Su içmenin cilde ve saçlara faydaları nelerdir? Çok su içmek cildi güzelleştirir mi?

“Su yüze iyi gelir mi?” diye merak edenlere güzel bir haberimiz var: Su cildi güzelleştiriyor. Hayatın temel parçası olan su içmenin cilde faydaları nelerdir? Çok su içmek cildi güzelleştirir mi? İşte bu konuda merak edilenler haberimizin detaylarında.

Yeterince ve doğru şekilde su içmenin cilde faydalı olduğu düşüncesi bilimsel olarak kanıtlanmamış olsa da birçok branştan uzman kişilerin üzerinde hemfikir olduğu bir konudur. Dermatologlar, estetik doktorları, beslenme uzmanları ve cilt bakımı uzmanları, bol su tüketiminin cilde faydalı olduğu konusunda genellikle hemfikirdirler. Gün içerisinde yeterli oranda su içen kişilerin vücutlarından daha fazla toksin atılıyor ve bu durum cilt tonunun dengelenmesine yardımcı oluyor. Üstelik güneşe maruz kalınması neticesinde ortaya çıkan cilt yanıklarının su tüketimi ile daha hızlı iyileştiği, cildin daha parlak ve canlı bir görünüme kavuştuğu da bilinen gerçekler arasında yer alıyor.

Termal suyun cilde faydaları nelerdir? Termal su nelere iyi gelir?İLİŞKİLİ HABERTermal suyun cilde faydaları nelerdir? Termal su nelere iyi gelir?

Suyun cilde faydaları arasında yalnızca cilt tonunun dengelenmesi ve ciltteki yanıkların hızlı iyileşmesi bulunmuyor. Su, cilt bariyerinin güçlü kalmasının da sırlarından. Cilt bariyeri vücudumuzun koruma kalkanı olarak görev yapıyor.  

Cildin ihtiyacı olan su bu konuda birçok önemli fayda sağlıyor.

  • - Su yüz bölgesindeki ödemin atılmasına yardımcı olur.
  • - Deri altındaki hücreleri yeniler ve yüzün karışmasını engeller.
  • - Yaşlanmayı geciktirir ve doğal bir güzellik sağlar.
  • - Hassas ciltleri rahatlatır ve gözenekleri açar.
  • - Sindirim sistemini güçlendirir ve yiyeceklerin daha iyi parçalanmasına destek olur.
  • - Besin kaynakları yiyeceklerin hızlı şekilde parçalanmasıyla daha etkin kilo verme olanağı tanır.
  • - Psikolojik açıdan da stres ve gerginliği atılmasına yardım eder.

ÇOK SU İÇMEK CİLDİ GÜZELLEŞTİRİR Mİ?

Suyun cilde sağladığı yararlar yapılan araştırmalar neticesinde ortaya çıkarıldı. Özellikle kırışıklık, sarkmalar ve birtakım lekeler için oldukça etkilidir. Çünkü su içerisindeki yapısı sayesinde yiyecekleri daha etkin şekilde parçalar ve daha aktif kullanılmasına olanak verir. Böylece besin kaynakları ilgili bölgeye ulaşarak deri altındaki hücrelerin yenilenmesine fırsat tanır. Aynı zamanda metabolizmayı hızlandırarak daha etkin şekilde kan akışı sağlar ve kilo vermeyi destekler. Kısacası daha sağlıklı bir yaşam ve daha güzel bir cilt ile yüz elde edebilmek için, mutlaka düzenli olarak su tüketmek gerekir.

GÜZEL BİR CİLT İÇİN GÜN İÇERİSİNDE NE KADAR SU İÇMELİDİR?

Gün içerisinde nefes alıp verişte dahil sürekli olarak su tüketimi gerçekleşir. Hatta sadece solunum yolu ile beraber gün içerisinde yetişkin bir kişi 300 ml su tüketmektedir. Gün içerisinde ise ortalama su tüketim miktarı 2500 ml olarak öne çıkıyor. Bu sebepten dolayı sağlıklı bir bünye gün içerisinde mutlaka 2 litre ya da 3 litre kadar su tüketmelidir. Diğer taraftan insan vücudu gün içerisinde tükettiği besin kaynakları üzerinden de su elde edebiliyor. Bu sayede toplamda yeterli su ihtiyacı karşılanabilir.

Ramazan sevgisi çocuklara nasıl aktarılır? Ramazan sevgisini çocuklara aktarmada 3 ipucu...

İLİŞKİLİ HABER

Ramazan sevgisi çocuklara nasıl aktarılır? Ramazan sevgisini çocuklara aktarmada 3 ipucu...
Orucun kabul olması için Ramazan'a girince helalleşmek gerekir mi?

İLİŞKİLİ HABER

Orucun kabul olması için Ramazan'a girince helalleşmek gerekir mi?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0