Yanak sarkması neden olur ve ameliyatsız düzelir mi? Yanak sarkmasını gideren etkili yöntemler

Yanak sarkması son günlerde en çok aratılan cilt sorunları arasında yer alıyor. 30'lu yaşlardan sonra görülen yanak sarkması neden olur, tedavisi var mıdır, doğal yöntemlerle yanak sarkması nasıl gider, yanak sarkmasını gideren maske tarifleri nelerdir? İşte tüm bu soruların yanıtı...

Güzelliğin simgesi olan pürüzsüz ve sıkı bir cilt, görünümü baştanbaşa etkileyen en önemli faktördür. Genellikle 30-35 yaşlarından sonra ciltte fark edilmeye başlayan kırışıklıklar ilerleyen zamanlarda artar ve derinleşmeye başlar. Güzelliğine önem veren kişiler için tatsız olan bu durum sosyal hayatlarını da derinden etkileyebilir. Ani kilo kayıpları, aşırı sigara tüketimi ya da ilerleyen yaşla beraber gelen yüz sarkması zamanla kötü bir görüntüye sebep olabilir. Cildine iyi bakmayan aynı zamanda yanlış kozmetik ürünleri kullananların da karşılaştığı bu durumu Retin A içeren kremlerle toparlayabilirsiniz. Ancak cildinize kimyasallarla müdahale etmek yeni problemlere neden olabilir. Bu yüzden yanaklarınızda sarkma var ise mutlaka bir uzmana danışarak doğal yöntemleri tercih edin.

cilt sarkmasının nedenleri nelerdir

cilt sarkmasının nedenleri nelerdir

YANAK SARKMASININ ASIL NEDENLERİ

- Sürekli yağsız besinler tüketme,
- Uykusuzluk,
- Yanlış uyku pozisyonları,
- Vitamin ve mineral eksikliği,
- Stres, üzüntü, depresyon,
- Sağlıksız beslenme,
- Az su içmek,
- Ani kilo değişimleri,
- Uzun süre güneş ışınlarına maruz kalma gibi nedenlerle ortaya çıkabilir.

yüz gerdirme

yüz gerdirme

YANAK SARKMASINA DOĞAL ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

YUMURTA AKI MASKESİ

Yumurta akının içerisinde bulunan hidro lipidler sayesinde cildi doğal yollarla sıkılaştırır ve gevşek lipidleri kaldırarak yanak sarkmasının önüne geçer.

2 adet yumurtanın beyazını köpük köpük olana kadar çırpın. Yüzünüze ve boynuna güzelce masaj yaparak uygulayın. 20 dakika beklettikten sonra ılık su ile durulayın.

LİMON MASKESİ

Kolajen üretimin artmasını sağlayan limon, cildin elasikliğini de artırarak cilt sarkmalarının önüne geçer.

Taze sıkılmış limonun suyunu yüzünüze ve boyun bölgenize masaj hareketleri ile sürün. 10 dakika beklettikten sonra duru suyla yıkayın. Bu adımı günde 3 defa yapabilirsiniz.

SALATALIK

Cildi nemlendiren ve aynı zamanda ferahlatan etkisi sayesinde sarkmaların önüne geçen salatalık, aynı zamanda çok iyi bir toniktir.

Salatalığın yarısını rendeden geçirin. Daha sonra süzün ve suyunu çıkarın. Bu suyu yüzünüzde kuruya kadar bekletin. Daha sonra ılık su ile durulayın.

Muz kabuğunun cilde faydası var mı? Cilt bakımında muz nasıl kullanılır?

İLİŞKİLİ HABER

Muz kabuğunun cilde faydası var mı? Cilt bakımında muz nasıl kullanılır?
Ramazanda metabolizma nasıl hızlandırılır? Pratik ve tok tutan sahur tarifleri

İLİŞKİLİ HABER

Ramazanda metabolizma nasıl hızlandırılır? Pratik ve tok tutan sahur tarifleri
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0