Tahin pekmez kilo aldırır mı? Aç karna pekmeze limon sıkıp yerseniz...

Genelde yetişkin kimselerin kan yapıcı olması nedeniyle çocuklarına zorla yedirmeye çalıştıkları tahin-pekmez sağlık açısından son derece yararlı bir besin kaynağıdır. Hem şifalı hem de lezzetli olan tahin pekmez ikilisinin diyette tüketilip tüketilemeyeceği ise en çok tartışılan konular arasındadır. Peki tahin pekmez kilo aldırır mı? Aç karna pekmez yemenin faydaları neler? Pekmez ve limon ile kilo verme yöntemi:

Sofralarda muhteşem bir ikili haline gelen ve lezzetli olduğu kadar da faydalı olduğu bilinen tahin-pekmez, vücut için hem çok faydalı hem de kilo vermeye yardımcıdır. Tek başına değil de beraber tüketildiği zaman vücudun daha da dinç olmasını sağlayan tahin pekmez, yağ ve şeker içereceği için ölçülü tüketmekte fayda var. Gündelik hayatta kilo vermek isteyen kişilerin kaçınması gereken susam, tahinin içinde de olduğu için besini oldukça yağlı bir gıda türüne çevirmektedir. Pekmez de içindeki şekerden dolayı kalori değerini yükseltmektedir. Fakat az ve doğru tüketim hali ile vücudun karbonhidrat ihtiyacını karşılayabilir aynı zamanda da kilo dengesini korumayı sağlayabilirsiniz. Gün içerisinde 100 gram kadar tüketilen tahin, alınması gereken kalori değerinin dörtte birini karşılamaya yetecektir. Bu da 100 gramlık tahinin içinde 635 kcal'ın olduğunu göstermektedir.

Aç ya da tok karna tüketilebilir olan pekmez, besin değerleri bakımından oldukça yararlıdır. Ancak özellikle de pekmezi yedikten sonra mutlaka hareket halinde olmak gerekir. Diyette 3 beyazdan yani un, tuz ve şekerden uzak durarak formunuzu korumayı kolaylaştırabilirsiniz.

PEKMEZE LİMON SIKIP YERSENİZ...

Pekmez ve limon ile kilo verme

Pekmez ve limon ile kilo verme

TIKLA OKU: REÇEL KİLO ALDIRIR MI? EV YAPIMI ŞEKERSİZ REÇEL TARİFİ

Sadece kahvaltılarda değil öğün aralarında da rahatlıkla tüketebileceğiniz pekmez ve limon, vücutta kan yapıcı bir etki oluşturarak vitamin, mineral ve antioksidan bakımından yarar sağlar. Meyvenin kaynamış halinden ortaya çıkan pekmez, çoğunlukla üzümden yapılsa da alternatif bir lezzet olarak dut, erik, elma, armut, nar ve keçiboynuzundan da yapılabilir. 

Yapılan bazı araştırmalara göre, pekmeze limon sıkarak tüketmek kilo vermeye ve vücudu detoksifiye etmenizi kolaylaştırır. Hedeflenen kiloya düşmek için limon ve pekmez karışımını 10 ila 40 gün tüketmek gerekir.

PEKMEZ VE LİMONLA NASIL KİLO VERİLİR?

Not: Doktorunuz onay verdiyse pekmez ve limon ile kilo verme yolunu deneyebilirsiniz.

- 2 yemek kaşığı limon suyunu, 2 yemek kaşığı pekmez ve acı pul biberi 300 ml litre içme suyuna ilave edin. Ardından bu karışımı günde 6 ila 12 kere ya da karnınız aç iken tüketin.

- Güne tuzlu su detoksuyla başlayıp 2 yemek kaşığı organik deniz tuzu ve 1 litre içme suyu ile beraber tüketin. Vücudun susuz kalmaması için bol bol su tüketin.

- Detoks bitince fazla kalori almamak için korumak için meyve, sebze, balık, tavuk ve kepekli tahıllar gibi sağlıklı doğal gıdalarla beslenmeye çalışın. 

ZAYIFLATAN PEKMEZ VE YOĞURT KÜRÜ

Kilo erdiren pekmez ve yoğurt kürü

Kilo erdiren pekmez ve yoğurt kürü

TIKLA OKU: HAŞLANMIŞ LİMON İLE DİYET YAPIMI

MALZEMELER:

1 kase az yağlı yoğurt (ev yapımı olursa daha iyi olur)
1 tatlı kaşığı tarçın
bir miktar pekmez

YAPILIŞI:

1 kase yoğurdun içine 1 tatlı kaşığı kadar tarçın ekleyip pekmezi göz kararına göre verin. Malzemelerin tümümnü ekledikten sora pütürtü kalmayacak şekilde karıştırın. Ardından ortaya çıkan karışımı günlük  2-3 defa tüketin. Günlük en az 3 litre sıvı tüketin.

Kış banyosu nedir? Kış banyosu yapmanın faydaları

İLİŞKİLİ HABER

Kış banyosu nedir? Kış banyosu yapmanın faydaları
Sweatshirtler nasıl kombinlenir? 2020 sweatshirt modelleri

İLİŞKİLİ HABER

Sweatshirtler nasıl kombinlenir? 2020 sweatshirt modelleri
Çin'deki Hantavirüs nedir? Hantavirüs belirtileri nelerdir? Hantavirüs nasıl bulaşır?

İLİŞKİLİ HABER

Çin'deki Hantavirüs nedir? Hantavirüs belirtileri nelerdir? Hantavirüs nasıl bulaşır?

BİR YORUM YAPIN 0