Sezonun en yeni yaz parfümleri! 2023 yazın en iyi parfümü hangisi?

Havaların güneş açması ile birlikte soğuk geçen kışı geride bıkıyoruz. Ağır makyajların, koyu renklerin yerine daha canlı ve hafif tonlara bıraktığı yaz mevsimine 'merhaba' demenin tam zamanı! Ilık ılık havada kullanabileceğiniz en sade ve muhteşem kokulu yaz parfümlerini mercek altına aldık. Sezonun en yeni yaz parfümleri haberimizin detaylarında.

Kokular doğal olarak bulundukları yerlerden ayrı olarak insan hayatına eski çağlarda ilk olarak tütsüler ile girmişlerdir. Parfüm kelimesi de latince olarak kokulu bitki ve reçinelerin yakılmasıyla ortaya çıkan dumandan çıkan kelimesinden ismini almıştır. Parfümü oluşturan kokular ve parfüm formülünde yer alan oranları bir çok üretici tarafından gizli tutulur, zira selektif parfüm olarak nitelendirilen prestijli markaların parfümlerinde 100 ü aşkın koku bileşeni vardır , taklit parfümlerde ise sadece parfümün ilk dikkat çeken kokuları bulundurulur. Orijinal Parfüm cilde sıkıldığında hep aynı kokuyu yaymaz  , ilk sıkıldığı andaki kokusu ile bir iki saat sonraki yaydığı koku birbirinden farklıdır  , bunun sebebi parfüm yaratıcılarının nota olarak adlandırdıkları parfümün şişeden ilk sıkıldığında alınan kokusu , cilde temasından ısınıp yaydığı koku ve  ciltte kalıcılaşıp tene nüfuz edene değin geçirdiği süre boyunca  geçirdiği  üç aşamada parfümdeki farklı koku bileşenlerinin ortaya çıkmasıdır.

Parfümlerin içerisinde yer alan kokular, her mevsime özel olarak hazırlanıyor. İçerisinde yer alan karışımların özenle seçildiği mevsimlik parfümler bu sezon da bomba gibi geliyor. Yaz aylarında ağır kokular kullanmak istemeyenler aynı zamanda parfümünüzü yenilemek istiyorsanız mutlaka 2022 yaz mevsimine uygun olan parfümlere göz atmalısınız. 

Güzel kokmak için kullandığımız iki farklı ürün parfüm ve deodorant aslında birbirinden çok farklı iki ürün. Kullanım amaçlarından kullanım şekillerine kadar işte bu farklar:

  • Parfümü de deodorantı da genelde güzel kokmak için kullanıyoruz. Bu doğru bir uygulama ama bu iki üründen sadece parfüm güzel koku vermesi için kullanılıyor. Deodorantın görevi ise ter gibi kötü kokuları önlemek.
  • Parfümler vücuttaki kötü kokular üzerine herhangi bir işlem yapmazken, deodorant ise kötü kokuları engellemek için çalışıyor. Zaten deodorantın anlamı koku önleyicidir.
  • Bu nedenle güzel kokuyu herhangi bir başka koku engellenmesin diye parfümün her zaman temiz cilde sıkılması öneriliyor. Ancak deodorant her zaman kullanılabiliyor.
  • Parfüm çıplak tene uygulanabildiği gibi kıyafetlerin üzerine de uygulanabilirken, deodorant sadece çıplak tene uygulanıyor. Çünkü kıyafetlerin üzerine uygulanan deodorant hiçbir etki yapmıyor.
  • Parfüm, vücudun her yerine uygulanabiliyor. En güzel kokuyu en yoğun şekilde vermesi için ise özellikle nabız bölgelerine sıkılması öneriliyor. Ancak deodorantın yüksek terleme yapan bölgelerde kullanılması çok daha iyi sonuç veriyor. Özellikle de koltuk altlarına.
  • Parfümün yaydığı güzel koku çok daha uzun süre kendisini gösteriyor. Asli görevi olan teri önlemeyi uzun süre yapsa da deodoranttan uzun süre koku vermesi beklenmiyor.
  • Son olarak iki ürün arasında esans özü açısından da önemli fark var. Bir parfüm ortalama yüzde 22 esans özü içerirken deodorantta bu oran yüzde 2 civarında.

Hermés Un Jardin Sur La Lagune & Jo Malone Violet & Amber Absolu

Hermés Un Jardin Sur La Lagune & Jo Malone Violet & Amber Absolu

- Hermés Un Jardin Sur La Lagune; Dünyaca ünlü Hermes markasının 2020 bahar koleksiyonunun en gözde ürünlerinden biri. Saklı kalmış bir bahçenin taze ve floral kokusunu taşıdığı iddia edilen bu parfümü yanınızdan hiç ayırmak istemeyeceksiniz. 

FİYATI: 2 640TL

- Jo Malone Violet & Amber Absolu; Beyaz amber, ud, menekşe, paçuli ve misk esanslarının karışımında ortaya çıkarılan bu parfüm sıcak günlerde hem içinizi hem de kıyafetlerinizi ferah bir kokuya ulaştıracak.

FİYATI: 3900  TL

Marc Jacobs Fragrances Daisy Sunshine & Elie Saab Girl Of Now Forever

Marc Jacobs Fragrances Daisy Sunshine & Elie Saab Girl Of Now Forever

- Elie Saab Girl Of Now Forever; Sıradan kokulardan sıkılanlar için adeta kendi tarzınızı ortaya koyacak hem de kokusuyla büyüleyici olan bu parfüm, ferah meyvemsi olmasıyla da çok beğeneceğiniz türden.

FİYATI: 995 TL

- Marc Jacobs Fragrances Daisy Sunshine; Şişesini görenler ilk bakışta bile vurulduğu hem de dikkat çeken bu parfüm, bıraktığı odunsu ve meyvemsi kokusuyla kendine hayran bırakıyor.

FİYATI: 1862TL

Miu Miu Twist & Gucci Guilty Eau De Parfum For Her

Miu Miu Twist & Gucci Guilty Eau De Parfum For Her

- Miu Miu Twist; Parfüm dünyasında yeni bir sayfa açan Miu Miu, markanın imajını yansıtan bergamot, elma çiçeği ve pembe amber bulunduran derin ve narin kokusunu satışa sundu.

FİYATI: 1.097 TL

- Gucci Guilty Eau De Parfum For Her; Klasik şişesi ve cool bir ambalajıyla kadınların dikkatini çekmeyi başaran Gucci'nin bu yeni parfümü adeta bahar için tasarlanmış. 

FİYATI: 1874  TL

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0