Herkes implant yaptırabilir mi? İmplantların avantajları nelerdir?

Eksik dişlerin yerine kullanılan implant tedavisi, ağızda kalan diğer dişlere herhangi bir müdahale yapılmadan gerçekleştirildiği için koruyucu bir uygulamadır. 'Diş Hekimi Betül Akar İlhan' implant hakkında merak edilen soruları yanıtladı.

Diş implantları lokal anestezi altında güvenli bir şekilde uygulanan, ağrı ve rahatsızlık vermeyen bir tedavidir. Dental implantlar diş hekimliğinde son 45 yıldır kullanılmaktadır. Doğru planlama ve farklı alanlarda gelişmiş hekimlerin işbirliği ile oldukça başarılı ve uzun süreli kullanım sağlayan bir tedavidir. Sağlıklı bir ağız bakımı ile implantlarınızı ömür boyu kullanabilirsiniz. Kaybedilen diş sayısına, dişsiz bölgeye ve planlanan proteze göre takılacak implant sayısı belirlenir. Çekilen her diş yerine bir implant yapıldığı durumlar olduğu gibi, dikkatli yapılmış klinik ve radyolojik muayene rehberliğinde belirlenen bölgelere, aralıklarla da implant yapılabilir.

Dişlere zirkonyum kaplama neden yapılır? Zirkonyum kaplama ne kadar dayanıklıdır?İLİŞKİLİ HABERDişlere zirkonyum kaplama neden yapılır? Zirkonyum kaplama ne kadar dayanıklıdır?

implant yapımı

implant yapımı

Peki implant nedir? İmplant tedavisi nasıl yapılır? Hangi durumlarda dental implant uygulanır? sorularının yanıtını 'Diş Hekimi Betül Akar İlhan' günümüzde adını sıkça duyduğumuz bu yöntem hakkında merak edilen tüm soruları Yasemin.com okurlarına özel cevap olabilecek bir köşe yazısı hazırladı. 

Diş Hekimi Betül Akar İlhan
Diş Hekimi Betül Akar İlhan

DENTAL İMPLANT TEDAVİSİ ÖNCESİ VE SONRASI NELER YAPILIR?

İmplantlar yerleştirilmeden önce hastanın hangi bölgesine kaç adet dental implant yerleştirilmesi gerektiğinin bilinmesi için radyografik görüntüleme teknikleri kullanılarak tedavinin planlanması gerekir. Dental implant uygulaması oldukça küçük bir cerrahi operasyondur. İlk gün ilaç desteği ve verilen talimatlara doğru uyulduğu takdirde rahat bir iyileşme süreci sağlanır. Hasta özellikle ilk gün soğuk kompress uygulamalı ve sıcak yemeklerden kaçınmalıdır. Eğer sigara gibi zararlı maddeler kullanıyorsa ilk bir hafta kesinlikle kullanmamalıdır.

DENTAL İMPLANT TEDAVİSİ ÖNCESİ VE SONRASI NELER YAPILIR?

DENTAL İMPLANT TEDAVİSİ ÖNCESİ VE SONRASI NELER YAPILIR?

Diş beyazlatma (Bleaching)  yöntemi nasıl yapılır? Bleaching yöntemi dişlere zarar verir mi?İLİŞKİLİ HABERDiş beyazlatma (Bleaching) yöntemi nasıl yapılır? Bleaching yöntemi dişlere zarar verir mi?

İMPLANTLARIN YERLEŞTİRİLMESİ NE KADAR SÜRER?

İmplant yerleştirilmesi cerrahi bir işlemdir. İmplant yerleştirilmesi 10 dakika sürer, yani uygun bir planlama ile bir hastanın ağzına 10 dakika gibi kısa bir sürede bir implant yerleştirilebilir. İmplantlar yerleştirildikten sonra üst yapısına yapılan protezler için bekleme süresi vardır. Çene kemiğine yerleştirilen bir diş implantına diş yerleştirmek ve implantı ömür boyu kullanmak için implantın çene kemiğine entegrasyonunu beklemek gerekir. İmplantın kemiğe tamamen entegre olması ve tedavinizin restoratif kısmına hazır olması için ortalama 2-3 ay beklemeniz gerekir. Bu süreden sonra implant, bir veya daha fazla takma dişi destekleyecek kadar stabildir.

HERKES DİŞ İMPLANTI YAPTIRABİLİR Mİ?

Diş implantasyonu yaş sınırı olmaksızın 18 yaşından sonra her zaman yapılabilir. Aktif diyabet,kalp hastalığı,tansiyon hastalığı gibi bazı durumlar, işlem gerçekleştirilmeden önce ek tedavi gerektirebilir.Kronik ve genel sağlık durumunuz olduğu sürece yapılmaya engel bir durum yoktur. Bunun yanı sıra boş olan kemiğin kalınlığı ve boyu da oldukça önemlidir. Bazı durumlarda yetersiz kalıp yapılamayabilir. Bu duruma alınan radyografiler sonucunda karar verilir.

İMPLANTLARIN AVANTAJLARI NELERDİR?

  • -Doğal bir diş görüntüsü sağlar.
  • -Başka dişlere zarar vermeden, diğer dişlerde küçültme yapılmadan yapılan bir tedavi türüdür.
  • -İmplant üstü sabit protezler hareketli protezlere göre daha iyi fonksiyon ve stabilite sağlar.
  • -Oldukça estetik bir görünüm sunarlar.
  • -Kaybedilen dişin bulunduğu alana aynı eski dişi gibi bir oturma sağladığı için yemek yemeyi,gülümsemeyi,konuşmayı ve günlük yaşamın aktivitelerini etkilemez aksine artırır.

DİŞ ÇEKİMİNDEN HEMEN SONRA İMPLANT YERLEŞTİRİLEBİLİR Mİ?

Hastanın durumuna göre değişir. Çekim yapılan bölgede yeterli kemik varsa ve enfeksiyon yoksa diş çekiminden hemen sonra implant yerleştirilmesi mümkündür.

DİŞ ÇEKİMİNDEN HEMEN SONRA İMPLANT YERLEŞTİRİLEBİLİR Mİ?

DİŞ ÇEKİMİNDEN HEMEN SONRA İMPLANT YERLEŞTİRİLEBİLİR Mİ?

PEKİ BU İMPLANT BAKIMI NASIL YAPILMALIDIR?

Diş implantları ile restore edilmiş dişlerin bakımı, tıpkı doğal diş bakımı gibidir. Fırçalamalı, diş ipi kullanmalı ve düzenli diş temizliğini sürdürmelisiniz. Ayrıca 6 ayda bir diş hekiminize başvurarak takip ve kontrollerinizi yaptırmakta oldukça fayda olacaktır.

SİZ DE EĞER İHİTİYACINIZ VARSA DAHA FAZLA ERTELEMEDEN BU AĞRISIZ VE SAĞLIKLI TEDAVİYİ YAPTIRARAK YENİDEN DİŞLERİNİZE KAVUŞMAK İSTEMEZ MİSİNİZ ?

DİŞ HEKİMİ BETÜL AKAR İLHAN

@dtbetulakarilhan

Betül Akar İlhan Muayenehanesi

Atatürk mahallesi Bağ sokak Çavuşbaşı caddesi Mert apartmanı Binano:1/1 Daire:1 Ümraniye/İSTANBUL

Ev tadilat kredisi nedir? Ev tadilat kredisi nasıl alınır? Ev tadilat kredisi veren bankalar

İLİŞKİLİ HABER

Ev tadilat kredisi nedir? Ev tadilat kredisi nasıl alınır? Ev tadilat kredisi veren bankalar
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0