Mezolifting (Yüz Mezoterapisi) nedir? Mezolifting nasıl uygulanır? Mezolifting cilde faydaları

Yüz gençleştirmede en etkili yöntemlerden biri olan Mezolifting son günlerde kadınların en çok araştırdıkları konulardan biri oldu. Arama motorunda üst sıralarda çıkan Mezolifting yöntemi hakkında merak edilen soruları sizler için yanıtladık. Mezolifting (Yüz Mezoterapisi) nedir? Mezolifting nasıl uygulanır? Mezolifting cilde faydaları nelerdir? İşte cevabı:

Mezolifting, yüz gençleştirmede en etkili yöntemlerden biridir. Genellikle A, C, E gibi vitaminler, antioksidan maddeler, mineraller, aminoasitler ve hiyaluronik asit gibi dolgu maddeleri özel bir karışım haline getirilerek derinin alt tabakalarına enjekte edilir. Mikropunktur yöntemiyle, çok ince uçlu iğnelerle, 10 dakikalık bir işlemdir. Mezolift yani yüz mezoterapisi yüz, boyun, dekolte ve el sırtlarında oluşan yaşlanma etkilerinin giderilmesinin yanı sıra sigara ve alkolden zarar gören ciltlerde tedavi edilebilir. Öncelikle orta yaş ve üstündekilerde, sigara kullananlarda, güneşin zararlı etkilerine maruz kalmış, yıpranmış ve bakımsız ciltlerde, beslenmesine dikkat etmeyenlerde ve kuruluk veya sarkma gibi yakınması olan kişilerde iyileştirici etkisi çok belirgindir. 

Tedavi ciltteki zamana bağlı değişiklikleri yavaşlatır, hatta tersine çevirir. Böylece ciltte daha fazla kollojen oluşarak, elastin kalitesi artarak derinin yapısı sağlamlaşır. Artan oksijenlenme nedeni ile haftalar içinde cilt sağlıklı, parlak ve tazelenmiş görünmeye başlar. Mezolifting uygulaması botox ve dolgu maddeleri uygulamalarıyla kombine edilebilir. Mezolifting cilt için çok faydalı maddelerin direk deri içine verilmesi nedeniyle, deriye dışarıdan sürülerek uygulanan kremlere göre daha etkilidir.

TIKLA OKU: MEZOTERAPİ NEDİR? NASIL UYGULANIR?

 

YÜZ MEZOTERAPİSİ NE SIKLIKLA  UYGULANIR?

Yılda bir kez ortalama 4-6 seanslık bir kür olarak verilebilir. Bu uygulamanın sıklığı, kişiye göre değişmekle birlikte; 10-15 gün ara ile 2 veya 3 seans ile başlayıp, sonra ayda 1 olacak şekilde 6 seansa tamamlanabildiği gibi direkt olarak her 1-2 ayda bir tek seans olarak da uygulanabilir.

MEZOLİFT SONRASI SONUÇLAR NELERDİR?

İlk beklenen etki "pırıltılı, canlı bir yüz" etkisidir. İkinci etki mevzu-lifting, yani orta tabaka kaldırma etkisidir. Her enjeksiyon alanında cildin gerginleştiği hissedilir. Üçüncü etki, kırışıklıkların dolma etkisidir. Seans sayısı arttıkça dolgu etkisi kalıcı olur.

MEZOLİFTİNG NASIL UYGULANIR?

Seans sayısı ve uygulama aralıkları kişinin yaşı ve cildinin ihtiyacına göre değişmektedir. Genellikle bir kür 4–6 seanstan oluşmaktadır ve uygulama aralığı 2 -3 hafta arasında değişebilmektedir. Mezolift sırasında ağrı olmamaktadır ağrı eşiği düşük hastalarda lokal anestezik kremler kullanılabilir.

Kahve kreması ve süt tozu kilo aldırır mı? Süt tozu kahve kalorisi

İLİŞKİLİ HABER

Kahve kreması ve süt tozu kilo aldırır mı? Süt tozu kahve kalorisi
Siliskar Jel ne işe yarar ve faydaları nelerdir? Siliskar Jel nasıl kullanılır? Siliskar Jel

İLİŞKİLİ HABER

Siliskar Jel ne işe yarar ve faydaları nelerdir? Siliskar Jel nasıl kullanılır? Siliskar Jel
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0