Muz kabuğunun cilde faydası var mı? Cilt bakımında muz nasıl kullanılır?

Meyveler arasında en çok tüketilen aynı zamanda doyurucu etkisi bulunan muz, hem vücuda hem de cilde birbirinden inanılmaz faydaları bulunuyor. Besleyici özelliği ile bilinen muz uzmanların radarına girdi. Cilt lekelerinden sivilcelere ve daha birçok faydası bulunan muzun cilde faydalarını sizler için derledik. Duyunca çok şaşıracağınız muzun cilde faydaları ve evde muz maskesi tarifleri sadece yasemin.com'da!

Muz, zengin bir potasyum kaynağıdır. İçerdiği vitamin ve minerallerle vücuda birçok faydası bulunan muz, kalp sağlığı için doktorların da önerdiği meyveler arasında yer alıyor. Spor ve diyet yapanların da ilgi odağı olan bu meyveyi sevmeyen yoktur. Güneydoğu Asya'nın tropikal bölgelerinde doğal olarak yetişen muz, ülkemizin de en çok tüketilen meyveleri arasında. Hal böyle olunca uzmanlar da severek tüketilen bu meyveyi mercek altına aldı. Sağlıktan diyete, güzellikten saç bakımına kadar inanılmaz faydaları bulunan muzun cilde olan faydalarını sizlerle paylaşıyoruz. Evde her gün tükettiğiniz muzun cilde faydalarını öğrenmek için sabırsızlanıyorsanız mutlaka yazımızı inceleyebilirsiniz.

muzun cilde faydaları neler

muzun cilde faydaları neler

Muzun içerisinde bulunan B vitamini sayesinde Oksidatif strese ve yaşlanmaya neden olan serbest radikallere karşı savaşarak gecikmesine yardımcı olur. Siz de yaşlılık izlerinin gecikmesini istiyorsanız mutlaka her gün 1 tane muz tüketmelisiniz.

Hassas, esnek ve aynı zamanda kızarık bir cildiniz varsa muz maskesi sayesinde bu durumu oradan kaldırabilirsiniz. Kimyasal içeren riskli kozmetik ürünleri tercih etmek yerine doğal bir meyve ile maske uygulamak cildinize çok iyi gelecektir.

Muzun içerisinde bol miktarda çinko bulunuyor. Çinko ise ciltte oluşan sivilcelerin iltihaplanmasını önleyerek mikropların uzaklaşmasına destek oluyor. Aynı zamanda bol miktarda C vitamini barındıran muz cilt sağlığını koruyarak kolajen üretimini hızlandırır.

Cildiniz için harika bir meyve olan muz, içerisinde bulunan A vitamini sayesinde cildin nem oranını artırır hem de hasar görmüş, kurumuş, matlaşmış cildi kısa sürede onarır. Cildinizin kuruluğundan ve gerginliğinden şikayetçiyseniz olgunlaşmış muz ile bir maske hazırlayabilirsiniz.

MUZ İLE YAPILAN MASKE TARİFLERİ

CİLDİ NEMLENDİREN MASKE TARİFİ

Muz maskesi tarifi

Muz maskesi tarifi

Olgunlaşmış muzun yarısını bir kasenin içerisinde ezin. Göz çevresi hariç tüm cildinize eşit miktarda uygulayın. 25 dakika kadar cildinizde beklettikten sonra yüzünüzü su ile yıkayın. Maskenin etkisini arttırmak için içerisine az miktarda bal ekleyebilirsiniz.

KURU CİLTLERE MUZ MASKE TARİFİ

1 tatlı kaşığı yoğurt ,1 ampül E vitamini ve 1 tane muzu püre olana kadar karıştırın. Yüzünüze uygulayıp 30 dakika kadar bekletin. Bekletilmiş muzu suyla temizleyebilirsiniz. 

Yanak sarkması neden olur ve ameliyatsız düzelir mi? Yanak sarkmasını gideren etkili yöntemler

İLİŞKİLİ HABER

Yanak sarkması neden olur ve ameliyatsız düzelir mi? Yanak sarkmasını gideren etkili yöntemler
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

BİRGÜL 4 yıl önce

Çok güzel bir tarif bu tarifinizi deneyelceğim

Toplam 1 beğeni