Hamilelikte çilek yemek leke yapar mı? Hamilelikte çilek cinsiyeti belli eder mi?

Çilek tüketiminin bebeklerde cinsiyet belirlediği yönünde olan görüşlerin haricinde hamilelik döneminde çilek yemenin leke yaptığı düşünülmektedir. Hamilelik döneminde çilek yenirse bebeğin kusurlu doğabileceği görüşleri yaygındır. Peki hamilelikte çilek yemek leke yapar mı? Hamilelikte çilek yemek zararlı mı? Hamilelikte çilek tüketimi ile ilgili bilinmesi gerekenler...

Hamileliği yaz aylarına denk gelen anne adaylarından kimileri, hamilelik hurafeleri arasında sık geçen bazı bilgilere göre hareket ederek kendini olumsuzluklara inandırabiliyor. Bu hurafelerden birisi de anne adayının hamilelik sürecinde tükettiği bazı bilgilerin bebek doğmasa bile olumsuz etki edip vücudunda birtakım leke oluşumuna sebep olabildiğidir. Dolayısıyla da hamileler kulaktan dolma bilgilerle hareket ederek çilek yeme kaygısı yaşayabiliyor. Çünkü, çilek yerlerse doğacak olan bebeklerinin lekeli olacağını düşünürler. Bilinçsiz ve batıl inanışlar yüzünden çilek yemedikleri için bebeklerinin bazı organlarının eksik doğabileceğini bile düşünenler var. Somon lekeleri, hemanjiyomlar, pigmente ve şarap lekeleri gibi çeşitli izlerle dünyaya gelen bebeklerde görüldüğü gibi hamileliğinde çilek yiyen anne adaylarının da bebeklerinde bu gibi lekeler görülebileceğine inanılır. Peki hamilelikte çilek yemek leke yapar mı? Hamilelik döneminde yenen çileğin bebek için herhangi bir etkisi var mıdır? Hamilelik döneminde anne adaylarının çilek tüketimiyle ilgili bilmesi gerekenler...

TIKLA OKU: ÇİLEK YEMEK KİLO ALDIRIR MI? İDEAL ÇİLEK DİYETİ LİSTESİ

HAMİLELİKTE ÇİLEK TÜKETİLMELİ Mİ? ÇİLEK YEMENİN FAYDALARI...

hamilelikte çilek yenir mi

hamilelikte çilek yenir mi

Vitamin ve minerallerle dolu olan yaz meyvesi yüksek besin değerlerine sahiptir. Bol lifli yapısı uzun süre tokluk hissettirirken, hamilelik dönemi boyunca kilo kontrolünü de sağlar. Çileğin içerisindeki Folat: Bebeğin beyin, kafatası ve omurilik gelişimini sağlarken, Potasyum: bebeğin kalp fonksiyonlarını iyileştirir. Manganez: Fetüsün kemik gelişimine yardımcı olarak iskeleti şekillendirir. A ve E vitamini: Hamilelik döneminde cilt sağlığını ve güzelliğini korur. C vitamini: Anne adayının kan basıncını düzenler.

HAMİLELER ÇİLEK YİYEBİLİR Mİ? HAMİLELİKTE ÇİLEK NASIL TÜKETİLMELİ?

hamilelikte çilek yemek leke yapar mı

hamilelikte çilek yemek leke yapar mı

- Canı çilek aşeren anne adayları isterlerse çileği meyve olarak,

- Meyve suyu veya milkshake olarak,

- Ara öğüne yoğurt arasında çilek koyularak,

- Reçel olarak çilek meyvesi tüketebilirler.

ÖNEMLİ NOT: Ancak, çilek alerjisi olan hamileler kesinlikle bu meyveden uzak durmalıdır. Aksi takdirde egzama, ishal, cilt döküntüleri, kusma, ağız ve çevresinde şişme görülebilir.

hamilelikte çilek yemenin faydaları! Hamilelikte çilek yemek leke yapar mı?

hamilelikte çilek yemenin faydaları! Hamilelikte çilek yemek leke yapar mı?

HAMİLELİKTE ÇİLEK YEMEK LEKE YAPAR MI? ÇİLEK KAÇ KALORİ? ÇİLEĞİN BESİN DEĞERLERİ...

Tek bir öğün için ortalama 200 gram kadar çilek tüketilebilir. Her şeyin aşırısı zararlı olduğu için ölçüyü kaçırmamakta fayda var.

Leke yapar mı konusuna gelecek olursak, hamilelik döneminde tüketilen besinlerin bebekte leke yapacağı iddiası tamamen asılsızdır. Denk gelenler olmuş olabilir ancak bilimsel bir açıklaması yoktur.

-1 tane çilek 5 (kcal) kalori içerir.

-1 tane çilekte 0.12 gram protein, 0.06 gram yağ ve 0.3 gram lif bulunur.

-1 tane çilek 0.45 mg. Sodyum, 21.75 mg. Potasyum ve 3.75 mg. Kalsiyum içerir.

-1 tane çilekte 1.2 mg. A vitamini, 9.75 mg. C vitamini bulunur.

-1 tane çilekte 0.14 mg. Demir bulunur.

İkiz gebelikte normal doğum yapılır mı? İkiz gebelikte doğumu etkileyen faktörler

İLİŞKİLİ HABER

İkiz gebelikte normal doğum yapılır mı? İkiz gebelikte doğumu etkileyen faktörler
Susamın faydaları nelerdir? Susam yağı neye iyi gelir? Dişleri beyazlatan susam kürü...

İLİŞKİLİ HABER

Susamın faydaları nelerdir? Susam yağı neye iyi gelir? Dişleri beyazlatan susam kürü...

BİR YORUM YAPIN 1

Mrw 4 yıl önce

Peki ciger yemek ve cigere dokunmak hamileylen leke yapar mi

Toplam 5 beğeni