Sedef hastalığına iyi gelen eczanedeki kremler hangisi?

Sedef hastalığı olan bir kişinin cildi, genellikle duyarlıdır ve peşi sıra alevlenmeler yüzünden zayıflamıştır. Peki sedef hastalığına iyi gelen eczanedeki kremler hangisi? Sedef hastası olan birisi hangi kremi kullanmalı?

Sedef hastalığı, cilt hücrelerinin normalden bir kaç kat daha hızlı çoğalmasına neden olan bir cilt bozukluğudur. Bir diğer adı da psoriasis olan sedef hastalığı sırasında ciltte beyaz pullarla kaplı engebeli kırmızı lekeler görülmeye başlanır. Bu pullu lekeler cildin herhangi bir yerinde büyüyebilirler, ancak çoğunlukla kafa derisinde, dirseklerde, dizlerde ve sırtta görülürler. Sedef hastalığı bulaşıcı değildir, yani kişiden kişiye geçemez. Ancak bazı vakalarda aynı ailenin üyelerinde görülmektedir.  Sedef hastalığı, kepeklerle seyreden bir hastalıktır. Sedef hastalığı hem çocuklarda hem erişkinlerde görülebilmektedir. Çocuklarda sedef hastalığı, vücutta damlacık şeklinde görülürken, yetişkinlerde ise plak şeklinde ve stabil olarak seyredebiliyor. Sedef hastalığı kronik bir hastalıktır mikrobik bir enfeksiyon olmadığı için kişiden kişiye de bulaşıcı değildir. Ancak elde veya yüzde sedef görülmesi kişinin sosyal izolasyona neden olabiliyor. 

Piyasada mevcut olan bir nemlendirici krem uygulamak sedef hastalığında kuruluğa karşı savaşmak, cildin daha yumuşak, daha güçlü ve daha rahat hissetmesini sağlamak, kaşıntıyı azaltmak, çeşitli tedavilerin neden olduğu cilt hasarını azaltmak ve alevlenme sıklığını azaltmak açısından son derece faydalıdır.

Sedef hastalarında korona riski nedir? Sedef hastalığı belirtileri nelerdir ve bulaşıcı mıdır?İLİŞKİLİ HABERSedef hastalarında korona riski nedir? Sedef hastalığı belirtileri nelerdir ve bulaşıcı mıdır?

Sedef hastalığı yaşamakta olan kişiler için bu hastalığın tedavisinde kullanılan kremlerle ilgili olarak hazırlanan bu yazımızdaki bilgiler tamamen okuyucuya bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır. İlaçların bir uzmana danışılmadan kullanılmaları önerilmemektedir.

  • - MOMECON KREM:

Atopik dermatit (egzama), alerjik dermatit ( deterjan vs. den kaynaklanan) ve psoriasis-sedef hastalığı (diz, dirsek, saçlı kafa derisi ve diğer bölgelerde kuru ve kaşıntılı kızarıklıklarla birlikte görülen kalın, sedef renginde, iri pullanmalar-kepeklenmeler) gibi iltihaplı deri hastalıklarının tedavisinde Momecon krem kullanılır. 

Momecon krem ne işe yarar? Momecon krem nasıl kullanılır? Momecon krem fiyatıİLİŞKİLİ HABERMomecon krem ne işe yarar? Momecon krem nasıl kullanılır? Momecon krem fiyatı

  • - DİPROLENE KREM:

Etken maddesi Betametazon dipropiyonat olan Diprolene Krem, vücutta kızarıklık, şişlik ve iltihaba neden olan kimyasalların etkilerini gideren, kaşıntı önleyici ve kan damarlarını büzücü etkisi olan bir kremdir. Ciddi cilt  hastalıkları, sedef hastalığı,kronik iltihaplı bir cilt hastalığı olan atopik dermatit rahatsızlıklarının tedavisinde uygulanır. 

DİPROLENE NASIL KULLANILIR?

Doktor tarafından başka şekilde uygulanması tavsiye edilmediği takdirde kremi tedavi edilecek bölgeye ince bir tabaka şeklinde sürünüz. İlacın uyguladığı cilt bölgesinin kesinlikle kapatılmaması gerekmektedir. Kremin sabah ve akşam günde 2 kez uygulanması ve 4 haftadan fazla süre ile kullanılmaması gerekmektedir.

  • - ASİS KREM: 

Asis sedef kremi tamamen doğal bir kremdir. Krem, tamamen bitkisel aromatik yağlar, vazelin ve balmumundan meydana gelir. Sedef ve egzama rahatsızlıklarının tedavisinde etkili sonuçlar göstermektedir. Kremin cilt kuruluğunu giderme etkisi de bulunmakta ve cilt üzerindeki kabuklanma ve kızarıklık oluşması gibi problemlerde içerdiği doğal bileşenler sayesinde oldukça etkili sonuçlar alınmasını sağlamaktadır.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

GÜVEN KAEATAŞ 1 yıl önce

bu merhemı tafsıye edıyormusunus