Kremle merhem arasındaki fark nedir? Krem ve merhem ayırt etme yöntemi

Deri yüzeyinde çeşitli sebeplerden dolayı oluşan rahatsızlıklara uzman doktorlar krem ve pomat yazıyor. Reçeteli veya reçetesiz olarak da alınan kremle merhem ya da pomat arasındaki farkı merak ediyorsanız hazırladığımız yazıyı inceleyebilirsiniz.

Uzmanlar cilt yüzeyindeki bazı sonraları gidermek için krem ya da merhemle tedavi etme yöntemine başvuruyor. Nemlendirme görevi olarak da kullanılan kremlerin günümüzde milyonlarca çeşidi bulunmaktadır. Özellikle sivilce, akne, siyah nokta ya da lekeleri ortadan kaldırmak için kullanılan kremler eczanelerde satış rekorları kırıyor. Dikkat çeken ayrıntı ise bazı ürünler krem bazıları ise merhem olarak satılıyor. Herkes bu konuyu merak ederek araştırıyor.  Kremler daha çok cildinizin yüzeysel tedavilerinde kullanılır derinin alt katmanlarında var olan rahatsızlar için kullanımları etkisiz kalır. Pomadlar deri üzerinde daha uzun süre tutunabildikleri için deri tarafından emilimleri daha fazladır. Cildinizdeki rahatsızlığın durumuna ve niteliğine göre krem veya pomad reçete edecektir. aynı isimde kremler ve pomatlar üretilmektedir içerikleri neredeyse aynı olmakla birlikte aralarındaki fark bahsettiğimiz krem ve pomad farklılığıdır.

Kremlerde cilt reaksiyonu olan alerji göstergesi olmadığı sürece fazla kullanıldığı durumlarda zararı olmayacağı gibi merhemler de bu durum farklıdır. Doz aşımı olduğunda ciltte soyulmalar, kızarıklık ve kaşıntı gibi reaksiyonlarla karşı karşıya gelme ihtimali çok yüksektir.

- Kremler su bazlı maddelerden oluştukları için kıvamları daha cıvık ve daha kolay sürülebiliyor. Pomatlar ise daha koyu kıvamlı ve yoğun yağlı bir yapıya sahiptir. Bu yüzden kremlere göre çok daha uzun süre kalarak deri altına nüfuz etmesine yardımcı olur.

-  Sivilce gibi basit deri rahatsızlıklarında cildiye doktorunuz sizlere krem reçete edecektir, Fakat daha ciddi deri rahatsızlıklarınız olduğu zaman yani egzema , zona gibi derinin alt katmanlarındaki rahatsızlıklar için gerekli olan kremi değilde pomadı reçete edecektir.

En yeni 2020 kısa saç modelleri nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

En yeni 2020 kısa saç modelleri nelerdir?
Yağlar kasa nasıl çevrilir? Vücuttaki yağları kasa çevirmenin yolları

İLİŞKİLİ HABER

Yağlar kasa nasıl çevrilir? Vücuttaki yağları kasa çevirmenin yolları
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0