Oryal nedir ve evde oryal nasıl kullanılır? Oryalle evde saç nasıl yapılır? Mavi toz açıcı...

Siz de kendinizde değişiklik yapmak istiyorsanız buna saçınızdan başlayabilirsiniz. Saç açma işlemiyle de ilk adımı atabilirsiniz. Günümüzün en popüler ürünü olan orjal nedir ve nasıl kullanılır konusunda henüz bir fikriniz yoksa doğru adrestesiniz.

Oryal kimyasal bir saç açıcı maddedir. Çoğu kişi bunun saçı platin renge kadar boyayabilen bir boya olduğunu düşünüyor. Ancak oryal bir boya değildir. Saçın keratin yapısını parçalayan ve saçın pigment kimyasıyla oynayan zararlı bir kimyasaldır. Oryal uygulaması ardından kullanıcının saçlarının yanması çok olası bir durumdur. Keratin yapısını kaybeden saç açma işlemi tüm saçta uygulandıysa yanmış saç görüntüsüne bile neden olabilmektedir. Saç uçlarını ve boylarını toparlayabilmek için mümkünse işlem öncesi ve sonrası saça keratin yüklemesi yapılmalıdır. 

Açık karamel saç rengi nasıl elde edilir? Açık karamel saç rengi kimlere yakışır?İLİŞKİLİ HABERAçık karamel saç rengi nasıl elde edilir? Açık karamel saç rengi kimlere yakışır?

ORYAL NASIL KULLANILIR?

Oryal ile açılacak saçın sağlıklı olması gerekir. Oryal kimyasal bir madde olduğu için saçta uzun süre bekletilmesi doğru olmaz. Oryal saça doğru bir şekilde uygulanmazsa saçta yanmalara, kopmalara ve dökülmelere neden olabilir.

Oryal ile açılacak saç çok temiz olmamalıdır. Birkaç gün önce yıkanmış olan saça oryal daha iyi uygulanır.

Saçınızın ve saç derinizin korunması için bir gece önce Hindistan cevizi yağını saçınıza uygulayabilirsiniz.

Evde platin sarısı saç nasıl yapılır? Platin saç boyama rehberiİLİŞKİLİ HABEREvde platin sarısı saç nasıl yapılır? Platin saç boyama rehberi
Saçınızın uzunluğuna göre oryal ve oksidan karışımı hazırlamalısınız. Kimyasal maddelerden oluştukları için içeride ağır bir koku olabilir. Bunun için karışımın hazırlandığı ve bulunduğunuz ortamı güzelce havalandırmalısınız.

Hazırlanan karışım saçınıza düzgün bir şekilde sürmelisiniz. Kalın dişli bir tarak ile saçınıza kolayca yayabilirsiniz. Oryalin saç derinize temas etmemesine özen göstermelisiniz.

Oryalden yanan saçlara ne yapılır? İşlem görmüş saçların bakımı nasıl olmalıdır?İLİŞKİLİ HABEROryalden yanan saçlara ne yapılır? İşlem görmüş saçların bakımı nasıl olmalıdır?



İlk uygulamaya başladıktan 35 – 40 dakika sonra saçınızı yıkamalısınız. Saçınızda daha uzun süre bekletirsiniz saçınız büyük ölçüde zarar görecektir. Eğer saçınız normalden daha hızlı açılırsa daha erken yıkayabilirsiniz. Eğer saçınız bu süreç içerisinde istediğiniz gibi açılmadıysa saçı yıkayıp istediğiniz bir renge boyayın. İkinci bir açma işlemi için en az bir ay bekleyin.

  • Yıkama işleminden sonra saçınızın oryalden iyice arındığından emin olun ve saçınıza uygun bir şampuan kullanın.
  • Saç açma işlemi tamamlandığında saçınızı dilediğiniz renge boyayarak istediğiniz değişimi yakalayın.
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 4

Tülay 1 yıl önce

Gerçekten çk faydalı, teşekkürler, bu anlatımdan sonra ben açıcının zararından saçımı korumak için likid keratin oilplex koruyucu kullanmaya başladım, ve çok çok memnunum çünükü saçıma asla zerre kadar zarar olmuyor.

Tuğçe 2 yıl önce

Ya benim de saçım çok dökülüyor ne kullandıysam azalmadı uzun süredir boya falan vurmadım saçıma bahsettiğiniz liquid keratin de bana yardımcı olacak ürün var mıdır ki

serap engin 2 yıl önce

saçımı küllü gri yapmaya çalışırken kuaför fazla tuttu sanıırm uçları esnemeye başladı çok moralim bozuldu kısacık kestirdim 2 aydır gram uzamadı. O açılar çok sağlıksız ya bende liquid keratinden hem açıcı koruyucu hem de hızlı uzatna setini aldım çoğu kişi memnun bende de güzel olur diye düşünüyorum sonuçlarını yazarım yine

Toplam 1 beğeni

bahar yıldız 3 yıl önce

ben platin sarısını çok seviyorum. bir türlü vazgeçemedim :) haliyle saçlarım çok işlem gördüğü için yandı . eczası arkadaşım tavsiye etmişti liquid keratini. kısa sürede topladı saçımı. şimdi sadece maskesini ve şampuanını kullanıyorum. saçımdaki kopmalar gitti. saç açma işlemi yaptığımda ise likit keratin açıcı ve boya koruyucu olan oilplexi kullanıyorum. ürün muhteşem saçlarımı yıpratmıyor. saçlarım artık açma sonunda kopmuyor.

Toplam 5 beğeni