Normal doğumu kolaylaştıran yiyecekler! Kolay ve hızlı doğum yapma yöntemleri

Hamilelik dönemindeki anne adaylarının son günlerine doğru heyecan ve kaygısı aynı oranda artmaktadır. Rahat bir hamilelik döneminden sonra doğumun kolay olması için uzmanlar tarafından tüketilmesi önerilen bazı gıdalar vardır. Peki normal doğumu kolaylaştıran bu gıdalar neler? Kolay ve hızlı doğum yapmak için öneriler...

Hamilelik dönemi boyunca anne adaylarının tükettiği bazı seçilmiş gıdalar, hem rahat bir hamilelik dönemi hem de bebeğin gelişimi için oldukça önemlidir. Doğum vaktinin yaklaşmasıyla beraber anne adayları beslenmelerinde tüketeceği besinlere daha fazla dikkat etmelidir. Bebeğinizin doğumu yaklaştıkça enerjiye daha fazla ihtiyaç duyacak ve bu enerjiyi de gün içerisinde tükettiğiniz besinlerin depolarından yararlanacaksınız. Doğumu kolaylaştırmak adına uzmanların tavsiye ettiği bazı gıda takviyeleri ile rahat ve kolay doğum imkanına sahip olabilirsiniz. Doğum korkusu nedeniyle normal doğum yerine sezaryen doğum yöntemini tercih eden anne adaylarının sayısı azımsanmayacak kadar fazladır. Halbuki uzman açıklamalarına göre en sağlıklı ve kolay doğum yöntemi normal doğumdur. Normal doğum korkusu yaşayan kadınlar, uygulayacakları düzenli egzersiz ve sağlıklı beslenme önerileriyle rahat bir doğum yapabileceklerini bilmelidir. Peki hamileler kolay doğum yapmak için ne yapmalı? Doğumu kolaylaştıran besinler...

TIKLA OKU: DOĞUMU KOLAYLAŞTIRAN MUCİZE DUALAR

NORMAL DOĞUMU KOLAYLAŞTIRAN YİYECEKLER!

Doğumu kolaylaştıran besinler

Doğumu kolaylaştıran besinler

KOLAY DOĞUM İÇİN MEYVE: HURMA

Doğum uzmanlarının önerilerine göre kolay ve rahat doğum için tüketilebilecek ideal meyvelerden birisi de hurmadır. Hamilelik döneminin 37. haftasından itibaren gün içerisinde 3-4 adet hurma yenebilir.  İçerisindeki oksitosin hormonu rahimde kasılmayı tetikleyerek bebeği rahat  dünyaya getirme imkanı sunar.

Doğumu kolaylaştırdığı gibi süt üretimini harekete geçirerek emzirme döneminde sütün bol olmasını sağlıyor. Dolayısıyla sadece hamilelikte değil doğum sonrasında da tüketilmesi gereken besin kaynaklarındandır.

RAHAT DOĞUM İÇİN 'KURUTULMUŞ MEYVELER'

Gündelik hayatımız içerisinde ara öğünlerde tükettiğimiz kurutulmuş meyveler, enerji ile yüklüdür. Doğuma son birkaç gün kala tüketilmesi tavsiye edilen kurutulmuş meyveler doğumun rahat ve kolay geçmesini sağlar. Kurutulmuş kızılcık ve kurutulmuş kayısı tüketimi özellikle öneriliyor.

TIKLA OKU: AĞRISIZ DOĞUM İÇİN MERYEM ANA OTU

Kurutulmuş meyvelerin faydaları

Kurutulmuş meyvelerin faydaları

BİNBİR DERDİN DEVASI SU!

Sağlıkta olduğu kadar diyette de önemi sıkça karşımıza çıkan su, vücudun doğru biçimde çalışmasını sağlar. Doğum sancısı başladığında anne adaylarının imdadına yetişen su daha hafif bir ağrıya sebep olur.

ENERJİ DEPOSUNDA KURUYEMİŞ MUCİZESİ...

Harika bir atıştırmalık olan kuruyemiş tüketimi, vücudun dinç olması için vazgeçilmez bir besindir. Omega-3 değeri yüksek olan kuruyemişler, bebeğin zeka gelişimini olumlu yönde etkiler. Doğumdan önce özellikle ceviz, badem ve fındık doğum için sizi hazırlayacak ve kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

TIKLA OKU: DOĞUM KORKUSU NEDEN OLUR?

DOĞUMUN KOLAY OLMASI İÇİN NE YAPILMALI? KOLAY DOĞUMA HAZIRLIK

Kolay doğum için ne yapılmalı

Kolay doğum için ne yapılmalı

Doğum kaygısı ve korkusu oldukça fazla olan anne adaylarının gerek ruhsal sağlıkları için gerek de doğum için pozitif olmaları gerekir. Alınması gereken tüm müdahalelere rağmen çevreden duyulan herhangi bir olumsuz deneyim bile anne adaylarının endişelenmesi için yeterli bir sebep olabilmektedir. Doğuma hazırlanan anne adayları ne yapmalı? Kolay doğumun püf noktaları...

Etrafınızdan duyduğunuz ya da yakın çevrenizde yaşadığınız zor doğum hikayelerinin sizi etkilemesine izin vermemelisiniz. Aksi halde bu durum ‘doğum korkusu’ olarak size yerleşebilir. 

Hamilelikte düzenli egzersizler yapmak, bedenen ve ruhsal kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacaktır. Bu sebepten dolayı vücudunuzu doğuma hazırlamak için gerekli tedbirler almalı, bilgilenmek için doğru kaynaklardan faydalanabilirsiniz. Hamilelikte asla es geçilmemesi gereken önemli noktalardan biri de uygun egzersizi tercih edip bacak, karın ve sırt kaslarınızı güçlendirmelisiniz. Bunun için en işe yararı yüzme ve yürüyüş aktiviteleridir.

TIKLA OKU: BEBEKLERİ NAZARDAN KORUMAK İÇİN OKUNACAK DUALAR

kolay doğum

kolay doğum

Hamilelikte ve doğum esnasında yaşayabileceğiniz kas gerginliğini önlemek için gevşeme egzersizlerine başlamalısınız. Böylelikle doğumda aktif olacak kaslarınızı çalıştırmayı öğrenecek ve gerginliğiniz gidecektir.

Nefes teknikleriyle beraber pelvis taban kaslarınızı kullanmayı öğrenmeniz doğumda bebeğinizin de çok daha rahat çıkmasını sağlayacaktır.

Doğum sancıları görülmeye başladıktan sonra yatmayın. Ayakta yada yürüme sağlayarak yer çekiminin etkisiyle bebeğin aşağı inmesine yardımcı olun. Pilates topunda hareket etmek, yürümek, sallanmak, çömelmek, öne doğru yaslanma şekilleri ve beraberinde uygulanacak sırt masajlarını da rahatlamak için tercih edebilirsiniz.

Doğumu kolaylaştıran çay: Ahududu! Ahududu çayının hamilelere faydası

İLİŞKİLİ HABER

Doğumu kolaylaştıran çay: Ahududu! Ahududu çayının hamilelere faydası

BİR YORUM YAPIN 0