Cosmelan nedir ve Cosmelan leke tedavisi nasıl uygulanır? Cosmelan nasıl kullanılır?

Son yıllarda cilt bakımında kullanılmaya başlanan ve herkes tarafından merak edilen Cosmelan markasının leke tedavisi kremleri hakkında birbirinden farklı sorular yer alıyor. Cosmelan leke tedavisi nasıl uygulanır? ve gerçekten işe yarıyor mu? sorusu da yer alıyor. Bugünkü yazımızda sizlere Cosmelan leke tedavisi hakkında çıkan soruları yanıtlıyoruz.

Cosmelan (Dermamelan), içeriğinde bulunan soyucu ve baskılayıcı enzimsel maddeler sayesinde leke tedavisinde oldukça etkili bir çeşit peelingdir. Maske, devam kremi ve nemlendiricileri kapsayan bir kozmetik ve bakım ürünüdür. Cosmelan (Dermamelan), dermatologlar tarafından sunulan topikal tedavinin bir parçasıdır. Bu tedavi hiperpigmentasyon ve diğer bazı cilt sıkalaşmalarında kullanılmaktadır. Cildi cilt tonu ile eşitler ve melanin üretimini engeller. Cosmelan, deride bulunan melanin miktarını azaltarak leke oluşumunun önüne geçmektedir.

Cosmelan

Cosmelan

Leke Protokolü nedir ve nasıl yapılır? Leke Protokolü cilde zarar verir mi? İLİŞKİLİ HABERLeke Protokolü nedir ve nasıl yapılır? Leke Protokolü cilde zarar verir mi?

Özellikle Amelazma ve güneşe maruz kalmadan kaynaklı lekelerin tedavisinde etkili, bir çeşit enzimdir. Ciltteki koyu lekelere, yaş noktaları veya siyah lekeler de denmektedir. Bunlar yüz, boyun ve dekolte, kol ve bacak veya karın bölgesinde görülen; kırmızı, kahverengi veya gri renk tonlarında olabilen lekelerdir. Bu lekeler, cildin renginden sorumlu pigment olan melanin aşırı salgılanmasına bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Bu lekeler gölge ve ebat bakımından farklı olsalar da, hepsinin ortak noktası kişilere estetik bakımdan rahatsızlık vermeleridir.

COSMELAN HANGİ BÖLGELERE UYGULANABİLİR?

COSMELAN HANGİ BÖLGELERE UYGULANABİLİR?

COSMELAN HANGİ BÖLGELERE UYGULANABİLİR?

Cosmelan temel olarak el, yüz, boyun ve dekolte bölgesi, kol ve bacak veya karın bölgesinde kullanılmaktadır. Cosmelan'ın hiper pigmentasyonu azaltmak için kullandığı iki tür eylem vardır.

Cosmelan İçeriği;

Cosmelan aktif bileşenler arasında hidrokinon, retinoik asit, azelaik asit, kojik asit, arbutin, fitik asit ve askorbik asit bulunur.

Cosmelan, cildin melanin (pigment) yapmak için kullandığı bir enzim olan tirozinazı inhibe eden çeşitli maddelerle cilde nüfuz etmek için benzersiz bir dağıtım sistemi sunar. Retinoik asit hücre yenilenmesini artırır. Bu da sadece koyu renkli cilt hücrelerini atmakla kalmaz aynı zamanda yeni, daha temiz hücreleri daha hızlı ortaya çıkarır.

COSMELAN NASIL KULLANILIR?

Cosmelan maske için öncelikle bir dermatoloğun kliniğinde cildiniz temizlenir ve işleme hazırlanır. Cosmelan maskesi kalın bir tabaka halinde uygulanır. Maske, uygulandığında hafifçe batabilir ancak çabucak dağılacaktır. Gereken düzeltme düzeyine bağlı olarak, maske altı ila on iki saat arasında kalmalıdır. Hastaya evde maskenin ne zaman ve nasıl çıkarılacağı anlatılır. Bir bakım sonrası kiti sağlanacaktır.

Belirtilen sürenin ardından Cosmelan maskesi nazik, nötr bir cilt temizleme ürünü ile çıkarılır. Derhal Mesoetetic Hydra-Vital Factor K, cildi rahatlatmak ve nemi korumak için uygulanır. Ciltte soyulma genellikle maskenin uygulanmasından iki ila üç gün sonra başlar. Cosmelan II krem, iki hafta boyunca günde iki ila üç kez uygulanmalıdır. İlk on dört günden sonra Cosmelan II günde bir kez uygulanabilir. Sonuçlar birkaç gün içinde görülebilir. Tam sonuçlar tipik olarak üç ila altı haftalık tedaviden sonra görülür.

Birkaç gün sonra (ilk hafta içinde) hastalar cilt lekelerinin solduğunu ve daha parlak bir cilt renginin oluştuğunu fark edeceklerdir. Birkaç hafta sonra cilt daha parlak ve sağlıklı bir ışıltı almaya başlayacaktır. Cosmelan peeling maskenin tüm faydalarının görülebildiği dördüncü veya beşinci haftada bu sonuçlar iyileşmeye devam edecektir.

Cosmelan peeling sonrası sorunsuz sonuçlarını görmek için hasta, evde bakım sonrası bakım programını günlük olarak takip etmelidir ve bu sonuçlar aylarca sürecek. Tedavinizden sonraki ilk birkaç hafta cilt hassas ve hassas olacaktır. Uzun süre güneşe maruz kalmaktan kaçınmalısınız, dışarıdayken cildinizi korumak için yüksek SPF güneş koruyucu krem kullanmalısınız.

Dekorasyonda kadife kullanımı nasıl olmalı? Salon dekorasyonunda kadife nasıl kullanılır?

İLİŞKİLİ HABER

Dekorasyonda kadife kullanımı nasıl olmalı? Salon dekorasyonunda kadife nasıl kullanılır?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0