Uçuğu hızlı geçirmek için evde ne yapılır? 1 gecede uçuğu geçirmenin yolları

Güzelliğinize gölge düşüren uçukları evde pratik yollarla tedavi edebilirsiniz. Ancak yapacağınız yöntemleri uzmana da danışmanızı tavsiye ederiz. Sizler için uçuğu hızlı geçiren doğal tedavi yöntemlerini araştırdık. İşte uçuğu hızlı geçirmek için ev yapımı yöntemler...

Pek çok nedene bağlı ortaya çıkan uçuk genellikle dudak, burun ve çene bölgesinde görülür. Oldukça rahatsız edici ve acı veren uçuk, konuşmayı, yemek yemeyi zorlaştırır. Uçuğun çıkma nedenlerinden birisi herpes virüsüdür. İltihaplı bir hal aldığında bulaşıcı hale gelen uçuk ciltte temas yoluyla yayılmaktadır. En sık dudaklar, ağız etrafı, burun ve çenede ortaya çıkar ve genellikle 5-7 gün içinde geçebilen uçuk bazı durumlarda uzun sürebilir. Herpes simpleks virüsü, aynı zamanda HSV olarak da bilinir ve iki çeşidi vardır: HSV-1 ve HSV-2. Herpes, vücudun çeşitli bölgelerinde, en yaygın olarak cinsel organlarda veya ağızda ortaya çıkabilir. Yaygın olarak dudakta ve ağızda görülen uçuk HSV-1’dir. HSV-2 ise genel olarak genital bölgede çıkar.

Uçuk neden çıkar? Uçuk nasıl geçer? Uçuğu geçirmenin doğal yolları nelerdir?İLİŞKİLİ HABERUçuk neden çıkar? Uçuk nasıl geçer? Uçuğu geçirmenin doğal yolları nelerdir?

Oluşan uçuğu evde doğal yöntemler kurumasını sağlayabilirsiniz. Öncelikle uçuğun bulaşıcı bir virüs olduğunu bilmeli ve uçuklu biriyle temastan kaçırmalısınız.

Antiviral özelliklere sahip sarımsakla uçuğunuzdaki şişkinliği azaltabilir

Antiviral özelliklere sahip sarımsakla uçuğunuzdaki şişkinliği azaltabilir

İşte uçuğu geçirmenin doğal yolları:

  • - 1 çay kaşığı aloe vera jelini direkt olarak uçuğun üzerine sürebilirsiniz.
  • - Vanilya özü uçuğa neden olan mikrobun çoğalmasını engeller. Pamuklu çubuğun ucuna sürdüğünüz vanilyayı direkt olarak uçuğa uygulayın ve 1-2 dakika bekletin. Günde 4 kez uygulayabilirsiniz.

Soğuk ve nemli bir bez uçuklu bölgedeki kızarıklığı azaltabilir, kabuklanmayı gidermeye yardımcı olabilir

Soğuk ve nemli bir bez uçuklu bölgedeki kızarıklığı azaltabilir, kabuklanmayı gidermeye yardımcı olabilir

  • - Uçuğu su ile temizleyin. Ardından pamuğu önce suya sonra da nane yağına batırıp uçuğa sürün. Günde 2 kez uygulamanız yeterli olacaktır.
  • - Diş fırçası, uçuk virüslerinin yayılması için ideal ortam oluşturur. Uçuğunuz çıktıktan sonra temiz mutlaka diş fırçanızı değiştirmelisiniz.
  • - Ekinezya bağışıklık sistemini güçlendireceğinden uçuk oluşumuna sebep olan virüslere karşı vücudunuzu korur.
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

asdasd 1 yıl önce

Test