Brezilya fönü nedir ve nasıl yapılır? Evde Brezilya fönü yapmanın yolu

Aylarca saçlarınız fönlü ve parlak olmasını sağlayan bir yöntem çıktı. Üstelik bu yapılırken de saçlara bakım yapılıyor. Brezilya fönü adı verilen bu yöntem Avrupa'daki kadınların ilgi odağı oldu. Peki Brezilya fönü nedir? Brezilya fönü nasıl yapılır? Evde kalıcı fön nasıl yapılır? Öğrenmek isteseniz içeriğimize göz atabilirsiniz.

Brezilya fönü, özellikle kalın telli ve kıvırcık saçlara sahip olan kadınların tercih ettiği saça yaptırılan bir bakım türüdür. Birkaç yıldır popüler olan bu yöntem, genelde uzman kuaförlerin uyguladıkları,yoğun keratin uygulanarak kıvırcık saçın dümdüz hali alma şeklidir. Şuan hala oldukça popüler bir şekilde yapımı devam eden Brezilya fönü, saçın kimyasına göre uygulanan doğal saç pigmentleri ve keratin saçın aynı zamanda beslenmesine katkıda bulunuyor. Her sabah uyandığınızda ya da gün içerisinde fön makineleri ve düzleştiricilere maruz bırakmak aynı zamanda yıpranmasını engellemek için en ideal yöntemlerden biridir.

Brezilya fönü nedir

Brezilya fönü nedir

5 ya da 6 ay kadar kalıcı olan Brezilya fönü, 6. ayın sonlarına doğru artık etkisini kaybetmeye başlıyor. Kuaförlerde 4 saat içerisinde yapılan bu yöntemi evde uygulayanlarda bulunuyor. Ancak bu noktada dikkat edilmesi gereken iki nokta vardır.  Brezilya fönü saçların kabarıklığını almaz. Saçlarını düzleştirir fakat her daim saçların kuaför fönü gibi pürüzsüz görünmez. Kabarıklığı aynı kalır, sadece saç tellerin düz görünür. 

brezilya fönü nasıl yapılır?

brezilya fönü nasıl yapılır?

PEKİ EVDE BREZİLYA FÖNÜ NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

1 çift eldiven
1 adet cam kase
Boya fırçası
Vantilatör
Saç bonesi
Fön makinesi
230 dereceye kadar ulaşabilen ısıda düzleştirici
Sülfat içermeyen şampuan
80 ml keratin

brezilya fön örnekleri

brezilya fön örnekleri

YAPILIŞI

Brezilya fönünü evde kolayca uygulamak için saçlarınızı sülfatsız şampuanla güzelce yıkayın. Daha sonra iyice kurutun. Eğer saçlarınız aşırı dalgalıysa kuruttuktan sonra düzleştirici ile geçin.

Ardından saçlarınızın sıklığına göre küçük küçük eşit parçalara ayırın. Eldivenleri takarak saçlarınıza eşit miktarda keratini sürün. Bu adımda mutlaka vantilatör ve pencere açık olmalıdır. Keratini sürdükten sonra saçlarınızı ince bir tarakla tarayın. Taradıktan sonra saçlarınızı tepeden toplayın ve bone takın.

brezilya fönü kaç para

brezilya fönü kaç para

20 ila 40 dakika beklettikten sonra boneyi çıkartın. Saç kurutma makinesi ve seyrek tarak yardımıyla saçlarınızın üzerinden geçin.

Ardından kuruyan saçlarınızı 230 derecede saç düzleştiricisi ile üzerinden geçin.

Düzleştirme işlemi bittikten sonra her saç tutamına 5 ile 10 defa presleme işlemi uygulayın.

İşte bu kadar! 

NOT: Bu uygulamayı yaparken mutlaka maske kullanılmalıdır. Brezilya fönünün süresi uzaması için her iki 2 kez düzleştirici ile geçilmeli, işlemden 4 gün sonra da sülfatsız şampuan ile yıkamalısınız.

En kaliteli sıcak çikolata makinesi modelleri ve fiyatları

İLİŞKİLİ HABER

En kaliteli sıcak çikolata makinesi modelleri ve fiyatları
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 7

Ceyda 1 yıl önce

Yaklaşık 5 yıldır Natura keratin markasını kullanıyorum. İnanılmaz memnunum. Bir keresinde ucuz bir keratin ile işlem yaptım az kalsın kokudan ölüyordum.

Nil 2 yıl önce

Bia keratin golf kullanarak evde komşumla birlikte yaptik. Keratin sonrası sac yıkadıktan sonra cok iyi kurumuş olması gerek ve üstten aşağı doğru kurutmak lazim

nilay 3 yıl önce

benim Brezilya fönünden sonra galiba saçlarım yanmıştı. çünkü saçım uzuyor ve kopuşuyordu. internette çok araştırdım yanan saçları onarıcı liquid keratin 2 nolu seti kullandım . çok şükür bayağı toparladı. 2.5 ay geçmesine rağmen aynı etkisini devam ettiriyor. çok memnunum. varsa brezilya fönü ya da açıcıdan saçları yanan arkadaş denemenizi çok tavsiye ederim.

Toplam 2 beğeni

Ebru aslan 4 yıl önce

Brezilya fönüm için dr.ea ürünleri kullandım çok memnunum.

Toplam 2 beğeni

Bulut Uras Aslan 4 yıl önce

kendiniz mi yaptınız

Toplam 1 Beğeni

Özge 5 yıl önce

Merhaba, keratin olarak hangi markayı kullandınız acaba?

Toplam 3 beğeni

Melis 3 yıl önce

Natura Keratin brezilya fönünü kullandım. Çok memnun kaldım. Kesinlikle tavsiye ederim.

Toplam 3 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun