Hamileliğin ilk üç ayında bebeğin cinsiyeti belli olur mu?

Bebeğinin cinsiyetini öğrenmek için sabırsızlanan anne ve baba adaylarının ilk üç ayda bebeğin cinsiyetini öğrenip öğrenemeyeceğini sizler için araştırdık. Hamileliğin ilk üç ayında cinsiyet belli olur mu?

Jinekologların belki de meslek hayatları boyunca hastaları tarafından en sık aldıkları soru 'Bebeğin cinsiyetinin ne zaman belli olduğu' ile ilgilidir. Bebeğin kız mı yoksa erkek mi olacağı ile ilgili bilgiler ultrason kontrolünde ortaya çıksa da cinsiyeti erkek kromozomunun belirlediği bilinmektedir.  Kadında 46XX kromozomu, erkekte ise 46 XY kromozomu vardır. Erkeğin kadının kromozomunu döllerken kendisinde bulunan hangi kromozomla döllediği cinsiyetin belirlenmesinde etkilidir. Y kromozomu yumurtayı döllerse erkek bebek, X kromozomu döllerse kız bebek olur. Peki bebeğin cinsiyetini hamileliğin ilk üç ayında öğrenmek mümkün mü?

Bebeğin cinsiyeti en erken ve kesin ne zaman belli olur? Cinsiyeti kim belirler?İLİŞKİLİ HABERBebeğin cinsiyeti en erken ve kesin ne zaman belli olur? Cinsiyeti kim belirler?

HAMİLELİKTE BEBEĞİN CİNSİYETİ İLK ÜÇ AYDA BELLİ OLUR MU?

bebeğin cinsiyeti ne zaman belli olur?

bebeğin cinsiyeti ne zaman belli olur?

Cinsiyetin ortaya çıkmasında etkili olan en önemli kontrollerden biri olan ultrasında bebeğin cinsiyeti en erken 14. haftada belli olur. Bebeğin duruş pozisyonu ve bacaklarını açmaması cinsiyette yanılmalara yol açabilir. Bebeğin cinsiyetinin kesin olarak belli olması için de hamilelikte 16. haftayı beklemek gerekir.

Hamileliğin ilk üç ayında cinsiyetin doğru çıkma ihtimaline yönelik araştırmalar yapılsa da 1. trimester döneminde cinsiyeti yüzde yüz belirleyecek ultrason tekniği bulunamamıştır. Dolayısıyla hamilelikte 14 haftadan önce ultrasonla yapılan cinsiyet tahminleri kesin sonuç vermemektedir. Halk arasında yaygın görüşlere gire cinsiyeti tahmin etme şekilleri ise şu şekildedir:

Kulağa hoş gelen en güzel bebek isimleri! Kuranda geçen kız ve erkek bebek isimleri anlamlarıİLİŞKİLİ HABERKulağa hoş gelen en güzel bebek isimleri! Kuranda geçen kız ve erkek bebek isimleri anlamları

ERKEK BEBEK BELİRTİLERİ:

Annenin karnının sivri olması
İdrar renginin açık renk olması
Sivilcelerin artması
Sağ memenin sol memeden büyük olması
Ayakların sürekli soğuk olması
Bebeğin kalp atım hızının (nabız) 140’ın altında olması
Saçların çabuk uzaması ve parlak olması
Ekşi ve tuzlu gıdalara aşerme
Sol tarafa yatarak uyuma
Bulantı kusma olmaması veya az olması

KIZ BEBEK BELİRTİLERİ:

Anne karnının yuvarlak olması
İdrar renginin koyu olması
Sol memenin sağ memeden büyük olması
Bebeğin kalp atım hızının 140 dan fazla olması
Tatlı gıdalara aşerme
Aşırı bulantı kusma
Sağ tarafa yatarak uyuma
Saçların ince ve mat olması

Bebeğin cinsiyeti değişir mi? Hamilelikte cinsiyet yanılması kaçıncı haftadan sonra olur?İLİŞKİLİ HABERBebeğin cinsiyeti değişir mi? Hamilelikte cinsiyet yanılması kaçıncı haftadan sonra olur?

Evde dip boya nasıl yapılır? Dip boya yapmanın püf noktaları

İLİŞKİLİ HABER

Evde dip boya nasıl yapılır? Dip boya yapmanın püf noktaları

BİR YORUM YAPIN 2

Gülsüm 2 yıl önce

12, hafta 3 günlük hamileyim doktorumuz kızın olacak dedi öncelikle sağlıklı olsun inşallah ama çok erken değil mi yanılma payı olabilir mi

Toplam 1 beğeni

Zeynep 2 yıl önce

Evet. Çok erkfkrn

Toplam 0 Beğeni