Saç en kolay nasıl taranır? Koparmadan saç taramanın püf noktası

Uzun ya da kısa, kıvırcık ya da düz; hangi saç tipine sahip olursanız olun tarama esnasında zorluk yaşamanız muhtemeldir. Saçlarınızın iyice karışıp taramayı zorlaştırması ve koparak dökülmesi, sizin için de önemli bir problemse yazımızın içeriğinden faydalanabilirsiniz. İşte saçlarınızın kolay taranması için etkili püf noktalar:

Bakımlı saçlara sahip olmak için saçın cinsine uygun ürünler kullanmak da oldukça önemlidir. Saçların sağlıklı bir görüntüye kavuşabilmesi için, saçın yapısında bulunan keratin, pigment ve yağların düzenli bir şekilde beslenmesi gerekir. Saçları şekillendirirken kullanılan ürünler ve tarama işlemleri de saçın sağlıklı olmasında önem taşır. Saçlarınızın cinsine uygun olarak düzenli kullanılan maskeler, vitaminler ve şampuanlar saça ihtiyacı olan nem ve besin desteğini vererek daha canlı görünmesini sağlar. 

Siyah saç rengi nasıl açılır? Doğal yollarla saç rengi açmanın yollarıİLİŞKİLİ HABERSiyah saç rengi nasıl açılır? Doğal yollarla saç rengi açmanın yolları

EN KOLAY SAÇ TARAMANIN YOLLARI

İyi bir tarama için etkili olacak en iyi yöntem elbette ki doğru bir tarağa sahip olmaktır. Tahta ya da kauçuk malzemeden yapılmış, geniş bir gövdeye sahip taraklar ile saçlarınızı hem daha kolay tarayabilir hem de saçlarınızın elektriklenmesini önleyebilirsiniz.

koparmadan saç taramanın yolları

koparmadan saç taramanın yolları

Saçlarınız son derece karışık görünüyor olsa da sizi bu durumdan kurtarabilecek, oldukça basit bir yöntem var. Saçlarınızı taramaya diplerinden başlamak yerine uçlarından başlayarak işinizi önemli ölçüde kolaylaştırmak mümkün. Bu yöntem sayesinde saçlarınızın koparak dökülmesini ve canınızın acımasını önleyerek saçlarınızın kolayca taranmasını sağlayabilirsiniz.

Topuz süngeri nedir ve nasıl kullanılır? Topuz süngeri ile topuz yapma rehberiİLİŞKİLİ HABERTopuz süngeri nedir ve nasıl kullanılır? Topuz süngeri ile topuz yapma rehberi

kolay saç tarama

kolay saç tarama

Özellikle kıvırcık ve çok gür saçlara sahipseniz yıkama esnasında saçlarınızın çok fazla karışma ihtimali oldukça yüksektir. Bu nedenle iyi bir önlem alabilmek için banyoya girmeden saçlarınızı tarayabilir, ıslatma ve şampuanlama aşamasına daha sonrasında geçebilirsiniz. Aynı şekilde, yıkadığınız saçları havluya sarmadan önce, henüz ıslakken tarayıp nemini daha sonra alabilirsiniz.

saç nasıl taranır

saç nasıl taranır

Taranarak bir türlü açılmayan saçlar, doğal olarak sinirlenmenize neden olabilir ancak sakinliğinizi korumakta fayda var. Acele ve özensiz bir şekilde yapacağınız tarama, saçlarınızın açılmasına yardımcı olmak yerine onların kopmasına ve kırılmasına neden olur. Eğer böyle bir durum yaşamak istemiyorsanız sakinliğinizi mutlaka koruyun.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0