Dolven (ibuprofen) şurup ne işe yarar? Dolven şurup nasıl kullanılır?

Annelerin çocuklar ateşlendiğinde ya da hafif bir kırgın olduklarında verdiği Dolven (ibuprofen) şurup, tam olarak ne işe yarıyor, ne için kullanılıyor, yan etkileri nelerdir, fiyatı nedir gibi sorularınızın yanıtını ayrıntılı hazırladığımız bu rehberde bulabilirsiniz.

Etken maddesi ibuprofen olan Dolven şurup, asıl amacı ağrı kesici ateş düşürücü olarak kullanılıyor. Dolven, ilk olarak ilacın kullanıldığı hastalıkların yanı sıra bu hastalıkların tetiklediği ağrıların giderilmesine de yardımcı olmaktadır. Dolven ayrıca iltihap çözücü etkisinden dolayı çocuklarda rastlanan eklemlerde iltihap, diş tedavisi, diş eti apsesi ağrıları, kaza veya spor yaralanmaları ile alakalı şişlik, ağrı ve iltihap durumlarında da kullanılmaktadır. Dolven şurubu kullandıktan sonra etkisi 30-45 dakika arasında başlamaktadır.

Calpol Şurup ne için kullanılır? Calpol Şurup nasıl kullanılır? Yan etkileri ve fiyatı 2024İLİŞKİLİ HABERCalpol Şurup ne için kullanılır? Calpol Şurup nasıl kullanılır? Yan etkileri ve fiyatı 2024

Dolven şurup, özellikle 6 aydan büyük çocuklarda kullanılmaktadır. Grip ve soğuk algınlığından dolayı meydana gelen hatalıklar sonucunda oluşan ateşi düşürmede yardımcı olmaktadır. Dolven, ağrı kesici ve ateş düşürücü özelliğiyle pek çok aile tarafından tercih edilmektedir ancak bu tür ilaçların doktor tavsiyesiyle kullanılması gerekmektedir.

İburamin Cold 200 mg nedir ve ne için kullanılır? İburamin Cold yan etkileriİLİŞKİLİ HABERİburamin Cold 200 mg nedir ve ne için kullanılır? İburamin Cold yan etkileri

DOLVEN ŞURUP NASIL KULLANILIR?

Dolven şurup, genellikle aç karnına biraz su ile içilebilir. Fakat nadir olarak da görülse çocuğunuzda hazımsızlık oluyorsa yiyecek veya süt ile birlikte de verilebilir.

  • Kullanmadan önce şişeyi çalkalayın.
  • 7 kg altındaki çocuklarda kullanmayın.
  • Eğer bir dozu vermeyi unuttuysanız, hatırladığınızda dozu verin. Bir sonraki dozu vermeye az kaldıysa biraz daha bekleyip vermeniz gerekmektedir.
  • Doğru dozda kullanımı için mutlaka şurubun içinden çıkan ölçek ile ölçün.

DOLVEN KAÇ SAAT ARAYLA VERİLEBİLİR?

Dolven şurup ağır olmayan durumlarda 6-8 saat arayla kullanılması önerilir. Doktorun önerdiği dozda ve saat aralığında kullanmaya özen gösteriniz.

DOLVEN ŞURUP FİYATI

Dolven şurup eczane satış fiyatı 2024 yılında 68,92 TL olarak belirlenmiştir.

Yasemin.com ailesi olarak geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz... Kullandıktan sonra mutlaka yorum yapın! 

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0