Nergis sabunu nedir ve ne işe yarar? Nergis sabunu ile cilt temizleme

Nergis sabunu genel olarak cildi nazik bir şekilde ve kurutmadan temizleme özellikleri ile ünlü bir üründür. Günümüzde birden fazla cilt bakım ürünlerine eklenen nergis sabunu hakkında merak edilen soruları sizler için yanıtladık. Nergis sabunu nedir ve ne işe yarar? Nergis sabunu ile cilt temizleme önerileri yazımızda bulabilirsiniz.

Nergis çiçeği,  çiçeklerin içerisinde en güzel kokuya sahip olan ve en hassas çiçeklerden birisi olarak tanımlanabilir. Oldukça çabuk solan, çiçekleri ve sapları da çok narin olan bir çiçek çeşididir. Halk dilinde fulya şeklinde de isimlendirilmektedir. Nergisgiller familyasından Narcissus cinsinden bitki türlerinin ortak adı nergis, 20–80 cm kadar yükselebilmektedir. Soğanlı olan bu bitkilerde taç yaprakları beyaz veya sarının karışımları şeklindedir. Nergis çiçeğinin faydaları da saymakla bitmiyor. Muhteşem kokusu sayesinde geniz tıkanıklığının açılmasına yardımcı olmaktadır. Nergis çiçeğinin kaynatılması ile içilmesi ya da haşlanması ile tüketilmesi, kusmayı önler ve midede bulunan nemi çeker. Bunun yanı sıra cilt bakımında da kullanılan nergis çiçeğinden sabun yapılıyor.

Bu sabun, genel olarak saf organik zeytinyağı, shea yağı, ayçiçek yağı, hindistan cevizi yağı, hurma yağı, palmiye yağı, jojoba yağı, gliserin, bal, yulaf ezmesi, keçi sütü, vanilya esansiyel yağı, nergis esansiyel yağı, lavanta esansiyel yağı, gül esansiyel yağı, yasemin esansiyel yağı gibi doğal bileşenler ile yapılır. Bunun yanı sıra başka esansiyel yağlar, kurutulmuş otlar, kurutulmuş çiçekler ve baharatlar da arzuya göre eklenebilir. Bu doğal sabun kuru ve hassas ciltler için yumuşak ve nemlendirici özellikler sergiler. Uzun süreli kullanım için nergis çiçeği kurutulur ve öğütülür. 

Bıttım sabunu ne işe yarar? Bıttım sabunu nasıl kullanılır? Bıttım sabunu ne kadar?İLİŞKİLİ HABERBıttım sabunu ne işe yarar? Bıttım sabunu nasıl kullanılır? Bıttım sabunu ne kadar?

NERGİS SABUNU

NERGİS SABUNU

  • Nergis sabunu genel olarak cildi nemlendirir, nazikçe temizler, yumuşatır, cilde komple bir bakım yapar. Antibakteriyel, antiviral ve antifungal özellikleri cildin tüm mikroplardan, mantarlardan ve bakteriyellerden temizlenmesini sağlar. Ciltteki mantarları yok eder. Bunun yanı sıra tırnak mantarı, ayak mantarı ve genital mantarı tedavi eder.
  • Saf nergis sabunu çok nadir ve pahalıdır. Zengin çiçek ve yeşil aromaya sahiptir ve birinci sınıf sabunlarda kullanılır. Zengin bir çiçek ve yeşil aroması vardır. Saf olanlar çok konsantre olur. Bu sabunun afrodizyak özellikleri vardır. Üstelik saç dökülmesini engeller ve kelliği tedavi eder. 
  • Bu doğal sabunun yatıştırıcı ve uyarıcı etkisi sindirim, solunum ve sinir sistemlerinin spazmlarını azaltır. Ayrıca göğüste tıkanıklık, spazmodik öksürükler, nefes darlığı, kas krampları, astım, spazmodik ishal, konvülsiyonlar ve çeşitli sinir rahatsızlıkları tedavi eder ve büyük bir rahatlama sağlamaya yardımcı olur.

NERGİS SABUNU NASIL KULLANILIR?

Nergis sabununu ıslak yüzünüzde, ıslak vücudunuzda ve ıslak saçlarınızda köpürterek ve masaj yaparak uygulayın. Ardından ılık suyla durulayın.

nergis sabunu ne işe yarar

nergis sabunu ne işe yarar

NERGİS SABUNU FİYATI NE KADAR?

Bu sabunun fiyatı 12 lira ile 25 lira arasında değişir.

Koronavirüs olanlar dikkat: Kalp kası iltihabı (Miyokardit) neden olur? Belirtileri nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Koronavirüs olanlar dikkat: Kalp kası iltihabı (Miyokardit) neden olur? Belirtileri nelerdir?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0