Exoderil krem ne için kullanılır? Exoderil krem nasıl kullanılır? Exoderil krem fiyatı

Son günlerde adını sıkça duyduğumuz Exoderil krem, tırnak mantarı,mantar enfeksiyonları, bakterilerin kaynaklı sorunları gidermede oldukça başarılı. Cilde lokal olarak uygulanan çok etkili bir ilaç olan Exoderil krem nasıl kullanılır? Exoderil krem ne işe yarar? Tüm soruların yanıtını haberimizin detaylarından öğrenebilirsiniz.

Mantarların cilt yüzeyinde büyümesinin önüne geçen Exoderil kremin etken maddesi, Naftifin Hidroklorür‘ dür. Uzman doktorların iltihabi veya egzamalarla birlikte görülen derinin yüzeysel mantar enfeksiyonlarının, mayalar ve maya benzeri mantarların ve küf mantarlarının tedavisi için reçete ettiği bu krem, 15 gram ve 30 gramlık tüplerde eczanelerde satılmaktadır. Eczane dışında herhangi bir yerde satışı mümkün olmayan Exoderil Sandoz İlaç Sanayi ve Ticaret A.ş tarafından Gebze İstanbul’da üretimi yapılmaktadır. Olumlu etkilerinden dolayı mantar tedavisi için kullananların memnun kaldığı bu ilaç, merak ediliyor. 

  • İlacı kullanmaya başladıktan sonra belirtilerinizde iyileşme görülmez ya da daha kötüleşirse doktorunuzla görüşünüz.
     
  • Eğer ayağınızda mantar enfeksiyonu varsa, etrafınızdaki kişilere bulaşmasını önlemek için, çıplak ayakla dolaşmayınız.

Travazol krem ne işe yarar? Travazol krem kullanımı! Travazol krem fiyatıİLİŞKİLİ HABERTravazol krem ne işe yarar? Travazol krem kullanımı! Travazol krem fiyatı

Clinoper krem ne işe yarar? Clinoper krem nasıl kullanılır? Clinoper krem fiyatıİLİŞKİLİ HABERClinoper krem ne işe yarar? Clinoper krem nasıl kullanılır? Clinoper krem fiyatı

Candida’ya bağlı koltuk altı, meme altları üzerinde ince kabuklaşma gösteren kırmızı veya kahverengi lekeler ile belirgin kaşıntılı /döküntülü mantar enfeksiyonlarının tedavisinde Exoderil kullanılabilir. Kızarıklık,şişkinlik,pullanma ve kaşıntılı kabarcıkların iyileşmesi için Exoderil krem uzman doktora danışılarak uygulanabilir.  Boyun, gövde, kol, ve bacaklarda görülen halka şeklinde iltihaplı, kaşıntılı, kızarık, yüzeyden kabarık lezyonlar ile belirgin vücut mantarı (tinea korporis) hastalığı için bu ilaç kullanılabilir. 

Genellikle boyun, göğüs, kolların üst kısımları  ve sırtta görülen beyazdan pembeye veya bronz renkten kahverengiye kadar değişen renklerdeki lekeler ve hafif pullanma ile belirgin mantar enfeksiyonu (tinea versicolor) gibi kaşıntılı veya kaşıntısız iltihaplı deri mantarlarının tedavisinde Exoderil krem kullanılmaktadır.

EXODERİL KREM NASIL KULLANILIR?

Exoderil ilacını uzman doktorunuz nasıl reçete ettiyse o şekilde uygulamaya özen göstermelisiniz. Bunun dışında sürülmeden önce sürülecek bölge ya da tırnak ılık su ile yıkanmalıdır. Yıkama işlemi bittikten sonra da mutlaka kurulama yapılmalıdır. 

Sorunlu cilt yüzeyine ve 2 cm’lik çevresine hafif masaj yaparak nohut büyüklüğünde olacak şekilde gece uyumadan önce günde 1 defa sürülür. Deri kıvrımlarına bu kremi uyguluyorsanız üzeri ince gazlı bezle kapatılır. Bu kapatma hastalığın hızlı şekilde iyileşmesi içindir. Deri kıvrımlarına bu kremi uyguluyorsanız üzeri ince gazlı bezle kapatılır. Bu kapatma hastalığın hızlı şekilde iyileşmesi içindir.

Düzenli ve uzun kullanım şarttır. 30 gün içerisinde etki sağlamaya başlayacaktır. İyileşme sağlandıktan sonra hastalığın tekrarlamaması için 14 gün daha ekstra kullanılmalıdır.

EXODERİL KREM FİYATI NEDİR?

Reçeteli ya reçetesiz olarak alabileceğiniz Exoderil krem 50.17 TL​​'dir. 

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

Serap Bozkurt 3 yıl önce

Exoderil krem ellere sürülür mü?

Toplam 1 beğeni