Evde gözenekler nasıl temizlenir? En kolay gözenek temizleme kürleri

Ciltteki tıkanan gözenekler nasıl temizlenir? Gözenekleri temizlemek için evde hangi kürler yapılır? Siyah noktaları temizleyen pratik maske tarifleri nelerdir? Kadınların son yıllarda en büyük cilt problemleri haline getirdikleri ve uğruna birbirinden farklı ürünler kullandığı gözenek temizlenin basit yollarını mercek altına aldık...

Cildinizin belirli bölgelerinde bulunan gözenekler, makyaj iyi temizlenmediğinde, yanlış ürünler kullanıldığında veya aşırı makyaj yapıldığında dolarak; siyah nokta, sivilce ya da leke gibi sorunlarla karşılaşmanızı sağlayabilir. Özellikle duş sonrasında açılan gözeneklere tonik uygulanmadığında cilt üzerinde delikler ya da sivilce gibi sorunların görülme olasılığı çok yüksektir. Burun üstü, alın ve çene bölgesinde bulunan gözenekleri doğal yöntemlerle temizleyerek siyah noktaları ortadan kaldırabilirsiniz. Uzmanların yaptığı açıklamalara göre cilt üzerine kimyasal içeren ürünler uygulamak bir sorunu yok ederken başka problemlere yol açmasına olanak sağlıyor. Siz de cildinizdeki gözenekleri derinlemesine temizlemek istiyorsanız hazırladığımız içeriği inceleyebilirsiniz.

ELMA SİRKESİ

Asit oranı oldukça yüksek olan doğal elma sirkesi cildin fazla yağdan arınmasına yardımcı olarak cildin üst tabakasında biriken kirlerin güzelce temizlemesini sağlar. Elma sirkesini suyla incelttikten sonra pamukla yüzünüze uygulayabilirsiniz. Eğer siyah noktaları yok etmek istiyorsanız, sıcak su ile yüzünüzü yıkadıktan sonra tamamen organik olan elma sirkesi ile özellikle sivilceli bölgelere pamukla sürün.

YUMURTA AKI MASKESİ

Son yollarda yumurta akı maskesi duymayan yoktur. İçerisinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde kırışıkları gidermek için kullanımı revaçta olan yumurta akı gözeneklerin de temizlenmesini sağlıyor. Yumurta akını 1-2 çay kaşığı su ile köpürünceye kadar karıştırın. Ardından cildinize uygulayıp, kurumasını bekledikten sonra soğuk suyla yıkayın.

MAYDANOZ MASKESİ

Cilt ve vücut sağlığı açısından faydalı besinlerden olan maydanoz, gözeneklerin temiz tutulmasına olanak sağlar. Ciltteki toksinleri atarak tıkalı gözeneklerin açan maydanoz sivilcelerin azalmasına yardımcı olur. 5 dal ince maydanozu yıkayın. Daha sonra sıcak suyun içerisine koyun ve su soğuyuncaya kadar bekletin. Soğuduktan sonra bezi maydanozlu suyun içerisine batırarak yüzünüze uygulayın. 10-15 uyguladığınızda farkı siz de göreceksiniz.

KARBONAT MASKESİ

Yemeklerde kullanılan karbonat cildin PH dengesini düzenlemeye yardımcı olurken cildin derinlemesine kadar temizlenmesine yardımcı olan ürünlerden biridir. Temiz cilde uygulandığında genç, sağlıklı parlak görünmesini sağlayan karbonat aynı zamanda pürüzsüz olmasına da olanak sağlar. 2 çay kaşığı kadar karbonatı az bir su ile karıştırın. Karışımı cildinize dairesel hareketlerle uygulayın. Bir kaç dakika beklettikten sonra suyla durulayın ve ardından nemlendirici sürün.

D vitamini eksikliğinin yol açtığı durumlar nelerdir? D vitamini hangi besinlerde bulunur?

İLİŞKİLİ HABER

D vitamini eksikliğinin yol açtığı durumlar nelerdir? D vitamini hangi besinlerde bulunur?
Çiğ beslenme Raw food diyeti!  Çiğ beslenme zayıflatır mı, çiğ beslenme diyeti nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Çiğ beslenme Raw food diyeti! Çiğ beslenme zayıflatır mı, çiğ beslenme diyeti nasıl yapılır?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 6

Aleyna 4 yıl önce

Yüze kesemi atılır ya Yüz bu soba borusu diğil sdfsdf

Toplam 2 beğeni

Sinncekrr 2 yıl önce

Rakı sürmek daha uygundur efendim

Toplam 0 Beğeni

NuR 4 yıl önce

Yumusak lifler var veya özel yüz keseleri ylede yapilabilir gercekten guzel temizleniyor

Toplam 1 Beğeni

Abdurrahim 5 yıl önce

yüzünüzü banyo yaparken iyice keselerseniz ne siyah nokta kalır ne başka şey...

Toplam 11 beğeni

Zeynep 4 yıl önce

Yüzünüze sert davranmak çekmek, kese gibi aşırı derecede sert davranan şeylerle sürtmek hem cildi inceltir hem de erken yaşlanmaya sebep olur. Hiç tavsiye etmem. 5-10 sene hiçbir şey olmuyormuş gibi görünebilir gençken ama yaşlandıkça zarar görmüş, ince ve kırışıklıklı bir cilde sahip olursunuz.

Toplam 4 Beğeni

ebru 5 yıl önce

dogru mu bu bilmiyordum

Toplam 3 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun