Yağlar kasa nasıl çevrilir? Vücuttaki yağları kasa çevirmenin yolları

Fazlalık olarak biriken yağların eritilip kasa dönüşmesi için doğru bir beslenme ve düzenli egzersiz gibi bazı şartlar vardır. Yağların kolay ve hızlı şekilde eritilmesi için kas oluşumu ile ilgili bilmeniz gerekenler haberin ayrıntılarında...

Fiziksel görünümüne önem veren kimselerin ufak kaçamakları sonucunda aldıkları ekstra kalorilerle biriken yağları eritmek için çaba sarf ettiğini görürüz. Fit ve ince bedende kalmak isteyenler, yağlarını kasa çevirmek için çeşitli egzersizler uygulamaya ya da beslenme programında değişikliğe giderek yağ yakıcı ağırlıkta olan besinleri tercih etmeye gidebilir. Halbuki bu konu ile ilgili doğru bilinen ama yanlış olan birçok nokta mevcut iken... Peki gerçekten yağlar kasa dönüşebilir mi?

YAĞLAR KASA ÇEVRİLİR Mİ? YAĞ YAKIP KAS YAPMAK...

Çalışan bir vücut mekanizmasında sağlıklı beslenip, egzersiz uygulandığı zaman yağ yakımı aktif şekilde işlevini göstermeye başlar. Üzerine ilaveten kasların yapımı başladığı zamanda aynı anda ilerleyince de “yağlar kasa dönüştü” gibi bir algı oluşur. Gün içerisinde alınan kaloriden daha fazla kalori harcandığı zaman başlayan kilo verme sürecinde düzgün protein alınımı sağlanarak sağlıklı beslenilirse kay kaybı gerçekleşmez ve zayıflanabilir.

Oldukça az bir kalori ve yetersiz protein alınımı ile beslenme sağlanırsa ise kas kaybı görülür. Protein tüketimi yeterli olsa dahi karbonhidrat çok az alınırsa vücut alınan proteini karbonhidrata dönüştürür. Bu gibi kayıpların oluşmaması için kaloriyi çok düşük tutmamalı ve kilo başına 0.8-1 gram arası protein alınmalıdır.

Sağlıklı ve dengeli diyet programına ek spor yapılarak, yeterli protein alınırsa kas kaybı olmadan yağ eritilebilir.

KAS YAPMAK İÇİN NE YAPILMALI? KAS YAPIMINDA ETKİLİ NOKTALAR

-Kasların herhangi bir güç karşısında kalması ve buna bağlı olarak da zorlanması kas yapımı için şarttır. Dolayısıyla da ağırlık kaldırma ve düzenli ağırlık çalışma çok etkili bir yöntemdir.

-Pilates, squat, push-up gibi spor egzersizlerinin uygulanması yine aynı şekilde etkili olacaktır.

-Doğru beslenme ve spor hareketleri ile kas liflerini kuvvetlendirebilirsiniz.

-Vücuttaki kas kütle oranı arttıkça vücut yağları daha hızlı ve kolay yakılır. Kasların vücutta kalabilmesi için oksijene ihtiyacı vardır. Oksijen alınımı ile de yağlar okside olarak yakılır. Bu şekilde bakıldığında “Yağlar kasa dönüşüyor” gibi yanlış algılar ortaya çıkar.

Plank hareketi ne işe yarar? Evde plank egzersizi nasıl uygulanır? 5 dakikada karın kası

İLİŞKİLİ HABER

Plank hareketi ne işe yarar? Evde plank egzersizi nasıl uygulanır? 5 dakikada karın kası
Formda kalmak için suda yapabileceğiniz en etkili karın hareketleri

İLİŞKİLİ HABER

Formda kalmak için suda yapabileceğiniz en etkili karın hareketleri
Kremle merhem arasındaki fark nedir? Krem ve merhem ayırt etme yöntemi

İLİŞKİLİ HABER

Kremle merhem arasındaki fark nedir? Krem ve merhem ayırt etme yöntemi

BİR YORUM YAPIN 0