Hamilelikte dikkat edilmesi gerekenler

Hamilelik süresinde anne adaylarının dikkat etmesi gereken bazı hususlar vardır. Uzmanların da uyardıkları bu hususları sizler için araştırdık. İşte hamilelikte yapılmaması gerekenler...

Anne adaylarının zorlu geçen hamilelik sürecinde hem fiziksel hem de ruhsal sağlıklarına dikkat etmeleri için dikkat etmesi gereken hususlar vardır.

İŞTE ANNE ADAYLARININ DİKKAT ETMESİ GEREKENLER

- Hamilelikte yapılan en büyük hata fazla yemek yeme çalışmaktır. Hamile olan kadın psikolojik olarak bebeğinin de acıktığını düşünerek fazla yemek yemeğe çalışır. Ancak bu durum ciddi sorunları beraberinde getirebilir. Bunun için beslenirken sağlıklı ve az porsiyon tüketilmelidir.

- Toplumda doğru olarak bilinen bir diğer yanlış da su içmeyi azaltmaktır. Su içtikçe bebeğin amniyon sıvısının artacağı bilgisi tamamen yanlıştır. Anne adayının su içmesi bebeği ilgilendiren bir durum değildir. Aksi halde anne adayın böbreklerinde kum ve taş oluşabilir. Bu da bu zorlu süreci daha da zor hale getirebilir.

- Anne adayları banyo, havuz ve deniz gibi yerlerde uzun süre kalmaları vücut ısılarını çabuk değiştireceğinden sağlık sorunlarına davetiye çıkarabilir. Aynı zamanda kaplıca ve şifalı su gibi yerlere de girmekten kaçınılmalıdır.

- Ayrıca anne adayları 4. aydan itibaren topuklu ayakkabı giymekten kaçınılmalıdır. Sert yatakta yatmanın yanı sıra aşırı kafein tüketiminden de uzak durulmalıdır.

BİR YORUM YAPIN 0