Birbirine dolanan ve keçe gibi olan saç nasıl açılır?

Saç dolanması sorunu, günlük hayatta kadınların en sık rastladığı sıkıntılardan biri. Özellikle sabahları olan keçe gibi saçın açılması uzun uğraşlar gerektirir. İşte birbirine dolanan ve keçe gibi olan saçı açmanın en kolay yolu...

Sabah uyandığınızda saçlarınız karışıyor ve onları düzeltmek için çok fazla zaman mı ayırıyorsunuz? Üstüne üstlük o inatçı dolaşık saçları fırçalarken çok fazla da saç kaybediyor olabilirsiniz. Ancak bu durumdan ufak bir kaç tüyo ile kurtulmanız mümkün. İnce telli ve kıvırcık saçlarda sıklıkla rastlanan saç dolanması kuru ve yıpranmış saç telleri için gerçekten uğraştırıcı bir sürece dönüşebilir. Dolaşmış ya da düğüm olmuş saçlarınızı açmaya çalışırken sabırsız ya da sert davrandığınız takdirde, saç tellerinizin daha da karışmasına neden olabilirsiniz. Bu nedenle sakin ve sabırlı olmalı, saçlarınıza nazik davranmalısınız. 

İŞTE İNCE KEÇE GİBİ SAÇ DOLANMASINI ÇÖZEN KOLAY YÖNTEM

Malzemeler:

Elma veya üzüm sirkesi

Su

Yemek kaşığı

İnce ve geniş dişli farklı saç fırçaları

Yapılışı

İlk olarak birkaç yemek kaşığı sirkeyi su dolu bir kabın içerisine ekleyin.

Ardından karışımı karıştırın ve dolaşan saçınıza yavaş yavaş dökün.

Karışımı dökerken dolanan kısma özellikle temas etmesine dikkat edin.

O kısma elinizle yavaş yavaş sirkeli suyu yedirin.

Sonrasında elinizdeki fırçaları sırasıyla kullanarak dolanan saçınızı açmayı deneyin.

Açmadan önce saçınızı taramayı deneyin. Eğer dolanan saç taramayla açılmıyorsa saçınıza zarar vermemeye çalışarak ve hafif hareketlerle birbirine giren tarafa kuvvet uygulayabilirsiniz.

Sirkeli suyun etkisiyle saçınız yumuşayacağı ve kaygan hale geleceği için, birbirine dolanan saçı açmanız daha kolay hale gelecektir.

Zorlanmanız durumunda saçınıza döktüğünüz sirkeli suyu biraz daha saçınızda bekletmeniz işe yarayacaktır.

Dolaşan saçınızı açtıktan sonra saçınızı şampuanla yıkamalısınız.

 

 Perde nasıl seçilir? Perde alırken nelere dikkat edilmeli?

İLİŞKİLİ HABER

Perde nasıl seçilir? Perde alırken nelere dikkat edilmeli?
Çocuklarda kalbe zarar veren beslenme hataları! Çocuk beslenmesinde dikkat edilmesi gerekenler

İLİŞKİLİ HABER

Çocuklarda kalbe zarar veren beslenme hataları! Çocuk beslenmesinde dikkat edilmesi gerekenler
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

ABDULLAH BİLBAY 5 ay önce

BEN kocamustafapaşadan Saç araştırma ve tasarımcısı Abdullah Bilbay, saç dolanması özellikle kadınlarda sık görülen bir şeydir. Bu gibi durumların sebebi yıpranmış saçlar birbirine dolanır ve karışık bir hal alır. Saç tellerinin sertleşen ve yükselen epiderm tabakası daha fazla sürtünme etkisi yaratır ve diğer tellere yapışarak birbirine girer. Bu gibi durumlarda ; yarım kaşık sirke suyu saçınızı daha kaygan ve yumuşak hale getireceği için saçların açılması daha kolay hale gelir.

Toplam 2 beğeni