Bıyık bölgesindeki kararmalar nasıl geçer? Dudak üstü kararmalarına etkili çözüm

Bıyık bölgesinde yanma ve tahrişe neden olan tüy dökücüler zamanla bıyık bölgesinin renginin koyulaşmasına neden oluyor. Bu durum ise kişinin aynaya baktığında dudak üstünde bıyık varmış gibi bir görünüm ile karşılaşmasına davetiye çıkarıyor. Oluşan bu dudak üstü kararmalarına doğal yöntemlerle kısa sürede müdahale edebilirsiniz. Gelin birlikte bıyık bölgesindeki kararmalara kesin çözüm olacak önerilere göz atalım...

Birçok kadının yaşadığı bıyık bölgesi kararması, güzelliğe gölge düşüren bir cilt kusurudur. Genellikle ağda, tüy dökücü ve tüy sarartıcı gibi ürünlerin yanlış kullanılmasından dolayı ortaya çıkan bıyık bölgesi kararmasını doğal yöntemlerle kolay bir şekilde giderebilirsiniz. Özellikle sıcak ağda sonrasında ciltte belirmeye başlayan koyu halkalar inatçı olabiliyor. Bu sorunu kimyasal kremler kullanmak yerine doğal tedavi yöntemlerini kullanarak yapabilirsiniz. Nasıl mı? Hazırladığımız bu yazıda dudak üstü yani bıyık bölgesi kararmalarını ortadan kaldırıyoruz. Sizler de bu sorunla karşılaya karşıyaysanız mutlaka hazırladığımız yöntemleri denemelisiniz.

Kadınlarda bıyık çıkması nasıl engellenir? Bıyık nasıl yok edilir?İLİŞKİLİ HABERKadınlarda bıyık çıkması nasıl engellenir? Bıyık nasıl yok edilir?

LİMON SUYU YÖNTEMİ

limon suyu yöntemi

limon suyu yöntemi

Cilt rengini açan ve siyahlaşmayı gideren limon suyunu kararan bölgeye uygulayın. 20-25 dakika bekletin. Beklettikten sonra ıslak bir pamuk yardımıyla bölgeyi temizleyin. Bu işlemi haftada bir kez olacak şekilde kararma geçene kadar tekrar edin.

Limonun cilde faydaları nelerdir? Limon cilde nasıl uygulanır? Limon kabuğunun cilde faydalarıİLİŞKİLİ HABERLimonun cilde faydaları nelerdir? Limon cilde nasıl uygulanır? Limon kabuğunun cilde faydaları

MAYDANOZ SUYU YÖNTEMİ

maydanoz suyu yöntemi

maydanoz suyu yöntemi

Bir cezve suyun içine maydanozları koyun ve 15 dakika boyun kaynatın. Kaynayan suyu ılıması için biraz bekleyin. Bir pamuk yardımıyla ılıyan suyu kararan bölgeye sürün ve 20 dakika bekleyin. 20 dakika sonunda temiz bir pamuk ile bölgeyi temizleyin.

PATATES SUYU YÖNTEMİ

patates suyu yöntemi

patates suyu yöntemi

Leke gidermede oldukça başarılı olan patatesi ince ince dilimleyin ve blenderdan geçirin. Bir tülbent yardımıyla patateslerin suyunu süzün. Çıkan suyu bıyık bölgenize sürün ve 5 dakika kadar parmaklarınız ile masaj yaparak uygulayın. Yaklaşık 45 dakika bekleyin ve işlemin sonrasında aynı uygulamayı tekrar edin. İşlem bittikten sonra son olarak soğuk su ile durulayabilirsiniz.

Patatesin cilde faydaları nelerdir? Patates yüze sürülür mü? Cilt bakımında patatesin kullanımıİLİŞKİLİ HABERPatatesin cilde faydaları nelerdir? Patates yüze sürülür mü? Cilt bakımında patatesin kullanımı

PİRİNÇ SUYU YÖNTEMİ

pirinç suyu yöntemi

pirinç suyu yöntemi

Saç uzatmada etkili olan pirinç suyu bazı bölgelerdeki kararmaları ve cilt lekelerinin de önüne geçiyor. Bir bardak pirincin içerisinde 2 bardak sıcak suyu ekleyerek, yarım saat kadar bekletin. Ardından pirinçlerin suyunu süzüp, pamukla kararan bölgelere sürün. Uyurken sürdüğünüz pirinç suyunu uyandığınızda ılık suyla durulayın. Kararmalar gidene kadar bu yöntemi kullanabilirsiniz.

Pirinç suyu saç uzatır mı? Saçlarınızı pirinç suyu ile yıkarsanız...İLİŞKİLİ HABERPirinç suyu saç uzatır mı? Saçlarınızı pirinç suyu ile yıkarsanız...

SÜT YÖNTEMİ

süt yöntemi

süt yöntemi

Protein bakımından oldukça faydalı olan süt ile bıyık bölgesindeki kararmaları anında yok edebilirsiniz. Pamuğu sütün içerisinde batırın. Bıyık bölgesine ovalayarak uygulayın. Yarım saat beklettikten sonra ılık suyla durulayabilirsiniz.

Karbonat'ı sakın buralarda kullanmayın!

İLİŞKİLİ HABER

Karbonat'ı sakın buralarda kullanmayın!
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

olga erdenet 11 ay önce

limon suyu cilde direkt uygulanmaz

Toplam 1 beğeni