Sirkeli su ile yıkanmak ne işe yarar? Sirkeli su ile nasıl banyo yapılır?

Son zamanlarda yaygınlaşan sirkeli su ile banyo yapılır mı sorusu herkeste merak uyandırdı. Uzmanların önerilerde bulunduğu sirkeli su ile yıkanmak konusu hakkında detaylı bir araştırma yaptık. Sirkeli su ile yıkanmak ne işe yarar? Sirkeli su ile nasıl banyo yapılır? sorularının yanıtı haberimizde.

Başarılı oyuncu Hazal Kaya'nın nazardan korktuğum için evimi sirkeyle temizliyorum, köpeklerimi ve kendimi sirkeyle yıkıyorum sözlerinden sonra sirkiyle yıkanmanın faydaları merak edildi. Sirke, İslam dininde oldukça değerli olan bir üründür. Hatta peygamber efendimiz, sirkenin çok mübarek bir nimet olduğunu vurgulamıştır. Sirke, hem bedene hem de sağlığa iyi gelir. Bundan dolayı yemeklerde ve çeşitli bakım yöntemlerinde sirke, sıklıkla yer alır.

Önceden yemeklerde ya da temizlikte kullanılan sirke, günümüzde beden temizliğinde ve cilt bakımında da kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra saç bakımı için de çok fazla kullanılmaktadır. Uzmanlar, sirkeli su ile yıkanmanın herhangi bir sakıncası olmadığını açıklamışlardır. Çünkü yapılan araştırmalarda sirkeli suyla yıkanmanın aslında birçok faydasının olduğu tespit edilmiştir.

Sirkenin cilde ve saça faydaları nelerdir? Sirke cilde nasıl uygulanır? İbrahim SaraçoğluİLİŞKİLİ HABERSirkenin cilde ve saça faydaları nelerdir? Sirke cilde nasıl uygulanır? İbrahim Saraçoğlu'ndan

duş almak

duş almak

Sirkeli su aynı zamanda saçlara da iyi gelir. Özellikle de kepek sorunu yaşayanların sirkeli su ile yıkanmaları önerilir. Bunun yanında kaşıntı ve egzama gibi sorunlar için de faydalıdır. Hem saçınızın hem de cildinizin düzenli bir şekilde nemlenmesini sağlar. Saçınızda mantar, bakteri ve enfeksiyon oluşmasına da engel olur.

Elma sirkesi suyunun faydaları nelerdir? Duş suyunuza elma sirkesi eklerseniz ne olur?İLİŞKİLİ HABERElma sirkesi suyunun faydaları nelerdir? Duş suyunuza elma sirkesi eklerseniz ne olur?

sirkeli suyla temizlik

sirkeli suyla temizlik

HZ. MUHAMMED'İN SİRKE HAKKI SÖYLEDİKLERİ: Sirkeyle Yıkanmak; Hz. Muhammed (s.a.v.) Efendimizin "Sirke ne güzel katıktır. Allah'u Teâlâ sirkeye bereket versin, o, benden önceki Peygamberlerin de katığı idi. Sirke varsa, başka katığa ihtiyaç olmaz." (İ.Mace) buyurduğu sirke birçok konuda hayatımızda yer alır.

SİRKE İLE BANYO YAPILIR MI?

Halk arasında şifa kaynağı olarak yüzyıllardır kullanılan sirke, son günlerde adından sıklıkla söz ettiriyor.

İçerisinde bulunan mineral ve vitaminler sayesinde cilt ve saç bakımındın yanında pek çok alanda son derece etkili olan sirke, banyonun ardından durulama sırasında kullanılmaktadır. Sirkenin cilde faydaları;

Beyaz sirke nedir ve beyaz sirke nasıl yapılır? Beyaz sirkenin kullanım alanlarıİLİŞKİLİ HABERBeyaz sirke nedir ve beyaz sirke nasıl yapılır? Beyaz sirkenin kullanım alanları

sirkeli suyun faydaları

sirkeli suyun faydaları

  • Cildi derinlemesine temizler
  • Sivilce ve siyah nokta oluşumunu engeller
  • Cildi ölü derilerden arındırır
  • Cildin ferahlamasına yardımcı olur
  • Ph seviyesini dengeler
  • Fazla sebum üretiminin önüne geçer,
  • Cildin yağ dengesini korur
  • Kırışıklığı önler
  • Lekelerin azalmasına faydalı olur
  • Ter kokusunu önler.

SİRKELİ SUYLA BANYO NASIL YAPILIR?

Sirkeli su ile yıkanmanın bir kuralı vardır. Öyle kafanıza göre sirkeli su ile yıkanmanız yanlış olur. Sirkeli su ile yıkanmak için normal banyonuzu yapmanız gerekir. Daha sonra banyodan çıkmadan evvel, durulanma suyunuzun içerisine yaklaşık yarım çay bardağı kadar sirke koymalısınız. Bu uygulama için genelde elma sirkesi tercih edilmektedir. Ancak elma sirkesi yoksa üzüm sirkesi de kullanabilirsiniz. Sade sirke ile yıkanmamaya dikkat edin. Sirke, yoğun bir ürün olduğu için suya fazlasıyla etki edecektir.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 6

Zonguldaklı 2 yıl önce

Sirkede ne minerali? Asittir asit Uydur babam uydur. Bir bardak için de görün bakalım hanyayı konyayı. Faydalıdır ama herşey değildir.

Toplam 2 beğeni

Yavuz Tosun 2 yıl önce

İyide bu hadisi şerif ne için söylenmiştir.? Bir kaç evine Resulullahı davet eden sahabe efendimizin evine Resulullah ansızın gelince ikramlık sirke varmış Efendimiz mahçup olmasın diye söylemiş. Elbette ki şeksiz söyledikleri doğrudur. Duş ile alakalı dememiş. Hadisleri böyle çekip sulandirmayin.

Toplam 3 beğeni

ŞABAN 2 yıl önce

Kış mevsiminde boğaz enfeksiyon olurdum. Çok şükür elma sirkesi içmeye başladıktan sonra ciddi bir boğaz enfeksiyonu olmadın.

Toplam 3 beğeni

BALTACI 2 yıl önce

Hazal Kaya nazardan korunmak sirkeyle yıkanmak deyil naas sürelerini okursun nazardan beladan nusubetdan korur öyle sirke ile deyil haaa köpek evde beslenmez köpek bahçede beslenir köpegin olduğu yere melek girmez haaa illa besleyeceksen bahçende besle evde kedi beslenir köpek deyil

Toplam 15 beğeni

rolex 2 yıl önce

haberin en altındaki uyarıyı iyi ki okumuşum yoksa marketten 2 LT elma sirkesi alıp üstüme boca edecektim. :))

Toplam 32 beğeni

Goca gaddar 2 yıl önce

Sirke mirke hikaye keci boynuzu pekmezi meret e bika iyi gelir aga

Toplam 0 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun