İmpetex Krem ne işe yarar ve İmpetex Krem nasıl kullanılır? İmpetex Krem faydaları

Pek çok farklı dermatolojik rahatsızlığı tedavi eden İmpetex Krem, İmpetex krem nedir, nasıl kullanılır, yan etkileri nelerdir, ne işe yarar, muadili nedir, fiyatları nedir, özellikleri nelerdir, cilt üzerinde hangi etkileri vardır gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız yazımızı okuyabilirsiniz.

Etken maddesi Diflukortolon valerat (1 mg) ve Klorkinaldol (10 mg) olan İmpetex Krem, vücutta kızarıklığa, şişliğe ve iltihaba neden olan kimyasalların etkilerini azaltan, mantar ve bakterilerin cilt üzerinde çoğalmalarını engelleyen bir kremdir.  Ayrıca kaşıntı önleyici, iyileştirici ve kan damarlarını büzücü etkisi de vardır. Ağır iltihabi veya egzamalarla birlikte görülen derinin bakteri veya mantar enfeksiyonlarının, mayalar ve maya benzeri mantarların ve küf mantarlarının başlangıç ve idame tedavisi  için uygundur. 

Impetex krem mutlaka uzman doktor kontrolünde kullanılması gereken saç, deri ve tırnaklarda görülen mantar enfeksiyonu (tinea), el ayasında ve ayak tabanında görülen bakteri kökenli içi irin dolu kabarcıklarla belirgin bölgesel cilt enfeksiyonunun yayılması (bakterid); bakteri veya mantar kökenli egzama, varisler ile ilgili egzama (fakat direk bacaklardaki yaralar üzerine değil); metal para veya disk şeklindeki iltihaplı yaralarla belirgin deri iltihabı (diskoid egzama); deride yağ bezlerinin yoğun olduğu yerlerde   (genellikle yüz, saçlı deri ve vücudun üst kısmında) görülen iltihaplı ve kaşıntılı bir cilt hastalığı (unna hastalığı);  sarımsı kabuk ve içi irin dolu kabarcıklarla belirgin, bulaşıcı cilt hastalığı (impetigo); genellikle boyun, göğüs, kolların üst kısımları  ve sırtta görülen beyazdan pembeye veya bronz renkten kahverengiye kadar değişen renklerdeki lekeler ve hafif pullanma ile belirgin mantar enfeksiyonu (tinea versicolor); deride görülen candida kaynaklı mantar enfeksiyonu (kutanöz kandidiyazis); ayak parmak araları, kasık bölgesi, dış genital organlar, koltuk altı, meme altları ve testisler üzerinde ince kabuklaşma gösteren kırmızı veya kahverengi lekelerle belirgin bulaşıcı deri hastalığı (eritrazma) tedavisinde  kullanılmaktadır.

IMPETEX KREM NASIL KULLANILIR?

Kremi mutlaka doktorunuzun belirttiği şekilde, belirttiği sürelerde ve belirttiği sıklıkta kullanmanız gereklidir. Bu kremi mutlaka doktorun talimatları doğrultusunda kullanın aksi takdirde ciddi riskler doğurabilir. 

Bu kremi kullanmadan önce ellerinizi sabun ve suyla yıkayın. Ardından tedavi edilen bölgeyi iyice temizleyin ve kurulayın. Daha sonra parmağınıza küçük miktarda kremi alın ve ince bir tabaka şeklinde sorunlu bölgeye masaj yaparak uygulayın.  Yaranın üzerini kesinlikle bandajla ya da başka bir materyal ile kapatmayın. Bu kremi kesinlikle 3 haftadan daha fazla kullanmayın.

IMPETEX KREM YAN ETKİ YAPAR MI?

Karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda acilen doktorunuza başvurunuz.
Uygulanan bölgede kaşıntı, kızarıklık, yanma ve kabartı seyrek görülen yan etkilerdir.

IMPETEX KREM FİYATI:

Bu kremin 2020 yılı fiyatı 14.47 TL'dir.

Kırmızı renk  nasıl kombinlenir? Kırmızıya uyumlu renkler nelerdir Kırmızı giymenin püf noktası

İLİŞKİLİ HABER

Kırmızı renk nasıl kombinlenir? Kırmızıya uyumlu renkler nelerdir Kırmızı giymenin püf noktası
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

Garipcan yıldırım 2 yıl önce

Karacadan hiç memnun değilim bir sürü malzeme aldım yaritmadilar küçük tencereyi kullandıkça Bedia ediyorum