZEMELER:

-
 1 sprey şişesi,
Esans yağı (menekşe, yasemin, zambak gibi),
Gül suyu ya da su

HAZIRLANIŞI:

Sprey şişesinin içerisine bir miktar gül suyu koyun. Ardından istediğiniz bir esans yağdan 10-15 damla şişenin içerisine damlatın ve şişeyi iyice çalkalayın. İşte ev yapımı vücut spreyiniz hazır. Duş sonrasında cildinize vazelin sürdükten sonra bu spreyi kullanırsanız kokusu daha kalıcı olacaktır.

İstanbul'da ATV ile safari yapılacak yerler nerelerdir? İstanbul'da ATV nerede yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

İstanbul'da ATV ile safari yapılacak yerler nerelerdir? İstanbul'da ATV nerede yapılır?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0