Siyah noktaları yok eden Fiddy Metodu nedir? Kore'den gelen Fiddy Metodu nasıl yapılır?

Son dönemin en popüler cilt bakım yöntemlerinden biri de Fiddy Metodu. Siyah noktaları yok eden Fiddy metodu nedir ve ne işe yarar? Yağlı ciltlerin uyguladığı bu cilt bakım yöntemi ile siyah noktalar ve gözenek gibi cilt problemlerini gidermek hedefleniyor. Gelin birlikte Kore'den gelen Fiddy Metodu'nu öğrenelim...

Siyah noktalar, günlük hayatta hemen herkesin muzdarip olduğu bir problemdir. Kimi zaman yaş, kimi zaman çevresel faktörler ve kimi zaman da yanlış beslenme yüzünden oluşan siyah noktalar, doğru cilt bakım rutinleri ile giderilebilir.  Kore kökenli cilt bakım blogger’ı Jude Choa namıdiğer Fiddy Snails tarafından ortaya çıkan Fiddy Metodu, ciltte biriken fazla sebumu ortadan kaldırarak gözenekleri temizlemeyi amaçlıyor. Üç farklı aşamanın üzerine uygulanan günlük bakım ritüelinizden oluşan bu metot eğer siyah noktalardan şikayetçiyseniz tam size göre. 

Siyah nokta bandı nedir? Siyah nokta bandı nasıl kullanılır?İLİŞKİLİ HABERSiyah nokta bandı nedir? Siyah nokta bandı nasıl kullanılır?

FİDDY METODUYLA CİLT BAKIMI NASIL YAPILIR?

  • 1. Adım: Gözeneklerde Biriken Kirleri Salik Asitle (BHA) Yumuşatın

İlk olarak tercihinize ve cilt yapınıza göre köpük veya jel formda olan yüz temizleyicisiyle yüzünüzü nazikçe yıkayıp, yüzeysel kir ve sebumlardan arının. Salik asit (BHA) içeren toniği makyaj pamuğuna az miktarda döküp tüm yüzünüze uygulayın. BHA’lar yüzünüzde kalan kirlerin ve sebumların yumuşak şekilde giderilmesine yardımcı olur. İkinci aşamaya geçmeden 15 dakika kadar bekleyin.

  • 2. Adım: Kil Maskesi Kullanarak Gözenekleri Temizleyin

Yüzde oluşan delik ve çukurlar nasıl geçer? Yüzde delik neden olur?İLİŞKİLİ HABERYüzde oluşan delik ve çukurlar nasıl geçer? Yüzde delik neden olur?

BHA içeren toniği uyguladıktan hemen sonra, kil maskesini yüzünüze sürün. Cilt tipinize göre seçtiğiniz kil maskesini üzerindeki talimatlara uygun bir şekilde uygulamayı unutmayın. Birkaç dakika bekledikten sonra, ılık suyla kil maskesini arındırın. Cildinizi temiz ve yumuşak bir havlu ile tampon hareketlerle yavaşça kurulayın.

  • 3. Adım: Gözeneklerdeki Kirleri Temizleme Yağıyla Cilt Yüzeyine Çıkarın

Kilden arındırdığınız ve kuruladığınız cildinizi yağ bazlı yüz temizleme ürünüyle yıkayın. Yağ bazlı temizleyici tamamen sizin seçiminize kalmış… İster kozmetik markalarının temizleme yağlarını ister gözenekleri tıkamayan ve komedona sebep olmayan doğal yağlardan kullanabilirsiniz. Az miktarda uyguladığınız yağ, cildinizde yaklaşık 15 dakika kadar kalmalı. Ardından birkaç dakika kadar yüzünüze nazik ve yuvarlak hareketlerle masaj yapabilirsiniz. Yüz masajını yaparken elinizde minik taneler hissedebilirsiniz. Bu minik taneler cildinizin altından cilt yüzeyine çıkan sebum ve kirdir.

işte bu kadar!

Kan grubu diyeti nedir? 0 Rh pozitif kan grubuna göre beslenme listesi

İLİŞKİLİ HABER

Kan grubu diyeti nedir? 0 Rh pozitif kan grubuna göre beslenme listesi
Üniversite kombini nasıl yapılır? Üniversitede ne giyilir?

İLİŞKİLİ HABER

Üniversite kombini nasıl yapılır? Üniversitede ne giyilir?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0