Şems Arslan'dan sivilceleri yok etmek için maske tarifleri

Konuk olduğu programlarda adeta reyting rekorları kıran Şems Arslan'ın tarifleri de çok merak ediliyor. Güzellik Uzmanı Şems Aslan ergenlik döneminden regl sivilcelerine kadar birbirinden farklı sivilce sorunlarını gideren yöntemleri paylaştı.

Sivilce, cildin orta tabakasında bulunan sebum yani yağ salgılayan kanalların tıkanması, şişmesi ve daha sonra bakterilerle inflame olması sonucu ortaya çıkar. Deride artan yağ salgısı ve gözeneklerin tıkanması sonucu siyah nokta (komedon) oluşur. Daha sonra bu komedonlar bakteriler tarafından istila edilir ve ciltden kabarık kırmızı ve iltihabi şişlikler oluşur. Aşırı büyük olanlar deride iz bırakırlar. Sivilce ve akne sorunları olanlar için ideal olan Şems Arslan sivilce için maske tarifinin sonuçlarını kısa bir süre içinde göreceksiniz. Doğal ürünlerle sivilce tedavisinde kullanılan bu maske sivilce izleri, akne ve sivilceleri iyileştirir. Şems Arslan sivilce için maske tarifi bugünkü yazımızda bulabilirsiniz.

Şems Arslan kolajen maskesi nasıl yapılır? Kolajen maskesi ne işe yarar?İLİŞKİLİ HABERŞems Arslan kolajen maskesi nasıl yapılır? Kolajen maskesi ne işe yarar?

  • Şems Aslan Sivilce İçin Maya Maskesi

Şems Arslan sivilce için maske tarifi oldukça kolay bir şekilde hazırlanır. Sivilce maskesi hazırlamak için öncelikle 1 çay kaşığı limon suyu ve yarım çay bardağı suyu bir kasede karıştırın. Daha sonra bir pamuk pedi bu karışıma batırın ve cildinizi tamamen temizleyin. 

Şems ArslanİLİŞKİLİ HABERŞems Arslan'dan cilt lekeleri için maske tarifleri! Cilt lekelerini gideren en kolay 2 yöntem

Şems Arslan sivilce için maskesinin ikinci aşamasında 1 poşet yaş maya ve yarım çay bardağı suyu cam bir kasede tahta kaşıkla karıştırın. Bu maskeyi cildinize uygulayın. Ardından cildinize gazlı bez kapatın. Temiz bir havluyu sıcak suya batırın ve gazlı bezin üzerine kapatın. Yüz kaslarını çalıştırmak adına burundan 7 kez derin nefes alın ve nefes verin. Daha sonra soğuk suyla cildinizi durulayın. Şems Arslan sivilce için maskenin en son olarak buz küpleriyle cildinize masaj yapın. Bu uygulamayı ayda 1 kez düzenli olarak yapmalısınız. 

Şems Aslan Sivilce Azaltıcı Tonik

Şems Arslan sivilce için maskenin yanı sıra ev yapımı tonik de kullanabilirsiniz. Bu tonik sayesinde cildinizdeki sivilcelerin yok olduğunu göreceksiniz. 

Şems Arslan sivilce için maske ve toniği hazırlamak için öncelikle temiz 450 mililitrelik bir şişenin ağız kısmına bir huni yerleştirin. 1 yemek kaşığı sirke, 1 yemek kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı bebek pudrası ve yarım çay bardağı limon kolonyası ekleyin. Ardından 6 adet defne yaprağı, 5 adet yaprak menekşe ekleyin. Son olarak şişenin geri kalanını ılık suyla doldurun. Şişenin kapağını kapatın ve iyice çalkalayın. 25 gün boyunca her gece yatmadan önce bir pamukla sivilcelerin üzerine uygulayın. Pamuk pedlerle cildinizi sildikten sonra pamukları 15 dakika cildinizde bekletin ve daha sonra cildinizi durulamayın.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 6

cemre 3 yıl önce

sivilcelerden ve sivilce lekelerinden zigavus beyaz ki maskesi ile kurtuldum cildi derinlemesine temizliyor ve sivilce oluşumunu engelliyor kesinlikle kullanmanızı tavsiye ederim

Toplam 1 beğeni

funda 3 yıl önce

bu kadının tarifleri muhteşem evdeyken yapardım düzenli olarak işe yaramayanda yoktur ama şimdi çalışırken fırsat bulamıyorum zigavus beyaz kil maskesi kullanıyorum bitkisel ve gayet güzel yapıyor cildi

Toplam 1 beğeni

sema 3 yıl önce

ben de yıllardır sivilce problemi ile uğraşıyordum. Eczacımın tavsiyesi ile Zigavus'un beyaz kil maskesini kullanmaya başladım. Yüzümdeki sivilcelerin çoğu geçti. Herkese tavsiye ederim.

Toplam 3 beğeni

defne 3 yıl önce

sivilceler için Zigavus'un beyaz kil içerikli maskesini öneriyorum. Ben düzenli olarak kullanıyorum. Çok memnunum. Herkese tavsiye ederim.

Toplam 3 beğeni

Ömru 2 yıl önce

Nerede bulabilirim

Toplam 1 Beğeni

Ömru 2 yıl önce

Nerede bulabilirim

Toplam 1 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun