Doğumu kolaylaştıran çay: Ahududu! Ahududu çayının hamilelere faydası

Hamilelik döneminin ilk üçüncü ayından sonra kolay doğum için önerilen ahududu çayı, mineraller bakımından zengin içeriğe sahip olan bir karışımdır. Doğumu direkt olarak başlatmayan ancak fazlasıyla rahatlık hissi veren ahududu çayı, rahim kaslarının daha da güçlü olmasını sağlar. Riskli hamilelik grubunda yer alan anne adaylarının uzak durması gereken bu ahududu çayının vücuttaki etkilerine beraber bakalım!

Hamilelikte tüketebileceğiniz bitki çayları çok kısıtlıdır. Eğer hamileliğinizde bir risk bulunuyorsa, rahimde kasılmalara neden olan, hormon dengesini bozan bitki çaylarından uzak durmak yerinde olacaktır. Fakat ahududu çayı hamileliğin ve doğumun kolay olmasını sağlıyor.

AHUDUDU ÇAYI NE İŞE YARAR? AHUDUDU ÇAYININ FAYDALARI

ahududu çayı doğum kolaylaştırır mı?

ahududu çayı doğum kolaylaştırır mı?

Bitkiler üzerine çalışan uzman doktorlar, hamileliğin son üç ayında içilen ahududu çayının doğumla ilgili oluşabilecek genel travmaları azaltabileceğini, kanama ya da gereksiz müdahaleler gibi istenmeyen durumların engellenebileceğini söylüyorlar. Hamileliğin ilk trimester döneminde yani ilk üç aylık döneminde ise ahududu çayı içilmesi tavsiye edilmiyor. Fakat dördüncü aydan itibaren günde bir ya da iki finca ahududu çayı içilebiliyor. Bu çay, mineraller bakımından zengin bir içeriğe sahiptir aynı zamanda rahim kaslarını da güçlendirmektedir.

Aviva Jill Romm, özellikle bitkiler üzerine çalışan bir uzman, doktor ve aynı zamanda da ebe. Hamilelikte ve doğumda kullanılabilecek bitkilerle ilgili yazdığı kitaplarla tanınan Romm, hamileliğin son üç ayında içilecek ahududu çayının doğumla ilgili genel travmaları azaltabileceğini, kanama ve gereksiz müdahaleler dahil istenmeyen pek çok şeyin önlenebileceğini söylüyor.
 
Hamileliğin ilk üç ayında (ilk trimester’da) önerilmeyen ahududu çayı, 4. aydan itibaren günde bir iki fincan olmak üzere, güvenle içilebiliyor.

AHUDUDU ÇAYI DOĞUMU KOLAYLAŞTIRIR MI?

Ahududu çayı nedir? Ahududu çayı nasıl yapılır?

Ahududu çayı nedir? Ahududu çayı nasıl yapılır?

İkinci trimester'da (4. aydan sonra) tüketmeye başladığınız ahududu çayı, rahminizi besleyip güçlendirmenize yardımcı olacaktır. Aynı şekilde doğumunuz başladıktan sonra da bir iki fincan ahududu çayı içmek rahatlamanıza, kasılmaları daha hafif atlatmanıza yardımcı olacak.

KOLAY DOĞUM İÇİN AHUDUDU ÇAYI NASIL YAPILIR? 

Kırmızı ahududu yaprağı (orijinal ismiyle Rubus idaeus), kurutulmuş veya taze olarak kullanılabilir. Kurutulmuş kullanıyorsanız da en geç son bir yıl içinde toplanmış olmasına dikkat etmelisiniz. Bir avuç yaprağı bir litre kaynamış suda demleyin.Dr. Romm’un tavsiyesine göre, içine bir miktar ısırgan otu da katabilirsiniz! Bu da vücudunuzdan toksinlerin temizlenmesine yardımcı olur.

Demlediğiniz çaydan günde 1-2 fincanı geçmeyecek şekilde, dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz. Taze ahududu meyveniz de varsa, çayınızın içine atıp tatlandırabilirsiniz ancak asıl etken maddeyi içeren, ahududu yapraklarıdır.

Ahududu çayı nasıl yapılır?

Ahududu çayı nasıl yapılır?

2020 sonbahar tunik modelleri

İLİŞKİLİ HABER

2020 sonbahar tunik modelleri
Normal doğumu kolaylaştıran yiyecekler! Kolay ve hızlı doğum yapma yöntemleri

İLİŞKİLİ HABER

Normal doğumu kolaylaştıran yiyecekler! Kolay ve hızlı doğum yapma yöntemleri

BİR YORUM YAPIN 0