Hangi besinler sivilce yapar? Sivilce yapan yiyecekler ve içecekler nelerdir?

Ergenlikten bağımsız olarak sivilceli bir cildiniz varsa bu illetten kurtulmak pek kolay olmuyor. İlaç tedavisi gibi dışarıdan çözümler yerine beslenme alışkanlığını düzenlemek çok daha iyi bir çare olabilir. Peki hangi besinler sivilce yapar? İşte, pürüzsüz bir cilde sahip olmak ve sivilcelerden kurtulmak için uzak durmanız gereken besinler:

Sivilce tıbbı ismiyle akne olarak bilinir. Nerdeyse tüm bireylerin özellikle ergenlik dönemlerinde geçirdikleri bir deri hastalığıdır. Tükettiğimiz besinlerdeki yağların çeşidi cildimizin sağlığı için çok önemlidir. Fast food yiyeceklerdeki yağlar işlenmiştir ve doğal olmadıkları için cilde zarar verirler. Hormonlar, enflamasyon, çevresel etkiler ve besinler sivilceye yol açan nedenlerin başında gelmektedir. Özellikle yağlı yiyeceklerin sivilce üzerinde ne kadar etkili olduğu bilmeyen yoktur. Peki, hangi besinler sivilce yapar? İşte, pürüzsüz bir cilde sahip olmak ve cilt sağlığını korumak için uzak durulması gereken besinler:

İŞLENMİŞ TAHILLAR

İşlenmiş gıdalar ve karbonhidrat içerikli besinler de ciltte sivilce oluşumuna yol açar. Beslenme düzeninde sık sık işlenmiş gıdalara yer veren kişiler, sivilce ve akne problemiyle daha fazla karşılaşır. İşlenmiş tahıllar;

♦ Kahvaltı gevreği
♦ Ekmek
♦ Beyaz unlu tatlılar
♦ Kraker
♦ Beyaz unla yapılan makarna
♦ Beyaz pirinç, pirinçten yapılan noodle
♦ Hamur işi gıdalar

ÇİKOLATA

Mutluluk hormonu veren ve tatlı krizlerinin vazgeçilmezi olan çikolata, sivilce oluşumuyla ilgili bir bağlantıya sahip. Yapılan araştırmalara göre günde 2 kez bitter çikolata tüketen kişilerde 2 hafta içerisinde sivilce problemlerinin meydana geldiği gözlemlenmiştir.

ŞEKER

İşlenmiş gıdalar ve şeker içeren besinler cildin yağlanmasına ve zamanla sivilce oluşumuna yol açar. İnsülin seviyesinin yükselmesi, cilt hücrelerinin hızlıca büyümesine neden olan sebum üretimini arttırır. Bu durum da ciltte normalden daha fazla sivilce oluşumu gözlemlenir. Şeker içeren besinler;

♦ Şekerli içecekler
♦ Gazlı içecekler
♦ Bal
♦ Akçaağaç şurubu
♦ Agave şurubu

SÜT ÜRÜNLERİ

Ergenlik çağındaki gençler üzerinde yapılan çalışmalar, süt ürünü tüketimi ile sivilce arasında bağlantı olduğunu ortaya koyuyor. Sütün insülin seviyesini yükseltmesi, akne oluşumunun nedeni olarak açıklanıyor. İnek sütünün içerdiği aminoasitler, karaciğerin daha fazla IGF-1 üretmesine neden oluyor. IGF-1’in, sivilce oluşumuna neden olduğu vurgulanıyor. Süt ürünleri ile yetişkin aknesi arasındaki bağlantıyı ortaya çıkarmak adına halihazırda yürütülen çok sayıda araştırma mevcut.

♦ İnek sütü
♦ Yağlı peynir
♦ Yağlı yoğurt

New Well Derma fondöten nasıl kullanılır? New Well Derma yoğun kapatıcı fondöten

İLİŞKİLİ HABER

New Well Derma fondöten nasıl kullanılır? New Well Derma yoğun kapatıcı fondöten
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 2

Elif 3 yıl önce

Eee o zaman biz hiçbir şey yemiyeceğiz.

Toplam 1 beğeni

Fatma 3 yıl önce

Aynen

Toplam 0 Beğeni