Suni sancı nedir ve ne işe yarar? Sancı ve açılma olmadan suni sancı verilir mi?

Doğum zamanı yaklaşmış olmasına rağmen bebeğin doğmaya niyeti yoksa, hastanede verilebilecek suni sancı yöntemi ile doğum eylemi hızlandırılabilir. Peki adını sıkça duyduğumuz suni sancı nedisuni sancı ne zaman verilir? Açılma ve sancı olmadan suni sancı verilir mi? Suni sancının doğuma etkisi...

Doğum terimleri arasında uzmanların sıklıkla kullandığı bir kelime olan suni sancı, anne karnındaki bebeğin doğum vakti gelmiş olmasına rağmen bir türlü doğmaması durumunda ya da başlamış olan doğum sürecini hızlandırmak için anne adaylarına verilen bir tür ilaç olarak ifade edilebilir. Bir diğer adı ile 'Doğum indüksiyonu' olarak tanımlanan suni sancı, en özet haliyle oksitosin hormonunun serum aracılığıyla hamile kadına verilmesidir. Verilen bu hormon sayesinde rahimde kasılmalar meydana gelerek doğumu kolaylaştırır.

Oksitosinin anne adayına aşılanmasının bir diğer nedeni ise doğumdan sonra görülebilecek kan kaybının önüne geçmektir. Normal doğum sırasında sorunsuz bir ilerleyiş için rahim ağzının kolaylıkla açılması önemli etkenlerdendir. Rahim ağzındaki incelme yani Enfesmanda serviks çok iyi bir şekilde yumuşamalı ve gerektiği kadar açılım sağlamalıdır.

Burada açılmadan kastedilen şey normal doğum yapacak anne adaylarında cm hesabı ile gerçekleşmektedir. Serviks yerinin 9-10 cm açılması gerekir. Doğum öncesinde verilecek olan suni sancı ise serviksin hızını yükseltir. Böylelikle bebek daha rahat ve kolay dünyaya gelmiş olur.

Normal doğum sancısı nasıl anlaşılır? Yalancı sancı ile gerçek sancı arasındaki farklar

İLİŞKİLİ HABERNormal doğum sancısı nasıl anlaşılır? Yalancı sancı ile gerçek sancı arasındaki farklar

SUNİ SANCI (DOĞUM İNDÜKSİYONU) NEDİR? SUNİ SANCI NE ZAMAN VERİLİR?

Suni sancı ile doğum nasıl olur? Suni sancı

Suni sancı ile doğum nasıl olur? Suni sancı

Genelde hamileliğin 42. haftasından sonra sancılarının görülmemiş olması, bebeğin artık doğma zamanının gelme durumundan dolayı pek istenen bir şey değildir. Ancak gün aşımı bebeklerin dışkılarını anne karnında yapmaları ve bunu ağız ve solunum yollarına almaları bazı tehlikeli sonuçları beraberinde getirebilir.

Hamilelikte erken su gelmesi, gebelik zehirlenmesi ve enfeksiyon riskine karşılık herhangi bir açılma olmaması durumunda suni sancı sıklıkla uygulanmaktadır.

Doğuma girmeden önce hangi sureler okunmalı? Kolay doğum için okunacak en etkili dualarİLİŞKİLİ HABERDoğuma girmeden önce hangi sureler okunmalı? Kolay doğum için okunacak en etkili dualar

SUNİ SANCI NASIL VERİLİR? AÇILMA OLMADAN SUNİ SANCI VERİLİR Mİ?

Suni sancı ne zaman verilir? Suni sancı ile doğum

Suni sancı ne zaman verilir? Suni sancı ile doğum

Serum ya da vajinal yolla iki şekilde verilebilen suni sancı uygulamasında işlemin ne kadar süreceğini belirleyen iki ana unsur vardır. Bunlardan ilki; rahim ağzında açılma olup olmadığı diğeri de rahmin buna tepki verip vermemesi. Bu nedenle anne adaylarına verilen suni sancının süresi herkeste eşit değildir.

Açılması olmayan bir hamile kadının doğum eylemini başarıyla sonlandırması için 24 saat süresi geçer iken, rahim ağzı açıklığı olup da suni sancı verilen anne adayında doğum 4-5 saat kadar kısa bir zamanda gerçekleşebilir.

HİÇ AÇILMA YOKKEN SUNİ SANCI VERME...

Rahim ağzında açılma görülmeyen hamilelere suni sancı vajinal yoldan verilir. Oksitosin ilacının vajinadan verilmesinin en önemli sebebi; rahim ağzında yumuşaklık sağlama ve rahimde sancı oluşturmaya çalışmaktır. Ağrılar düzenli bir şekle girdikten sonra suni sancı ilacı çıkartılır ve doğal sancılar ile rahmin açılması beklenir.

Suni sancı açılma yapar mı? Açılma ve sancı olmadan suni sancı ile doğum

Suni sancı açılma yapar mı? Açılma ve sancı olmadan suni sancı ile doğum

Hamilelikte suyun gelmesi nasıl anlaşılır? Doğum ne zaman başlar?İLİŞKİLİ HABERHamilelikte suyun gelmesi nasıl anlaşılır? Doğum ne zaman başlar?

SUNİ SANCI NE ZAMAN VERİLİR? SUNİ SANCININ VERİLDİĞİ DURUMLAR

Suni sancı sezaryende verilir mi? Suni sancı ile doğum

Suni sancı sezaryende verilir mi? Suni sancı ile doğum

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanlarına göre hamilelere suni sancının verilmesinin uygun olduğu durumlar şu şekildedir:

- Bebeğin doğum vaktini doldurması,

- Bebeğin gelişiminde sıkıntılar,

- Rahimde görülen enfeksiyonel rahatsızlıklar,

- Tansiyon hastası hamilelikte,

- Doğumun gerçekleşmesi için gerekli olan suyun erken zaman da gelmiş olması,

- Bebeğin anne karnında ölmesi,

- Kan uyuşmazlığının yaşanması,

- Annede bazı genetik hastalıkların olması gibi faktörlerde suni sancı (doğum indüksiyonu) kullanılır.

SEZARYEN DOĞUMDA SUNİ SANCI VERİLİR Mİ? 

Doğum yöntemi olarak normal doğum değilde sezaryen tercih edilecekse suni sancının verilmesinin herhangi bir olumlu etkisi bulunmamaktadır. Bu nedenden dolayı suni sancı sezaryen doğumda verilmez.

Normal doğum yapacak hamileye suni sancı verildikten sonra gelişen komplikasyon sonucu son anda sezaryen kararı alınmışsa alınan suni sancının olumsuz bir etkisi ya da zorluğu da bulunmaz.

Suni sancı nedir? Suni sancı ile doğum ne kadar sürer?

Suni sancı nedir? Suni sancı ile doğum ne kadar sürer?

Dil mantarı nedir? Dil mantarı belirtileri nelerdir? Dil mantarına doğal çözüm

İLİŞKİLİ HABER

Dil mantarı nedir? Dil mantarı belirtileri nelerdir? Dil mantarına doğal çözüm
Vücudu toksinlerden arındıran mucize! İğdenin faydaları nelerdir? İğde nasıl tüketilir?

İLİŞKİLİ HABER

Vücudu toksinlerden arındıran mucize! İğdenin faydaları nelerdir? İğde nasıl tüketilir?

BİR YORUM YAPIN 0