Sombre nedir ve sombre ne demek? Sombre ve ombre arasındaki fark! Sombre nasıl yapılır?

Sombre, ombrenin daha ‘soft’ yani daha yumuşak geçişli hali olarak tarif ediliyor ve adını da buradan alıyor. 2021 yılının en trend saç modellerinden biri olacak olan sombre her mevsim rahatlıkla kullanabileceğiniz bir modeldir. Sizlerde sombre hakkında merak ettiğiniz soruların yanıtını bugünkü yazımızda öğrenebilirsiniz.

Her yıl saçlarda farklı bir rengin ya da modelin moda olduğunu görüyoruz. Bazen bu trendleri takip etmek zor olabiliyor. Geçen seneye damgasını vuran ombreden sonra bu yıl daha farklı saç renklendirme işlemlerinin tercih edildiğini görüyoruz. Buna rağmen ombrenin modası hala geçmedi. Son yıllarda çoğu kadının denediği ya da denemek istediği ombrenin yerine sombre özellikle yaz aylarının da yaklaşmasıyla saçlarında değişiklik isteyenlerin bir numaralı tercihlerden biri olacak. Saçlarınızda değişiklik yaparken ancak bunun çok da marjinal boyutlarda olmamasını isteyenler, kendi doğal saç renklerine yakın tonlar tercih ediyor. Bu noktada sombre imdadınıza yetişecek. 

Ombre ne demek ve ombre saç çeşitleri nelerdir? En güzel ve en yeni ombre modelleri 2021İLİŞKİLİ HABEROmbre ne demek ve ombre saç çeşitleri nelerdir? En güzel ve en yeni ombre modelleri 2021

İlk başta bu isim size tuhaf gelebilir, hatta ombrenin yanlış yazılmış hali olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak sombre uygulaması ombreye çok benzemekle birlikte bazı noktalarda ondan ayrılıyor. 

ombre

ombre

Sombrede saçın dip renginden birkaç ton açık boya ile saç uçlarına uygulama yapılıyor. Saç dipleri ve saç uçları arasında yumuşak bir geçiş sağlanıyor ve bu sayede saçınızı sürekli boyatmanıza da gerek kalmıyor. 

Ombre nedir? Evde adım adım ombre saç nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABEROmbre nedir? Evde adım adım ombre saç nasıl yapılır?

SOMBRE NASIL UYGULANIR?

Sombre tekniğinde, saç uçları mevcut saç renginden 1-4 ton açık renkte olacak şekilde açılır. Saçlarınızı daha önce boyatmadıysanız, bu işlem esnasında renk açıcı uygulanmasına gerek kalmayabilir. Saçların tonuna göre seçilen boyalar, saç uçlarından boylarına doğru ilerleyecek şekilde uygulanır. Böylelikle saç dipleri ve uçları arasında son derece doğal bir geçiş oluşturulur.  

OMBRE VE SOMBRE ARASINDAKİ FARK

OMBRE VE SOMBRE ARASINDAKİ FARK

OMBRE VE SOMBRE ARASINDAKİ FARK NEDİR?

  • Adından da anlaşıldığı üzere sombre, ombre ile çok fazla karıştırılıyor. Her ne kadar ombreye benzer olsa da az önce de bahsettiğimiz gibi renk geçişleri oldukça yumuşak şekilde görünüyor. Böylece saç rengi oldukça natürel görünüyor. Ancak ombre de bir renkten diğerine geçiş daha net görülebiliyor.
  • Sombre, ombreden daha yumuşak bir geçişe sahip olduğu için özellikle hiç boyanmamış saçlar üzerinde güneşten açılmış bir etki oluşturuyor. Saçlarını daha önce hiç boyatmamış olanlar, sombre işleminde saç açıcıya gerek kalmayacağı için, saçları işlemden az zarar görerek bu uygulamayı yaptırabilirler. 
  • Birkaç tonun bir arada bulunduğu sombre de saçın tek düzeliği ortadan kaldırılıp saça boyut kazandırılıyor. Elbette saçında daha önce boya olanlar da bu işlemi yaptırabilirler. 

SOMBRE NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

Eldiven
Saç klipsi
Alüminyum folyo
Saç fırçası ya da tarak
Derin bir kase
Çırpıcı ya da kaşık
Toz şeklinde kaliteli bir saç açıcı
Peroksit volüme

OMBRE & SOMBRE

OMBRE & SOMBRE

YAPILIŞI

Küçük bir karton parçasını kuaförlerde yaptıkları ebatlarda kesin ve alüminyum fırçayla sarın. Bu levhayı daha sonra uygulama yapacağınız saçın altına yerleştireceksiniz.

Toz açıcı ve peroksidi bir kaseye alıp iyice karıştırın. Burada dikkat etmeniz gereken bir nokta saçınız orijinal rengindeyse, yani boya yoksa açıcı kullanmanıza gerek kalmadan istediğiniz tonda bir boyayla uygulama yapabilirsiniz.

Açıyı uygulamadan önce saçınızın zarar görmemesi için saç renginize ve boya durumuna göre saç renginizi ne kadar açmak gerektiğine dair gerekli araştırmaları yapın.



Saç açıcıyı ya da boyayı saçınızın alt kısmını ayırıp saçın altına alüminyum folyo ile yaptığınız levhadan destek alarak saçınızı boyayın.

Saçın renginin değişmesini istediğiniz noktaya kadar hafif bir şekilde boyayın. Bu esnada fırçayı yanlamasına tutarsanız daha iyi bir uygulama yapabilirsiniz.

Saçınızın her katmanını levhaya tutturup tüm saçı aynı şekilde boyayana kadar işleme devam edin.

Boyadığınız kısımların alüminyum folyoyla iyice kapandığına emin olun. Folyoyla kapatacağınız saç ısı arttığı için boya daha iyi nüfuz edecektir.

Saçın rengini ara ara kontrol edin. İstediğiniz renge geldiyse saçınızı yıkayıp temizleyin.

İŞTE BU KADAR!

Lime yeşili kombin nasıl yapılır? Lime yeşiline hangi renk uyar?

İLİŞKİLİ HABER

Lime yeşili kombin nasıl yapılır? Lime yeşiline hangi renk uyar?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0