Klobate merhem ne işe yarar? Klobate merhem nasıl kullanılır? Klobate merhem fiyatı 2024

Özellikle mevsim değişiklikleri sırasında yoğun bir şekilde ortaya çıkan Klobate merhem, yüzde görülen plaklar için kullanılan kortizonlu bir ilaçtır. Klobate merhem nedir, etken maddesi nedir, yan etkileri nedir, fiyatı ne kadar, faydaları nedir gibi soruların yanıtını sizler için araştırdık.

Klobate merhem topikal steroidler denilen ve cilde sürülen bir ilaç grubunun üyesidir. Topikal steroidler belirli cilt problemlerindeki kaşıntı ve kızarıklığı azaltırlar. 50 g’lık tüplerde krem formunda satılan Klobate merhem, diskoid lupus eritematozus (genellikle yüzde görülen plaklar-bir çeşit deri hastalığı), liken planus (deri, deri ekleri ve mukozaları etkileyen iyi huylu deri hastalığı), sedef hastalığı, zor tedavi edilen egzamalar gibi cilt problemlerinde iltihabın etkilerini azaltmak için kullanılır.  Normal reçeteli bir ilaçtır ve reçeteli olarak eczanede satılmaktadır. Pembe-beyaz bir kutusu vardır. Bu ilacın ruhsat sahibi Talu İlaç ve Kozmetik Dağıtım ve Pazarlama Ltd. Şti.’dir. Bu ilacın üreticisi ise Berko İlaç ve Kimya Sanayi ve Ticaret A.ş’dir ve üretimi ise İstanbul’da yapılmaktadır.

KLOBATE MERHEM NASIL KULLANILIR?

KLOBATE MERHEM NASIL KULLANILIR?

Clozaril jel nedir, ne işe yarar? Clozaril jel kullanımı! Clozaril jel fiyatı 2024İLİŞKİLİ HABERClozaril jel nedir, ne işe yarar? Clozaril jel kullanımı! Clozaril jel fiyatı 2024

KLOBATE MERHEM NASIL KULLANILIR?

İnce bir tabaka halinde yumuşak bir şekilde etkilenen alanı kaplayacak miktarda, günde bir ya da iki kez düzelme sağlanana kadar 4 hafta boyunca uygulayınız. Daha sonra uygulama sıklığı azaltılır ya da tedavi daha az güçlü bir ilaçla değiştirilir. Her uygulama sonrasında bir yumuşatıcı uygulanmadan önce emilim için yeterli süre beklenmelidir. Durum kötüleşirse ya da 2-4 haftada düzelme sağlanmazsa tedavi ve tanı yeniden değerlendirilmelidir.

KLOBATE MERHEM YAN ETKİLERİ:

KLOBATE MERHEM YAN ETKİLERİ:

Thiocilline nedir, ne için kullanılır, ne işe yarar? Thiocilline krem 2024 fiyatıİLİŞKİLİ HABERThiocilline nedir, ne için kullanılır, ne işe yarar? Thiocilline krem 2024 fiyatı

KLOBATE MERHEM YAN ETKİLERİ:

İçeriğinde maddelere karşı duyarlılığı olan kişilerde yan etkileri oluşabilir. Bunun yanında yan etkilerinin görülme ihtimali oldukça azdır.

Yaygın görülen yan etkiler

  • Deride kaşıntı
  • Deride yanma
  • Deride ağrı


Çok seyrek görülen yan etkiler

  • Kilo artışının olması
  • Deride incelme yapması
  • Ciltte kuruluk ve kırışıklık
  • Aydede yüzü/yüzde yuvarlaklaşma
  • Deri renginde değişiklik olması

KLOBATE MERHEM FİYATI 2024

KLOBATE MERHEM FİYATI 2024

KLOBATE MERHEM FİYATI 2024

50 gramlık bu merhemin güncel fiyatı 92,01 TL‘den eczanelerde satılmaktadır. Eczane dışında satışı yoktur.

Yasemin.com ailesi olarak geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz... Kullandıktan sonra mutlaka yorum yapın! 

Şekerli mandalina öksürüğe iyi gelir mi? Balgamı şıp diye kesen mandalina kürü

İLİŞKİLİ HABER

Şekerli mandalina öksürüğe iyi gelir mi? Balgamı şıp diye kesen mandalina kürü
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0