Ombre ne demek ve ombre saç çeşitleri nelerdir? En güzel ve en yeni ombre modelleri 2022

2007 yılında hayatımıza girdiğinden beri saç trendlerindeki sarsılmaz tahtını kaybetmeyen ombre saçlarında radikal değişiklik yapmak istemeyenler için adeta kesin çözüm. Saçlarınız güneşten açıldığında oluşan tonları seviyorsanız mutlaka ombre saç modellerini deneyebilirsiniz. Peki Ombre ne demek ve ombre saç çeşitleri nelerdir? En güzel ve en yeni ombre modelleri neler?

Ombre saç, gölgeli saç modeli demektir. Fakat yurtdışında ombre saç modeli denildiğinde sadece saçların ucunun boyanma işlemi akla gelmektedir. Saçların ucunun açık ya da koyu renge boyanmış haline ombre saç modeli denilmektedir. Ülkemizde ise bu işlem uzun zamandan beri yapılmaktadır. Her ombre saç modeli aynı olacak diye bir kural yoktur. Her kuaförün el işçiliği farklı olduğu için farklı ombre saç modelleri ortaya çıkmaktadır. Bazı ombre saç modellerinde diplere çok ince balyajlar atılıyor. Atılan bu balyajlar sayesinde uçlara doğru daha keskin bir geçiş sağlamasını engelliyor. Bu da ombre saç modelinin daha doğal olmasını sağlıyor. 2000li yılların başında oldukça yaygın olan ombre saç modeli doğal olarak saç uçlarının güneşten veya boya ile açılması ile oluşmuştur. 

OMBRE SAÇ KİMLERE UYGULANABİLİR?

Ombre, saçlarında doğal görünümlü ışıltılar ve ton geçişleri oluşturmak isteyen herkes için uygun bir seçenek olabilir. Ancak saçlarınız işlem öncesinde çok yıpranmışsa ombre tekniğini denemeyi bir süreliğine erteleyebilirsiniz. İşlem esnasında saç tellerinize boya ve krepe uygulanması, hâlihazırda yıpranmış olan saçlarınıza zarar verebilir. Ombre işlemi öncesinde saçlarınıza nemlendirici bir bakım rutini uygulayabilirsiniz. 

Ombre nedir? Evde adım adım ombre saç nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABEROmbre nedir? Evde adım adım ombre saç nasıl yapılır?

OMBRE SAÇ ÇEŞİTLERİ NELER?

  • Ters Ombre:

Klasik ombre tekniği, saç diplerinden uçlarına doğru açılan bir ton geçişi yaratmayı amaçlar. Ters ombre tekniğinde ise saç uçlarından yukarı çıktıkça koyulaşan bir ton geçişi söz konusudur. Ters ombre işlemi esnasında saç diplerine balyaj uygulanır. Özellikle gri, platin sarısı, pembe, yeşil ve mavi gibi belirgin tonlar, bu teknikte sıklıkla kullanılır.

  • Keskin ombre:

Çok koyu saç renklerinde kullanılan ve direk olarak en tezat rengin başlamasına denir.( aşağıda örneğini bulabilirsiniz.) Kömür siyahından platin sarıya arada yumuşatmadan geçilmesi gibi..

  • Yumuşak ombre:

Orta saç tonlarının birbirine yumuşatarak geçilmesiyle yapılan ombre çeşididir.

Sombre nedir ve sombre ne demek? Sombre ve ombre arasındaki fark! Sombre nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERSombre nedir ve sombre ne demek? Sombre ve ombre arasındaki fark! Sombre nasıl yapılır?

ombre modeli

ombre modeli

  • Doğal ombre:

Eğer sarışın ya da açık kahverengi/ kumral saçlara sahipseniz saç tonunuzun bir kaç ton açığının saç uçlarına uygulanmasıdır. Doğal bir görünümü vardır.( aşağıda örneğini bulabilirsiniz)

  • Renkli ombre:

Sarı/ açık kahve tonları dışında saç uçlarına atılan farklı ve yaratıcı görünen ombrelerdir. Bu renkler kırmızı, kızıl, yeşil, pembe, mor, beyaz, gri, turuncu vb… olabilir. ( aşağıda örneğini bulabilirsiniz)

EN GÜZEL VE EN YENİ OMBRE SAÇ MODELLERİ

ombre

ombre

en güzel doğal ombre

en güzel doğal ombre

omre çeşiti

omre çeşiti

Ombre

Ombre

Bebeklerde isilik neden olur? Bebeklerde isiliğe ne iyi gelir? 2022 en iyi isilik kremleri

İLİŞKİLİ HABER

Bebeklerde isilik neden olur? Bebeklerde isiliğe ne iyi gelir? 2022 en iyi isilik kremleri
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

Tuğçe 3 yıl önce

Denedim olmadı