Balyaj nedir ve balyaj nasıl yapılır? Adım adım evde balyaj yapımı

Son yıllarda saç modelleri arasında oldukça trend olan balyaj evde nasıl yapılır ve dikkat edilmesi gerekenler nelerdir mercek altına aldık. Kuaföre milyonlarca para vermek istemeyen kadınlara ışık tutacağımız bu yazımızda adım adım saç balyajını öğrenebilir aynı zamanda kolayca başkalarına da yapabilirsiniz.

Balyaj, saçların doğal renginin bozulmaması ancak renk katmak için uç kısımlarına uygulanan saç rengi açma tekniğine verilen isimdir. Eski zamanlarda röfle olarak da bilinen balyaj, 2017 yılından beri kadınların kuaförde sık sık yaptırdığı işlemler arasında yer alıyor. Hala yapımı revaçta olan balyaja kuaförlerde çok fazla para vermek istemiyorsanız, evde pratik bir şekilde yapabilirsiniz. Nasıl mı? En kolay yapımı ile hazırladığımız saça balyaj yapma işlemini aşağıdaki haberimizden detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

ADIM ADIM EVDE BALYAJ YAPIMI

Balyaj yaparken ilk adım saçlarınıza ve teninize uygun bir renk tonunu seçmektir. Bu renk tonu cildinizden ve saçınızdan açık ise, çirkin bir görünüme neden olabilir. Aşağıdaki renk tonlarından birini tercih edebilirsiniz. 

balyaj renkleri

balyaj renkleri

Sonra balyaja nereden başlayacağınıza karar verin. Bu adımda dikkat etmeniz gereken en önemli nokta saçlarınızın uzunluğudur. Eğer saçlarınız omuz hizasından uzun ise köprü kemiğinin bir tık altı olmalıdır. Örneğin aşağıdaki görselde bulunan boy ideal bir boydur.

Saçlarınıza boya uygulayacağınız hizaya karar verdikten sonra saçlarınızı güzelce tarayın. Karışmış saç olmamasına özen gösterirseniz saç boyasının eşit şekilde dağılmasını sağlayabilir aynı zamanda doğal bir görünüm oluşturmasına yardımcı olabilirsiniz.

Saç tarama işlemini bitirdikten sonra boyanın üzerinize bulaşacağı ihtimaline karşılık mutlaka eski bir tişört giyin. Sonrasında elinize eldivenleri geçirerek işe başlayın.

adım adım balyaj yapımı

adım adım balyaj yapımı

Saç açısını güzelce karıştırın. Ardından tokalar yardımıyla saçlarınızı tutamlara ayırın. Bu adımda en önemli ayrıntı ise saçlarınızı tutamlara ayırırken kalınlığına ve uzun olmasına dikkat etmek.  Saçlarınızı tutamlara ayırdıktan sonra lastiğin altında kalan kısımlara boyayı sürün.

Saç açıcısının üzerinde yazan süreye kadar beklettikten sonra saçlarınızı güzelce yıkayın. Kuruladıktan sonra, aynı işlemi tekrar yapacağız.

Ancak şimdi sıra açtığımız saçı renklendirmekte. Eldivenleri takarak saçlarınızı tutamlara ayırın. Tutamlara boyayı uygulayarak boyanın üzerinde yazan süre kadar bekletin.

Saçlarınızı güzelce yıkayın ve kurulayın.

balyaj nasıl yapılır

balyaj nasıl yapılır

İşte bu kadar!

İstanbul'daki Millet Bahçeleri nerede? Millet Bahçelerinde neler yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

İstanbul'daki Millet Bahçeleri nerede? Millet Bahçelerinde neler yapılır?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

Yanlız 2 yıl önce

Guzl