Sülfatsız şampuan nedir? En iyi sülfatsız şampuan önerileri 2021

Son yıllarda kozmetik sektörünü alt üst eden aynı zamanda satış rekorları kıran sülfatsız şampuanlar, özellikle boyalı saçlara sahip olanların gözdesi oldu. Daha sağlıklı, güzel ve çekici görünen saçlara sahip olmak için mutlaka sizlerin de kullanmanız gereken sülfatsız şampuan konusunda merak ettiğiniz tüm soruların yanıtı yazımızda bulabilirsiniz.

Sülfatsız şampuan, bildiğimiz şampuanların yanı sıra uygulandığında köpürmeyen, diğer şampuanlara nazaran daha yumuşak bir his bırakan bir bakım ürünüdür. Bebek şampuanlarının hiçbirinde yer almayan sülfat; saç derisi ile temas ettiğinde deriyi tahriş ederek, zamanla saç derisindeki bu tahrişlerin farklı sorunları beraberinde getirmesine neden oluyor. Boyalı saçların renginin bozulmasına, açılmasına ve daha kısa bir süre içerisinde canlı rengini kaybetmesine yol açan sülfatın her ne kadar saç köpürtücü özelliğinden hoşlansak da aslında sülfatlı şampuanları kullanarak, saçlarımıza bilmeden de olsa zarar vermiş oluyoruz. Yumuşak dokusu ile ön plana çıkan, diğer ucuz şampuanlara nazaran daha kaliteli olan sülfatsız şampuanlar ise saçlarımızı besleyerek, dış etmenlere karşı koruyor. Aynı zamanda tamamen organik bileşene sahip olan bu şampuanlar, saçlarımızı nemlendiriyor, besliyor ve güçlendiriyor.

sülfatsız şampuan nasıl kullanılır

sülfatsız şampuan nasıl kullanılır

Sebirox şampuan nedir ve ne işe yarar? Sebirox şampuanın kullanım rehberiİLİŞKİLİ HABERSebirox şampuan nedir ve ne işe yarar? Sebirox şampuanın kullanım rehberi

SÜLFATSIZ ŞAMPUAN NE İŞE YARAR?

Genellikle Hindistan cevizinden elde edilen bir madde içeren sülfatsız şampuan; sülfatlı şampuanların aksine saçlarımıza daha nazik ve yumuşak davranıyor. Kimyasal içeriği bulunmayan, tamamen bitkisel ve organik içeriğe sahip olan bu şampuan, saçlarımızı nazikçe temizlemenin yanı sıra saçlarımızın doğal yapısını da korumuş oluyor. Yumuşak formülleri sayesinde sert olmadıkları için saçlarımızdaki kırılma, kopma, yıpranma, kuruma vb. saç problemlerini de en aza indiriyor.

Aynı zamanda saçlardan kolaylıkla arınan bu şampuanlar; saçlara yumuşak bir doku kazandırarak, saçların daha rahat bir şekilde taranabilmesine olanak tanıyor. Bu yüzden özellikle kuru, yıpranmış, ekstra bakıma ihtiyaç duyan saçlarından şikayetçi olan kişilerin mutlaka sülfatsız şampuan kullanmaları gerekiyor.

EN İYİ SÜLFATSIZ ŞAMPUANLAR

Halalles Saç Dökülmesine Karşı Şampuan / 74,40 TL

Özellikle kadınlarda saç dökülmesi için geliştirdiği Organik, doğal ve vegan içerikli ürünlerin üretiminde uzmanlaşan Halalles, son günlerde pek çok kullanıcı tarafından tercih edilen markalar arasında yerini aldı. Sülfat, SLS, SLES, alkol, paraben, parfüm ve tuz içermeyen özel formülüyle keyifli bir saç yıkama deneyimi sunan Halalles, dökülen
saçların yanı sıra 2'li ve 3'lü setleri ile kuru, yağlı ve yağlanmaya yatkın saç problemlerini önlemeye de yardımcı oluyor.

https://www.halalles.com/

Yves Rocher Köpürmeyen Krem Şampuan 200ml. Fiyatı / 75,00 TL

Yves Rocher Köpürmeyen Krem Şampuan 200ml. Fiyatı

Yves Rocher Köpürmeyen Krem Şampuan 200ml. Fiyatı

Tamamen bitkisel temizleyici maddeler içeren Yves Rocher ürünlerinin büyük çoğunluğunda saçlara zarar veren sülfat ve paraben gibi kimyasallar yer almıyor. Özellikle organik beyaz acı bakla vb. bitki tohumlarındaki zengin protein özlerinin kullanıldığı Yves Rocher Low şampuan; saç derisindeki kan dolaşımını uyararak, saçları besliyor, sağlıklı saç köklerinin çıkmasını destekliyor. Bol miktarda protein içeren Yves Rocher ürünleri; saçlara keratin yüklemesi yaparak, saçların daha güçlü, canlı ve hacimli görünmesine aracılık ediyor.

Schwarzkopf BC Bonacure Sulfate Free / 110,67 TL

Schwarzkopf BC Bonacure Sulfate Free

Schwarzkopf BC Bonacure Sulfate Free

Dünyanın en popüler saç bakım markalarından biri olan Schwarzkopf tarafından satışa sunulan bu serinin ürünlerinin hiçbirinde sülfat bulunmuyor.

Organix Biotin Collagen Full Dolgunlaştırıcı ve Uzatıcı Şampuan / 99,50 TL

Organix Biotin Collagen Full Dolgunlaştırıcı ve Uzatıcı Şampuan:

Organix Biotin Collagen Full Dolgunlaştırıcı ve Uzatıcı Şampuan:

Gratis mağazalarından temin edebileceğiniz, organik saç bakım markası OGX’in bu ürünü; sülfat da dahil olmak üzere saçlara zarar verebilecek hiçbir kimyasal içermiyor. İçerisindeki Hindistan cevizi aroması sayesinde saçları besliyor, nemlendiriyor ve onarıyor. Saçlara hacim ve dolgunluk katan bu ürün; aynı zamanda saçlarda kolajen etki göstererek, yeni kök hücre oluşumunu destekliyor. Saç derisindeki hücrelerin yenilenmesini sağlayarak, saçların daha hızlı ve gür bir şekilde uzamasına yardımcı oluyor.

Loreal Elseve Sülfatsız Şampuan Serisi / 59,90 TL

Loreal Elseve Sülfatsız Şampuan Serisi

Loreal Elseve Sülfatsız Şampuan Serisi

Loreal’ın en son mucizelerinden biri olan Loreal Elseve 3’ü bir arada krem şampuan serisi, sülfatsız içerikleri sayesinde saçları hiçbir şekilde aşındırmıyor ve kurutmuyor.

Ender Saraç'tan patates diyeti! Patates diyeti ile kilo verme yöntemi

İLİŞKİLİ HABER

Ender Saraç'tan patates diyeti! Patates diyeti ile kilo verme yöntemi
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 17

Mısra Çakır 2 yıl önce

benim kullandığım liquid keratin şampuanı da sülfatsız ve tuzsuz benim dökülmelerime falan çok katkısı oldu çok memnunum ne alacağını bilmeyenlere kesinlikle tavsiye ederim

Toplam 1 beğeni

Taner 2 yıl önce

BC yi kullanan varmı resmi bir site arıyorum orjinal olmayan gelir kullanırım zarar verir ilk defa kullanacağım. Resmi satıcı bulabilsem

Toplam 1 beğeni

Burcu 3 yıl önce

Bunlara bukadar para vermeyin dalin kullanın içeriğine bir bakın

Toplam 1 beğeni

Denet 2 yıl önce

Sülfat yok mu içeriğine bak. sulfosicinate olsa neyse temiz derdim.

Toplam 0 Beğeni

Didem 3 yıl önce

Aynen ben de cok memnunum 900 ml yi 20 tl ye aliyorum ;) Dalin de yok yaziyor Sls ve turevleri ...

Toplam 0 Beğeni

sümi 3 yıl önce

dalinin içeriğinde var maalesef

Toplam 2 Beğeni

Seda 3 yıl önce

5 senedir organix kullanıyorum ince saçlarımı kalinlastirdi

Toplam 1 beğeni

Çiçek 3 yıl önce

Bence burada yeşilmarka da olmalıydı, ürünleri kesinlikle çok temiz ve kaliteli.

Toplam 1 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun