En kolay ve etkili cilt bakımı nasıl yapılır? 5 adımda acil cilt bakımı

Yoğun ve yorgun geçen bir gün sonrasında cildinizdeki izleri silmek, canlı ve parlak görünmesini sağlamak için adım adım hazırladığımız rehberi uygulayabilirsiniz. Bazen derinlemesine uzun uzun cilt bakımı yapmak yerine pratik, hızlı ve basit adımlar cildinizde muhteşem sonuçlar elde etmenizi sağlayabilir. 5 adımda acil bakım önerileri haberimizi inceleyebilirsiniz.

Sağlıklı, pürüzsüz ve parlak bir cilde kavuşmak sandığınız kadar zor değil. Cildinize yapacağınız bazı bakımlar istediğiniz görünüme kolayca kavuşmanıza yardımcı olacaktır. Kış aylarının soğuk ve yorgun geçen günlerinde bir de gününüz aşırı yoğunsa cildinizdeki makyajı silmeye üşenmeyin. Aynı zamanda bakım yapmaya da . Özellikle vaktiniz olmadığı durumlarda cildinize yapacağınız ufak dokunuşlar sayesinde kendinizi çabucak toparlayabilir hem de bir sonraki güne kendinizi ayarlayabilirsiniz. Bugünkü hazırladığımız yazıda cildini şımartmak isteyen ancak vakti olmayan kadınlara özel 5 adımda acil yapması gereken öneriler. Peki bu öneriler neler gelin birlikte 5 adımda acil bakımı önerileri nelermiş öğrenelim...

acil cilt bakım önerileri nelerdir

acil cilt bakım önerileri nelerdir

CİLT BAKIMI YAPMAK İÇİN MAKYAJI SİLMEK ŞART!

Cildinize güzel bir bakım yapmak hem de cildinizin kusursuz olmasını istiyorsanız mutlaka her gece yatmada önce cildinizdeki makyajı temizlemeli. Hatta makyaj yoksa bile bir miseller su ile kötü hava koşulları nedeniyle oluşan toksinlerin giderilmesini sağlamalısınız. Yapacağınız bu adım siyah nokta, sivilce ve leke gibi problemlerin oluşmasını engelleyecektir. Pamuğa az miktarda cilt temizleme suyu güzelce yüzünüzü silin. Bunu yapmak için önereceğimiz bir ürün arıyorsanız Bioderma Sensibio H2O misel suyu kullanabilirsiniz. 

Bioderma Sensibio H2O hakkında bilgi almak için tıklayabilirsiniz: Bioderma Sensibio H2O misel su

ÖLÜ DERİLERİ ARINDIRMAK İÇİN PEELİNG YAPMALISINIZ

Cildinizin derisi soğuk hava ve rüzgarın etkisiyle kuruyarak pul pul bir görünüme gelebilir. Bu durumda yapacağınız 3 dakikalık bir peeling cildinize makyaj yaparken parça parça durmasını engelleyecektir. Eğer elinizde bir peeling yok ise kese ya da eldivenle de bu işlemi yapabilirsiniz. Özellikle burun kenarlarını, alın bölgesini kolayca arındırmak için bu adımı uygulayabilirsiniz. Uzmanların yaptığı bir açıklamaya göre peeling ya da cilde kese yapmak; kırışıklıkların önüne geçerek kan dolaşımının artmasını hatta parlak ve canlı olmasına da yardımcı oluyor.

Cildinize peeling uygularken dikkat etmeniz gereken bazı kurallar var öğrenmek için tıklayabilirsiniz...

MASKE ADIMINI ATLAMAYIN

"Eski yıllarda maske mi vardı" ya da "maskeler hiç bir işe yaramıyor" gibi yapılan yorumlar kesinlikle kafanızı karıştırmasın. Geçmiş yıllarda herkesin beslenme tercihleri tamamen organik olduğu için cilt problemleri de az görülmüş hatta çoğu zaman doğal yöntemleri kullanarak cilt bakımı yapmışlardır. Kullandığınız maskenin cildinize iyi gelmediğini düşünüyorsanız mutlaka bir uzmana danışabilirsiniz.

Bunun yanı sıra hem göz altı morluklarını ortadan kaldırmak hem de siyah nokta gibi problemleri ortadan kaldırmak için cilt tipinize uygun bir maske kullanmalısınız.

TONİK KULLANMAK YENİ PROBLEMLERİN ÖNÜNE GEÇİYOR

Cildinizi tamamen arındırdıktan ve temizledikten hemen sonra açık olan gözeneklerin bakterilerle dolmasını istemiyorsanız mutlaka tonik uygulamalısınız. Tonik, siyah nokta ve sivilcelerin oluşmasını da engelliyor.Evinizde herhangi bir tonik yoksa hazırladığımız uygun fiyatlı tonik markaları yazımıza göz atabilirsiniz.

Uygun fiyatlı tonik markalarını öğrenmek için tıklayabilirsiniz: UYGUN FİYATLI TONİK MARKALARI

İŞTE SON ADIM NEMLENDİRİCİ

Son yıllarda nemlendiriciler hakkında hem uzmanlardan hem de kozmetik markalarından birbirinden farklı detaylar öğrendik. Nemlendiricilerin cilt bakımında önemi çok fazla olduğundan pürüzsüz cilde sahip olmak isteyenler mutlaka hem her gece yatmadan önce hem de soğuk havanın kötü etkisinden cildini korumak için nemlendirici uygulamalı.

En etkili nemlendiricileri öğrenmek için tıklayabilirsiniz: EN ETKİLİ NEMLENDİRİCİ MARKALARI

Hızlı zayıflama teknikleri! Doğum sonrası kilo verme yöntemleri neler? Emziren anne diyeti

İLİŞKİLİ HABER

Hızlı zayıflama teknikleri! Doğum sonrası kilo verme yöntemleri neler? Emziren anne diyeti
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 2

ece fırat 3 yıl önce

zigavus cilt temizleme jeli ve toniğini kullanırım cildim tertemiz ve ışıl ışıl

buse 4 yıl önce

ben zigavusun bir ürünü var cilt bakımlarıyla ilgili onu kullanıyorum valla pamuk gibi cildim olmaya başladı

Toplam 1 beğeni