Lohusa dönemindeki anneye nasıl davranılması gerekir?

Her anne adayı, heyecanla beklediği hamilelik döneminde psikolojik sorunlar yaşayabileceği gibi aynı problemleri lohusalık döneminde de yaşayabilir. Peki lohusa dönemindeki anneye nasıl davranılması gerekir? Gelin birlikte inceleyelim:

Tıp dünyasında Postpartum ya da puerperiyum dönemi olarak da bilinen lohusalık, doğumdan sonraki dönemdir. Kadının vücudunun gebelikten önceki haline dönme sürecidir. Bu genellikle 40 günlük bir süreçtir. Anne vücudunda gebelikten oluşan değişimler, lohusalık döneminde eski haline gelmeye başlarken; 1-2 hafta boyunca rahmin, hamilelikten önceki boyuttan büyük olması normaldir. Bir süre sonra gebelikten önceki halini almaya başlar. Vücutta bu değişimler yaşanırken kadınlarda duygusal yönden bir çöküntü meydana gelebilir. Bu zorlu süreçte anneleri anlamak ve onlara destek olmak oldukça önemlidir. Lohusa anne; bu adaptasyon sürecinde yenidoğan bebeği ile birlikte birçok sorumluluk, uykusuzluk, yorgunluk, hormonal duygu durum değişimleri gibi aynı anda birden fazla durumla mücadele eder. İşte bu durumda imdadınıza yetişecek birbirinden etkili önerileri sizlere sunduk.

lohusalık dönemi

lohusalık dönemi

HELLP sendromu nedir, belirtileri nelerdir? İşte HELLP sendromu tedavisiİLİŞKİLİ HABERHELLP sendromu nedir, belirtileri nelerdir? İşte HELLP sendromu tedavisi

DOĞUMA YAKIN ANNE VE BEBEK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER NELERDİR?

Çocuk dünyaya gelmeden önce hem annenin hem de çocuğun konforu için bazı ön hazırlıklar yapılmalıdır. Kadının strese girmemesi için yakınlarından gelecek ilgi ve destek, yaşayabileceği psikolojik sorunları minimuma indirecektir. Bunun yanında çocuk odasının eksiksiz hazırlanması, çocuk kıyafetlerinin fazladan ve mümkünse bir beden büyük alınması önerilir. Bunun sebebi; bebeklerin hızlı büyümeleridir. Temel ve önemli olan ihtiyaçların giderilmesi lohusalık dönemi için anneye yardımcı olacaktır.

lohusalık döneminde yapılmaması gerekenler

lohusalık döneminde yapılmaması gerekenler

LOHUSALIK DÖNEMİNDE EVE MİSAFİR KABUL ETMEYİN!

Eve misafir kabul etmemek Türk gelenek ve göreneklerince aykırı görünse de yeni doğum yapmış bir kadını ziyaret, uzmanlar tarafından önerilmez. Hem bebeğin sağlığında hem de annenin psikolojisinde olumsuz etki oluşturabilir. Yeni doğan bebeğin bağışıklığı yetişkinlere göre zayıf olduğu için dışarıdan gelebilecek herhangi bir temasta hastalık kapabilir. Anne ise lohusa döneminde olduğu için tıpkı hamilelik dönemindeki gibi hassas durumda olabilir.

lohusa ziyaret rehberi

lohusa ziyaret rehberi

Hamilelikte yenilmemesi gereken besinler nelerdir?İLİŞKİLİ HABERHamilelikte yenilmemesi gereken besinler nelerdir?

lohusa döneminde anneye nasıl davranılmalı

lohusa döneminde anneye nasıl davranılmalı

Lohusalık döneminde yapılmaması gerekenler:

  • Sütün yetmeyeceğini düşünmek
  • Anneliği reddetmek
  • Uykusuz kalmak
  • Hemen kilo vermek için yoğun egzersiz yapmak
  • Sıkan giysiler giymek
Haroşa bebek yeleği nasıl örülür? En kolay haroşa bebek yeleği yapımı...

İLİŞKİLİ HABER

Haroşa bebek yeleği nasıl örülür? En kolay haroşa bebek yeleği yapımı...
Eyyam-ı Biyd (Aydınlık günler) orucu nedir? Şaban ayının 13, 14, 15. günleri ne zaman?

İLİŞKİLİ HABER

Eyyam-ı Biyd (Aydınlık günler) orucu nedir? Şaban ayının 13, 14, 15. günleri ne zaman?

BİR YORUM YAPIN 1

Fani 1 yıl önce

Güzel bir yazı Lohusalık dönemini hastalıklı ve düşuncesiz insanlarla geçirmiş biri olarak söylemeliyim ki çok gerekli böyle ince davranılması

Toplam 2 beğeni