Uyuza karşı evde ne yapmalıyız? Dr. Feridun Kunak'tan uyuza karşı muhteşem karışım

Uyuz hastalığı, sarcoptes scabiei von hominis adlı akarın (uyuz böceği) deriyi istila ederek neden olduğu, akarın yuva yaptığı bölgede şiddetli kaşıntıyla kendisini gösteren bulaşıcı bir cilt rahatsızlığıdır. Yüzde 30'luk artış yaşandığı belirten uzmanlar tedavi edilmediğinde aylarca sürebildiği uyarısında bulunuyorlar. Dr. Feridun Kunak'tan uyuza karşı muhteşem karışımı videolu bir şekilde anlattı.

Uyuz vakalarında yüzde 30 artış var. Üstelik bölgesel değil Türkiye genelinde. Türkiye'de dermatoloji polikliniklerine giden her 100 kişiden 30'una uyuz teşhisi koyuluyor. Uzmanlar bunu salgın olarak niteliyor. Uyuzun bulaşma kaynağıyla ilgili ise yanlış bilinenler var. Uyuz genellikle hasta olan biriyle doğrudan ve uzun süreli yakın temas ile bulaşır. Kişiden kişiye genellikle 15-20 dakikalık bir sürede bile yakın temasla (aynı yatakta yatma, ele ele tutuşma gibi) bulaşabilir. Yatak takımı, giysi ve havlu gibi kişisel eşyaların ortak kullanımı uyuzun bulaşmasını ve yayılmasını kolaylaştırır. 

Uyuz nedir? Uyuz hastalığı nasıl anlaşılır? Uyuz belirtileri nelerdir? Uyuz nasıl tedavi edilirİLİŞKİLİ HABERUyuz nedir? Uyuz hastalığı nasıl anlaşılır? Uyuz belirtileri nelerdir? Uyuz nasıl tedavi edilir

UYUZ BELİRTİLERİ KAÇ GÜNDE ORTAYA ÇIKAR?

İlk defa uyuza yakalanan bir kişide belirtilerin başlaması 2-6 hafta kadar sürebilir. Ancak daha önce uyuza yakalanan bir kişide, belirtiler genellikle maruz kaldıktan 1-4 gün içinde ortaya çıkar. Hastalık belirtilerinin başlamadığı bu dönemlerde bile kişi uyuzu başkalarına bulaştırabilir.

Uyuz hastalığına iyi gelen eczanedeki kremlerİLİŞKİLİ HABERUyuz hastalığına iyi gelen eczanedeki kremler

UYUZ EVDE NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Uyuzun tedavisinde birçok doğal yöntem kullanılır. Bunlardan biri de sirke kullanımıdır. Sirke, asetik asit içeren doğal bir asitik sıvıdır. Sirke, uyuzun neden olduğu kaşıntılı cilt döküntüsünün tedavisinde doğal bir çare olarak kullanılabilir. Sirke kullanarak evde uyuz tedavisi yapmak için, bir bardak sirkeyi bir kaba dökün ve aynı miktarda su ile karıştırın. Karışımı temiz bir bezle etkilenen bölgeye uygulayın. Karışımı cildinizde en az 15 dakika boyunca bekletin ve ardından ılık su ile durulayın. Bu işlemi günde iki kez tekrarlayabilirsiniz. Ancak, uyuz tedavisinde sirke kullanımı ile ilgili bazı yan etkiler de göz önünde bulundurulmalıdır. Sirke, cildi tahriş edebilir ve hatta cildin yanmasına neden olabilir. Bu nedenle, sirke tedavisi için kullanılan karışımın yeterince seyreltilmiş olması önemlidir. Ayrıca, sirke tedavisinden sonra cildin nemlendirilmesi de gereklidir.

Prof.Dr.Tarkan Karakan'dan glutensiz diyet ile ilgili dikkat çeken açıklama!

İLİŞKİLİ HABER

Prof.Dr.Tarkan Karakan'dan glutensiz diyet ile ilgili dikkat çeken açıklama!
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 3

Hikmet 6 ay önce

sedir ağacı katranını kullanın

HBB 6 ay önce

Densizler Suriyelilerden bulaşıyor diyor. Ortalık it doldu son 10 senede hepsi uyuz yara bere içinde derileri kırmızı olmuş şu sahipsiz sokak köpeği sorunu çözülmeli her anlamda tehlike.

Osman Selçuk 6 ay önce

Fransa da yaygın olan uyuz ülkemizdede yayılamaması için fransaya seyahatlerin yasaklanması gerekir. acil uyarı yayınlanmalı, fransızlar uyuz olmuzi gitmeyin diye