Kış banyosu nedir? Kış banyosu yapmanın faydaları

Kış aylarında kuruyan cildinizi kendine getirmek aynı zamanda artan kızarıkları ortadan kaldırmak için güzel bir kış banyosu yapabilirsiniz. Peki kış banyosu nedir ve nasıl yapılır? Kış banyosu yapmanın cilde ve vücuda faydaları nelerdir? Tüm ayrıntılarıyla kış banyonun faydalarını haberimizde bulabilirsiniz.

Kış aylarında cildin nem oranının düştüğü ve soğuk havanın etkisiyle cildiniz de zaman zaman problemler görülebilir. Bu cilt problemleri genellikle kuruluk, kızarıklık, lekelenmeler hatta cilt derisinde pul pul dökülmeler olma ihtimali daha yüksektir. Kış banyosunu diğer banyolardan ayıran özellik ise, tamamen vücuttaki mikropları temizleyerek cilt yüzeyinin yumuşacık olmasını sağlamak. Kışın oluşan bu cilt problemlerini ortadan kaldırmak için güzel bir kış banyosu yapmaya ne dersiniz? Adım adım evde kış banyosu yapmanın püf noktalarını aynı zaman cilde iyi gelen bu kış banyosunun faydalarının ne olduğunu haberimizin ayrıntılarında bulabilirsiniz. 

BANYO YAĞLARI KULLANIN

Sıcak duş cildin aşırı kurumasına neden olarak farklı cilt reaksiyonlarına neden olabilir. Bu durumda banyo yaparken hem kokusu hoşunuza gidecek hem de vücudunuzun nem kazanmasına sağlayacak banyo yağlarını kullanabilirsiniz. 

Esans yağlar

Esans yağlar

BAKIM MASKELERİNİ İHMAL ETMEYİN

Kendinize kış aylarında güzel bir ritüel oluşturarak sorunsuz bir mevsim geçirebilirsiniz. Gözeneklerin buhardan iyice açılacağı ve cildin ürünü özümsemeye hazır hale geleceği bu seansta cilde içten dışa bakım yapan, yatıştıran ve derinlemesine nemlendiren bir maske uygulayabilirsiniz.

KOKULU MUMLAR KULLANABİLİRSİNİZ

Kış banyosu yaparken dışarıdaki soğuk havanın kötü enerjisini yok edecek tüm vücudunuzu dinlendirecek hoş kokan bir mum yakabilirsiniz. 

DOĞAL SABUNLARI TERCİH EDİN

Sabunlar

Sabunlar

Kışın hassaslaşan cildiniz için özel temizleyiciler kullanmakta fayda var. Yüzünüze uygulayacağınız ürünler cildinizin hassas olduğu günlerde özenle seçilmesi gerekir. Yüzünüze ne kadar iyi bakıyorsanız ve soğuk iklimde nemi ondan koparmayacak ürünler tercih ediyorsanız, aynı özeni vücudunuz da göstermelisiniz. Bu yüzden kış banyonuz için bakım yapan ve cildi ekstra nemlendiren temizleyiciler tercih etmelisiniz.

Tahin pekmez kilo aldırır mı? Aç karna pekmeze limon sıkıp yerseniz...

İLİŞKİLİ HABER

Tahin pekmez kilo aldırır mı? Aç karna pekmeze limon sıkıp yerseniz...
Sweatshirtler nasıl kombinlenir? 2020 sweatshirt modelleri

İLİŞKİLİ HABER

Sweatshirtler nasıl kombinlenir? 2020 sweatshirt modelleri
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0