Müdahalesiz normal doğum için 'okula' gidiyorlar

Mersin Şehir Hastanesinde, sezaryen yöntemini azaltmak ve hamileleri bilinçlendirerek doğuma hazırlamak amacıyla gebelik okulu açıldı.

Doğum zamanı yaklaşan kadınlar, 8 haftalık eğitim sayesinde doğum ve sonrası için bilgilendirilerek nefes egzersizlerini öğreniyor.

Uzmanlar aracılığıyla spor yapıp kaslarını da güçlendiren anne adayları, böylelikle kendilerini doğuma hazır hissediyor. Bilhassa normal doğum tercih etmek istemeyen kadınlar, eğitimden sonra kimsenin bir şey demesine gerek kalmadan normal doğuma karar veriyor.

''Hamileler burada rahatlıyor''

Hamile okulu görevlisi ebe ve fitness antrenörü Fadime Ayışık Karaca'nın dediklerine göre, kulaktan dolma bilgilerle doğumdan korkan kadınların burada rahatladıklarını söyledi. 

Karaca, şu şekilde konuştu:

"Burada spor ve nefes egzersizleriyle hamileleri fiziksel ve psikolojik açıdan doğuma hazırlıyoruz. Bilmedikleri şeyden korkuyorlar. Öğrenince de müdahale etmeden normal doğumun ne kadar müthiş bir şey olduğunu görüyorlar. 

Doğum gerçekleştikten sonra verimli bir hayat, sosyal hayata yeniden adapte olmada ve sezaryen sonrasındaki güçlüklerle ilgili verdiğimiz bilgiler anne adaylarını çok olumlu etkiliyor. Daha sonra ise hamilelerimiz kendiliğinden normal doğumu tercih ediyor." dedi.

Normal doğuma ödül veriliyor!

İLİŞKİLİ HABER

Normal doğuma ödül veriliyor!
Ülke ülke sezaryen oranları

İLİŞKİLİ HABER

Ülke ülke sezaryen oranları

BİR YORUM YAPIN 0