Gül yağının cilde faydaları nelerdir? Gül yağı cilde nasıl sürülür?

Cildinizi güzelleştirmek ve bazı cilt problemlerini gidermek için saf gül yağını tercih edebilirsiniz. Son zamanlarda kozmetik ürünlerinin de içerisine eklenen gül yağı birçok cilt problemini ortadan kaldırarak, cildin sağlıklı ve güzel görünmesini sağlıyor. Peki gül yağının cilde nasıl sürülür ve hangi cilt sorunlarını giderir? Tüm bu soruların cevabı haberin detaylarında...

Isparta'nın gözdesi gelir kapısı olan gülün bin bir hali hem güzellik alanında hem de parfümlerde çokça kullanılıyor. Gülün yapraklarından elde edilen öze gül yağı deniliyor. Yalnızca 4 ton gül yaprağından sadece 1 kilo gül yağı uzun uğraşlar ve emek sonrası elde ediliyor. Kozmetik dünyasında belirli oranda suyla karıştırılarak satışa sunulan gül yağı,başta cilt hastalıkları olmak üzere birçok rahatsızlığa iyi geldiği uzmanlar tarafından kanıtlandı.

PEKİ GÜL YAĞININ CİLDE FAYDALARI NELERDİR?

- Gül yağının içerisinde bulunan vitaminler ve mineraller sayesinde cildi kirden arındırarak, canlı ve genç görünmesine yardımcı olur.

- Doğal makyaj temizleyici olarak kullanılması önerilen gül yağı, hücrelerin hızlı bir şekilde yenilenmesini sağlar.

Gül yağının yapımı

Gül yağının yapımı

- Hamilelik döneminde kadınların en büyük sorunlarından biri haline gelen cilt lekelerini gidermek için kullanabilirsiniz.

Alerjik cilt sorunları, egzama ve açık yaralarda tedavi edici rolü olan gül yağı, kuru cildin de adeta kurtarıcısıdır.

- Özellikle kış aylarında oluşan kuru cildin gereken nemi alabilmesi için kullanabileceğiniz gül yağı aynı zamanda antiseptik özelliğinden dolayı mikropları öldürmekte etkilidir.

gül yağının cilde faydaları

gül yağının cilde faydaları

GÜL YAĞI NASIL KULLANILIR?

Gül yağını cildinize uygulamak istiyorsanız mutlaka su ile karıştırmalısınız. Vazelinin içerisine 7-8 damla gül yağı ekleyerek ellerinize ve yüzünüze uyguladığınızda nemlendirici olarak kullanabilirsiniz.

Aynı şekilde makyaj temizleyici olarak da kullanmak istiyorsanız, mutlaka su ile karıştırıp inceltmelisiniz.

SİVİLCELER İÇİN GÜL YAĞI MASKESİ

Gül yağı

Gül yağı

MALZEMELER

6 adet gül yaprağı
1 yemek kaşığı gül suyu
1 çay kaşığı uçucu gül yağı
2 yemek kaşığı bal

YAPILIŞI

Gül yapraklarını 3 saat boyunca suyun içerisinde bekletin. Daha sonra gül yapraklarını blender ile püre haline getirin. İçerisine gül yağı, bal ve gül suyunu da ilave ederek güzelce karıştırın. Ardından sivilcenizin üzerine sürüp, 10 dakika bekletin. Soğuk suyla temizleyebilirsiniz.

Aknefloxs kremin cilde faydaları! Aknefloxs krem nasıl kullanılır? Aknefloxs krem fiyatı

İLİŞKİLİ HABER

Aknefloxs kremin cilde faydaları! Aknefloxs krem nasıl kullanılır? Aknefloxs krem fiyatı
Her kadının dolabında olması gereken şık ve kurtarıcı çanta modelleri

İLİŞKİLİ HABER

Her kadının dolabında olması gereken şık ve kurtarıcı çanta modelleri
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0