Boncuk kaynak saç nedir ve nasıl yapılır? Kaynak saç kaşıntı yapar mı?

Saçlarınızın yavaş uzamasından şikayet ediyorsanız uzun saç hayalinizi gerçeğe dönüştürmek için sizde tercihinizi saç kaynak uygulamalarından yana kullanabilirsiniz. Peki boncuk kaynak saç nedir ve nasıl yapılır? Kaynak saç kaşıntı yapar mı? İşte sorunun yanıtı:

Boncuk saç kaynağı, saç kaynak uygulamaları arasında en hızlı ve kolay uygulanan kaynak çeşitleri arasındadır. Saçtan kolay bir şekilde istenildiği zaman çıkartılabilen kaynak türü olduğu için de pek çok kadın tarafından boncuk kaynak uygulamaları tercih edilmektedir. Kaynak saçlar gerçek saçlara ortası delik olan, halka şeklindeki bir aparat kullanılarak geçirilir. Sonrasında ise halka şeklindeki bu aparat bir pense yardımı ile sıkıştırılır ve bu sayede kaynak saçlar gerçek saçlara tutturulur. Bu işlemde herhangi bir yapıştırıcı malzeme kullanılmaz. Bu nedenle alerjik bir bünyeye sahip olanlar için en ideal kaynak saç tekniklerinden birinin halka kaynak olduğunu belirtebiliriz.

Saçınızı ne sıklıkla kestirmelisiniz? Düzenli saç kestirmenin faydalarıİLİŞKİLİ HABERSaçınızı ne sıklıkla kestirmelisiniz? Düzenli saç kestirmenin faydaları

BONCUK KAYNAK SAÇ KAŞINTI YAPAR MI?

Ortası delik olan küçük bir aparat kullanılarak kaynak saçların gerçek saçlara eklenmesi yoluyla yapılan bu yöntem  en eski saç kaynak metotlarından biridir. Çok çok sayıda kişi boncuk kaynak kaşıntı yapar mı şeklinde bir endişe yaşıyor.  Saç kaynak işleminde kullanılan bu küçük halkalar  çeşitli materyaller kullanılarak üretilebiliyor. Eğer üretimde kullanılan malzemeye karşı cildiniz alerjik reaksiyon gösteriyorsa kaşıntı yapabilir.

BONCUK KAYNAK SAÇ NE KADAR SÜREDE UYGULANIR?

  • Takılacak olan boncuk kaynak saçların tutamlarının her birisinin gramajları ve dolgunluk seviyeleri de önemlidir.
  • Saçınıza takılacak olan saç kaynak miktarı her ne olursa olsun saçlarınızın dokusu ve doğallığı ile aynı doğallıkta ve dokuda olması önemlidir. İç kısmı silikonlu mikro halkalar ile uygulanan boncuk kaynak saç uygulaması uzun süreli bir kullanıma sahiptir.
  • Uygulama saçlarınızın yapısına göre tek bir seans içerisinde birkaç saatte tamamlanır ve gündelik yaşantınıza devam etmeye başlarsınız.

BONCUK KAYNAK SAÇ NASIL YIKANIR?

Uzun saçları kullanım esnasında en dikkat edilmesi geren şey saçlarınız yıkarken ve kuruturken saçlarınızı karıştırmadan ve dolaştırmadan nazik bir şekilde yıkamak.  Normalde başınızı aşağıya doğru eğerek saçlarınızı  yıkıyorsanız bunu sakın kaynak saçları kullanırken yapmayın. Başınız dik bir şekilde çitilemeden yumuşak bir şampuan ile yıkayınız.

Kurutma esnasında yine fön makinesini saçınıza yatay yada yukarıdan aşağıya doğru tutarak kurutunuz. Aşağıdan yukarıya doğru kurutursanız saçlar birbirine karışabilir.

El ayak ağız hastalığı nedir, nasıl bulaşır? Uzmanı uyardı: Çocuk parkları ve havuzlarda...

İLİŞKİLİ HABER

El ayak ağız hastalığı nedir, nasıl bulaşır? Uzmanı uyardı: Çocuk parkları ve havuzlarda...
Mukaddes Emanetler nelerdir, nerede korunur? Kutsal emanetler hakkında bilinmesi gerekenler

İLİŞKİLİ HABER

Mukaddes Emanetler nelerdir, nerede korunur? Kutsal emanetler hakkında bilinmesi gerekenler
Türkiye'nin en hızlı metrosu İstanbul Havalimanı-Gayrettepe metrosunda sona gelindi!

İLİŞKİLİ HABER

Türkiye'nin en hızlı metrosu İstanbul Havalimanı-Gayrettepe metrosunda sona gelindi!
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0