Kolay doğum için hamilelikte hurmanın faydaları! Hurma doğumu kolaylaştırır mı?

Toplum içerisinde kolay doğum için birçoğumuzun duyduğu en etkili yöntemlerden biri olan hurma mucizesi, nice kadınların doğum yaparken ki en büyük kurtarıcılarından olmuştur. Peki hamilelikte hurma yemek doğumu kolaylaştırır mı? Kolay doğum için hamilelikte hurma yemenin faydaları...

Yüce Allah (c.c)'un  Kuran-ı Kerimdeki pek çok ayetinde bahsettiği hurma nimeti için, 'mucize meyve' denmesinden maksat; neredeyse her şeye yetecek kadar fayda sağlamasından kaynaklanmaktadır. Sağlık açısından vücuda olan faydaları ayrı hamilelikte anne adayının ve bebeğin gelişimi için ayrı yararı olan hurma, özellikle de doğuma yakın vakitlerde tüketildiği zaman rahmin doğal bir şekilde kendiliğinden genişlemesine yardımcı olmaktadır. Yapılan çalışmalardan elde edilen bilgilere göre, doğumdan 4 hafta öncesinde günlük 6 adet tüketilen hurmanın hamilelikte hurma tüketmeyenlere göre çok daha kolay doğum yaptığı tespit edilmiştir. Doğum yaparken zorlanmamak ve az sancı çekmek için mucize niteliğinde olan hurmayı özellikle de hamileliğin son dönemlerinde tüketmek gerekir.

HAMİLELİKTE HURMA YEMEK DOĞUMU KOLAYLAŞTIRIR MI?

kolay doğum için hurma

kolay doğum için hurma

''Anne adayları için tavsiye edilebilecek en güzel meyve hangisidir?'' sorusuna cevaben hurma denilebilir. Hurmanın faydaları arasında en önemlisi ve dikkat çekeni, rahim açıklığını arttırması! Doğum vaktinin yaklaşması ile beraber rahmin açılmasını kolaylaştırması, suni sancı ya da beklemeye gerek olmadan normal doğumun rahatlıkla gerçekleşmesine yardımcı olur.

HAMİLELİKTE HURMA NE ZAMAN YENMELİ?

Kolay doğum için en etkili meyvelerden olan hurmayı doğuma yakın yemekte fayda var.
Hamileliğin 34. haftasında doktor onayıyla tüketilebilir.

HURMANIN DOĞUMA ETKİSİ! HURMA İLE DOĞUM NASIL KOLAYLAŞIR?

hurmanın faydaları

hurmanın faydaları

Journal of Obstetrics and Gynecology dergisinde yapılan araştırmaya göre, doğumdan önceki son 4 hafta günlük 6 tane hurma tüketen 69 kadın ile hurma yemeyen 45 kadının doğum sonuçları kıyaslandı. Araştırmadan elde edilen sonuca göre;

  • -Hurma yiyen hamilelerdeki rahim açıklığı 3,5, yemeyen kadınlarda henüz 2 cm olduğu görüldü.
  • -Hurma yiyen kadınların %96’sı suni sancısız doğum yaparken, yemeyen hamilelerde bu oran %79 dur.

KOLAY DOĞUM İÇİN HURMA NASIL YENMELİ?

Yaş hurmanın içindeki oksitosin maddesi, rahim kaslarını kasıp hızlı doğum imkanı sunmaya katkı sağlarken, doğum sonrası da ağızları açık kalan damarları sıkıştırıp kanamanın önüne geçer. Bunun yanı sıra  kalın bağırsakları da temizleyip doğum ameliyesini kolaylaştırmaktadır.

Hamilelik testi ne zaman yapılmalı? Hamilelik şüphesi...

İLİŞKİLİ HABER

Hamilelik testi ne zaman yapılmalı? Hamilelik şüphesi...

BİR YORUM YAPIN 1

şirin baker 3 yıl önce

kuran'da bahs edilmiş.yeni değil

Toplam 2 beğeni