M-Furo krem neye yarar, fiyatı nedir? M-Furo kremin kullanımı

Eczanede cilt hastalıkları için satılan birbirinden farklı kremler bulunuyor. İçerikleri neredeyse birbirine yakın olan kremlerden biri de M-Furo kremdir. Uzman doktorların reçete ettiği krem M-Furo krem cilde faydaları ve kullanımı nedir? Detaylar yazımızda.

Etken maddesi Mometazon furoat olan M-Furo krem, vücutta kızarıklığa, şişliğe ve iltihaba neden olan kimyasalların etkilerini azaltan ve cilt üzerine uygulanan bir ilaçtır. Atopik dermatit (egzama), alerjik dermatit  ( deterjan kullanımı gibi)  ve psoriasis-sedef hastalığı ( dizlerde, dirseklerde, saçlı kafa derisinde ve diğer bölgelerde kuru ve kaşıntılı kızarıklıklarla birlikte kalın, sedef rengi, iri pullanmalar -kepeklenmeler)  gibi iltihaplı deri hastalıklarının tedavisinde etkilidir. Normal reçeteli ve mavi beyaz kutusu olan M-Furo krem, kortizon içermektedir. Bu ilacın ruhsat sahibi ve üreticisi Orva İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş’dir, Çiğli-İzmir’de üretilmektedir.

İltihaplı deri hastalıklarına bağlı kaşıntının ve iltihap belirtilerinin giderilmesi için kullanılmaktadır. 30 gramlık alüminyum tüplerde satışa sunulmaktadır. Ağız çevresindeki iltihaplı yaralarda, aşılardan sonra gelişen deri enfeksiyonlarında, uçuk, su çiçeği, göz çevresindeki deri iltihaplarında kesinlikle kullanılmaması gereken bu krem, 5 günden fazla sürmemelisiniz. 

Bu kremin yardımcı maddeleri ise beyaz balmumu, vazelin, saf su, fosforik asit, heksilen glikol, propilen glikol stearat, promulgel G, titanyum dioksit, alüminyum oktenil süksinat nişastasıdır.  

M-FRO KREM NASIL KULLANILIR?

Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. İlacı uygulayacağız bölgeyi temizleyiniz. Parmağınızla  ufak miktarda aldığınız ilacı ince bir tabaka halinde ilgili bölgeye yayıp hafif hareketlerle cilde yediriniz. Üzerini hava almayacak şekilde kapatmayınız veya bandajlamayınız.

M-FRO KREM FİYATI NEDİR?

Bu ilacın fiyatı 29,07 TL‘den eczanelerde satılmaktadır. 

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 9

sevgi 7 ay önce

saç kıran için verdi doktor acba etkilimi reçetede hiç saçkıranla alakalı birşey yazmıyor

Kubra ssvgili 2 yıl önce

Kasintiya cok iyi geloyor ben kullandim cok memmun kaldım

Toplam 7 beğeni

Sinan 2 yıl önce

merhaba hangisinden aldınız acaba 4-5 çeşidi var hangisini almak lazım

Toplam 0 Beğeni

Caner 3 yıl önce

Deri üstünde kaç saat durması gerekiyo etki etmwsi için

Toplam 5 beğeni

Tolga 3 yıl önce

Pişiğe iyi gelir mi

Toplam 8 beğeni

Eylül 3 yıl önce

Popolin var hametat var bunlarnetkili ilaçlar. Özellikle hametat çok iyi

Toplam 0 Beğeni

Celal 3 yıl önce

İlacı dün aldım fiyatı 25 lira

Toplam 2 beğeni

oktay çetin 3 yıl önce

25 lira olan m fro fa dır

Toplam 1 Beğeni

oktay çetin 3 yıl önce

M furo 10 lira birde m furo f var 25 tl

Toplam 1 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun