Hamilelikte bebeğe kilo aldıran besinler! Anne karnındaki bebek neden kilo almaz?

Hamilelikte anne karnındaki bebeğe kilo aldırmak için besin değerleri zengin olan sağlıklı besinlere yönelmek gerekir. Hamilelikte bebeğe kilo aldırmak için tüketebileceğiniz sağlıklı besinleri sizler için sıraladık. Anne karnında zayıf bebeğe kilo aldırmanın doğal yolları! Anne karnındaki bebek ne zaman kilo alır? Hamilelikte kilo aldıran besinler listesi...

Sağlıklı ve rahat bir hamilelik dönemi için anne adaylarının her zamankinden daha çok beslenmelerine dikkat etmeleri gerekir. 9 aylık serüvenleri sonucunda bebeklerini sağlıkla kucaklarına alabilmeleri için vücuda alınması gereken demir, protein, vitamin gibi besin değerleri karşılanmalıdır. Anne adaylarının gün içerisinde tükettikleri besinler direkt olarak bebeğin gelişimini etkiler. Halk arasındaki bazı batıl inanışlardan dolayı hamilelikte iki kişilik beslenme düşüncesi ne kadar yanlış olsa da bazı anne adayları bebeklerinin aç kalacakları korkusuyla kendilerini iki kat daha fazla yemeye zorlayabiliyor. Ancak bebek için dahi olsa gereğinden fazla yemek yemek birtakım sağlık sorunlarına yol açar. Bu nedenle dengeli beslenmek önemlidir. Hamilelik döneminde kaliteli ve yeterli beslenen hamilelerin bebeklerinin diğerlerine nazaran daha sağlıklı olduğu yapılan çalışmalarda görülmüştür. Hamilelikte bebeğin kilosunu etkileyen faktörler arasında düzenli ve kaliteli beslenme ile beraber genetik faktörler, annenin sigara gibi kötü alışkanlıklarının olması da yer alır.

HAMİLELİKTE BEBEK NE ZAMAN KİLO ALIR?

Hamilelikte bebeğin kilo alması için ne yapılmalı?

Hamilelikte bebeğin kilo alması için ne yapılmalı?

Hamilelik dönemindeki anne adaylarının ay içerisinde 1-1,5 kilo alması normal olarak değerlendirilir. Hamilelikte gereğinden fazla kilo almak hem doğumu zorlaştıracağı gibi hem de bazı sıkıntıları beraberinde getirir. Özellikle de normal hayatında kilolu olan bir kadının hamileliğinde kilo almamaya çok daha dikkat etmesi gerekir. Anne karnındaki bebeğin kilosunda artış en çok son üç ayda yani 3. trimester dönemine denk gelmektedir.

HAMİLELİKTE BEBEĞE KİLO ALDIRAN BESİNLER!

hamilelikte bebeğe kilo aldıran besinler

hamilelikte bebeğe kilo aldıran besinler

ISPANAK

Güçlü bir folik asit kaynağı olan ıspanak C vitamini ve demir bakımından faydalıdır. Bebeğin omurga sisteminin gelişmesine yardımcı olurken hamileliğin daha rahat ve kolay geçmesine de katkı sağlar. Bebeğinizin gelişimini sağlamak ve kilo almasına yardımcı olmak için beslenme programınıza ekleyebilir ve düzenli tüketebilirsiniz.

YUMURTA

En kaliteli protein kaynağı olan yumurta, bebeğin sinir ve beyin gelişimi için lazım olan folik asiti içerisinde barındırır. Haşlanmış yumurtadan hoşlanmıyorsanız, sebzeli omlet olarak yiyebilirsiniz.

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ

Anne karnında zayıf olan bebeğin kilo alması için hamilelikte bebeğe kilo aldıran besinlerin başında yoğurt, kefir gibi süt ürünleri gelir. Sabah kahvaltınızda çay yerine süt tüketebilirsiniz. Bu şekilde bebeğinizin kemik gelişimine yardımcı olabilirsiniz. Eğer sade süt ya da yoğurt tüketemiyorsanız meyvelerle tatlandırabilirsiniz.

 

HAMİLELİKTE ALINAN KİLO NEREDE? ANNE KARNINDA BEBEĞİN KİLOSU:

Hamilelikte kilo

Hamilelikte kilo

Doğumda bebeğin kilosunun yaklaşık 3.5 kg olduğunu düşünürsek;

Bebek; 3.5- 4 kg
Plasenta; 0.5-1 kg
Amniyotik sıvı; 1 kg
Göğüsler; 0.5 kg
Uterus; 1 kg
Anne kan hacminde artış; 1.5 kg
Yağ deposu; 3 veya daha fazla
Artan kas dokusu ve hücre içi sıvı; 2- 3.5 kg

Toplam; 12.5 kg civarındadır.

ANNE KARNINDA KİLO ALDIRAN BESİNLER:

Kilo aldıran besinler

Kilo aldıran besinler

Avokado

Brokoli

Mercimek

Fındık

Yeşil yapraklı sebzeler

Kivi

Soya fasulyesi

Nohut

Keten Tohumu

Yulaf

Tam tahıllı besinler

Et

Kuruyemiş

Sabah aç karna tatlı yemek kilo aldırır mı? Tatlı yedikten sonra ne yapılmalı, nasıl eritilir?

İLİŞKİLİ HABER

Sabah aç karna tatlı yemek kilo aldırır mı? Tatlı yedikten sonra ne yapılmalı, nasıl eritilir?
Hamilelikte ilişki nasıl olmalı? Hamilelikte kaçıncı aya kadar ilişkiye girilebilir?

İLİŞKİLİ HABER

Hamilelikte ilişki nasıl olmalı? Hamilelikte kaçıncı aya kadar ilişkiye girilebilir?

BİR YORUM YAPIN 0