Lokalen Krem nedir, ne işe yarar? Lokalen Krem fiyatı 2023

Lokalen krem nedir birçok kişi tarafından merak edilip araştırılan bir kremdir. Lokalen krem nedir? ne işe yarar? Faydaları nelerdir ve nasıl kullanılır gibi merak edilen birçok sorunun yanıtını yazımızda bulabilirsiniz.

Lokalen Pomat (Krem) lidokoin etkin maddesi içeren bir tür lokal aneztezik ilaçtır. Krem 30-60 dakika içinde etki edecektir. İlacın etkisi geçene kadar cildin tedavi edilen bölgesini çizmeyin, ovalamayın, aşırı sıcağa veya soğuğa maruz bırakmayın. Çok geniş yüzeye, çok sık uygulama aşırı duyarlılığa neden olabilir. Yaşlılarda ve 65 yaş üstündeki kişilerin kullanımında bir sınırlama yoktur ama mümkün olduğu kadar düşük dozlarda kullanılmalıdır.

Halk arasında lokalen pomad olarak da bilinmektedir. Lokalen pomad ile de kast edilen aynı ilaçtır farkı yoktur. 30 gramlık alüminyum tüplerde eczanelerde satılmaktadır. Reçeteli ya da reçetesiz olarak eczaneden alınabilmektedir. Reçete edildiğinde devlet tarafından bedeli ödenen bir cilt ürünüdür.

Haricen (cilt yüzeyine) uygulanır ve başka kullanım şekli de yoktur. Bu pomadın ruhsat sahibi ve üreticisi Toprak İlaç ve Kimya Maddeleri Sanayi ve Ticaret A.ş’dir. Adapazarı-Sakarya’da üretilmektedir.

Anestol pomad ne işe yarar? Anestol krem nasıl kullanılır? Kullananlara bir zararı olur mu?İLİŞKİLİ HABERAnestol pomad ne işe yarar? Anestol krem nasıl kullanılır? Kullananlara bir zararı olur mu?

  • Hiçbir ilacı doktorunuza ya da eczacınıza danışmadan kullanmayınız. Unutmayınız ki, internet sitelerinde ilaçlar hakkında verilen bilgiler, bir uzmanın sizi muayene ederek vereceği reçetenin yerini tutmaz. 

LOKALEN POMAD NE İŞE YARAR?

Cilt üzerinde her sebeple olursa olsun kaşıntıları giderir.
Hücre zarındaki sinirsel uyarıların oluşumunu ve iletimini engelleyerek bölgesel uyuşmayı sağlar.
Deri ve mukozanın yüzeysel yanıklarının tedavisinde kullanılır.
Meme ucu, anüs, dudak çatlakları ve ağrılarının tedavisinde kullanılır.
Soluk borusu içine tüp yerleştirilmesi işlemi (endotrakeal entubasyon) sırasında anestezik lubrikan (kaydırıcı)
Böcek ısırmaları sonucu oluşan kızarıklık, ağrı ve kaşıntıyı giderir.
Basur (hemoroid) sonucu oluşan kaşıntı ve ağrıyı giderir.
Deride yıpranma sonucu görülen tahriş ve ağrıyı tedavi eder.

LOKALEN KREM NASIL KULLANILIR?

  • -Doktorunuz bu kremi reçete etti aynı şekilde kullanın yoksa da aşağıdaki kullanım önerilerini dikkate alın.
  • -Sorunlu bölge ve çevresine nohut büyüklüğünde alarak masaj yaparak deriye yedirin.
  • -Bir kere de 5 gramdan fazla bu krem kullanılmamalıdır. Günlük doz miktarı 17-20 gramdan fazla olmamalıdır.
  • -Günde birkaç defa kullanılabilir.
  • -Çok geniş yüzeye çok sık uygulama aşırı duyarlılık ortaya çıkarabilir buna dikkat edin.

Prednol krem ne işe yarar ve Prednol krem nasıl kullanılır? Prednol Kremin faydalarıİLİŞKİLİ HABERPrednol krem ne işe yarar ve Prednol krem nasıl kullanılır? Prednol Kremin faydaları

LOKALEN POMAD FİYATI:

Lokalen Pomat (Krem) 30 g, ilaç fiyatı: Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı'na bağlı İEGM (TİTCK) tarafından 2023 itibariyle açıklanan KDV dahil satış fiyatı 32,50 TL dir. 

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0