Hamilelikte ilişki nasıl olmalı? Hamilelikte kaçıncı aya kadar ilişkiye girilebilir?

Hamilelik dönemiyle ilgili kafa karıştıran konulardan birisi de anne adaylarının eşleriyle ilişkiye girmesinin bebeğe bir zararı olup olmadığıdır. Hamilelikte cinsel ilişki bebek için zararlı mı? Hamilelikte kaçıncı aydan sonra ilişkiye girilir? Hamilelikte ilişki durumu ile ilgili merak edilen bazı noktalar

Hamilelik dönemiyle ilgili en çok merak edilen ve araştırılanlar arasında beslenmeden tutun bakıma, bakımdan sağlığa kadar daha birçok konu var. Normal zamanlara göre daha da dikkatli davranması gereken hamilelik evresinde, bebeğin sağlığı için yapılması tavsiye edilen bazı hususlar vardır. Kafa karıştıran konulardan biriside hamilelik döneminde eşlerle yakın temas halinde bulunmanın bebeği olumsuz etkileyip etkilemediğidir. Özellikle de hamileliğin ilk aylarında cinsel ilişkiye girildiğinde düşük yapma riskinden korku ve endişeye kapılabilir. Hamileyken cinsel ilişkiye girilip girilemeyeceğini doğru kaynaklardan sizler için araştırmaya çalıştık. 

 Adet geciktirici hap hamileliği önler mi? Adet geciktirici ilaçlar zararlı mı?İLİŞKİLİ HABER Adet geciktirici hap hamileliği önler mi? Adet geciktirici ilaçlar zararlı mı?

Hamilelikte korunmak gerekir mi? Hamileyken tekrar hamile kalınır mı?İLİŞKİLİ HABERHamilelikte korunmak gerekir mi? Hamileyken tekrar hamile kalınır mı?

HAMİLELİKTE NE ZAMAN İLİŞKİYE GİRİLMEMELİ?

hamilelikte ilişki

hamilelikte ilişki

Ne olursa olsun hamilelik döneminde girilen ilişki bebek için sakıncalı bir durumdur algısı riskli hamilelikler dışında doğru değildir. Hamilelik döneminde ilk trimester denen ilk üç ayda ilişki içerisinde olmak, düşük riskini çözmek için çoğunlukla doktorlar tarafından uygun görülmemektedir.

Hamilelik şikayetlerinin sık görülmeye başlandığı ilk üç ayda fiziksel rahatsızlanmalardan dolayı ilişki isteği gitmiş epey derecede azalmış olabilir. Nadirde olsa isteği olan anne adaylarının ilk üç ay dışında ilişkiye girmesi uygun görülebilir. Ancak bazı haller müstesna! İşte hamilelikte ilişkiye girilmesini engelleyen durumlar...

- Düşük tehlikesi yaşayan hamileler

Bebeğin rahim duvarında tutunması zor bir süreç olabilir, ani hareketler yapmak ya da yorulmak düşüğü tetikleyebilir. Dolayısıyla bu hamileler ilişkiye girmemelidir.

- Kanaması olan hamileler

Farklı sebeplerden dolayı görülen kanamalar ilişki için tehlikeli bir durum olabilir.

- Erken doğum

Beklenen zamandan daha erken zamanda doğum yapma ihtimali varsa doktorlar ilişkiyi yasaklayabilmektedir.

- Hamileliğin son ayında olan kadınlar

Hamileliğin dokuzuncu ayında ve ikiz hamilelikleri olan kişilerin son üç ayında ilişkiye girmesi önerilmez.

hamilelikte ilişkiye girmek sakıncalı mı?

hamilelikte ilişkiye girmek sakıncalı mı?

HAMİLELİKTE HANGİ AYLARDA İLİŞKİYE GİRİLEBİLİR?

İlk üç ayın dışında ve karnın büyümesinden dolayı daha zor yaşanacağı için hamileliğin son zamanlarında uygun görülmeyen ilişki, hamilelikte beklenmeyen sıkıntıları beraberinde götürebilir.

Doktorun sakınca görmediği durum ve zamanlarda ilişkiye girmek, rahimdeki bebeğin Amniyon sıvısı içerisinde olması ve mukoid tıkacıyla korunması sebebiyle zarar vermez.

Hamilelikte bebeğe kilo aldıran besinler! Anne karnındaki bebek neden kilo almaz?

İLİŞKİLİ HABER

Hamilelikte bebeğe kilo aldıran besinler! Anne karnındaki bebek neden kilo almaz?

BİR YORUM YAPIN 0